Skocz do zawartości
IGNORED

Jak wiele może zmienić jedna literka...

Dreamer_1

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie! Jak wiele? Kiedyś na tym forum znalazłem opinie dotyczącą tuningowanego,porównywanego brzmieniowo do Rotela, Technicsa model SL-PS770 D.Jednak jest jeszcze model SL-PS770 A lecz nie mam pojęcia czym dokładniej się różni od modelu z literką D.Słyszałem tylko,że 770A jest gorszy ale może ktoś wie czemu? Może jakieś elementy są inne?? Bardzo bym prosił o pomoc bo mam okazję kupić 770 tkę z literką A i nie wiem czy czekać na okazję i kupić 770D czy jednak różnica nie jest tak znacząca i moge śmiało kupować??

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

D ma prawdopodobnie lepsze kondensatory serii TA-KEH, ale jesli masz zamiar poddać Technicsa tuningowi to nie ma to wiekszego znaczenia-zapewne np. garmin i tak wymieniłby je.

Dziękuję!! Czyli mam rozumieć,że płytka,optyka itp. jest identyczna,a chodzi tylko o użyte elementy (kondensatory,przetworniki) ??

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Nie prawdopodobnie, tylko na pewno. Nie wiem czy tylko to zostało zmienione w wersji D, lecz właśnie D gra z większą dawką energii. Reszta bardzo podobna.

Różnica między tymi CD nie jest kolosalna, ale dość łatwa do wyłapania i może mieć istotne znaczenia, gdy będzie on grał z ospałym sprzętem.

W swojej cenie oba te CD są naprawdę dobre.

No to znów mam problem ponieważ nie dysponuje funduszami na tyle dużymi aby stuningować odrazu cały CD więc kieruje teraz konkretne pytanie. Poczekać na 770D i wtedy powoli tuningować? (Nie śpieszy mi się aż tak bardzo,a dysponuje jak narazie tylko OPA 627). Nie mam dojścia do cenników ani dystrybutorów ELNY czy Black Gatea:( Takowe by mi się przydały bo potrzebuje również do wzmacniacza kilka kondensatorów.

Nie wiem czy jest sens bawic sie w grzebanie w tanim CD ... ciezko pozniej takiego CD sprzedac w cenie "normalnego uzywanego" + koszt przerobki

i koszt elementow.

Ludzie bardzo kreca pozniej nosem i poprostu boja sie cos takiego kupic.

I sie im nie dziwie ...

Lepiej wydac ta kase na plyty CD lub zostawic sobie do dolozenia do wyzszej klasy CD.

Koledzy, bez plotek proszę ;-)

Technics SL-PS770A / D ma pewne upodobania związane z odczytem cdr`ów. Nie spotkałem się natomiast z płytami cdr, których Technics by nie odczytał :-). Fakt, są płyty, które Technics lubi bardziej lub mniej. Z własnego doświadczenia wiem, że najpewniej chodzą ciemno niebieskie płyty np. Verbatim DataLifePlus niezależnie od prędkości nagrania płyty. Natomiast mogą się pojawiać pewne kłopoty, przejawiające się dłuższym czasem dostępu do poszczególnych ścieżek przy żółtawych od spodu płytach cdr np. TDK Speed-x. Co ciekawe, nagrana z prędkością 16x płyta TDK działa pewniej (tzn. idealnie), niż nagrana 4x. Może i dziwne, ale prawdziwe.

SL-PS7 czyta wszystkie płyty cdr idealnie! Wiem coś na ten temat, mam ten CD. Niezależnie od prędkości nagrania, koloru spodu płyty... wszystkie działają pewnie i szybko.

Więc albo mam wyjątkowy model ;D albo Wy mieliście pecha :-)

Świąteczne pozdrowionka.

Gość Przemski

(Konto usunięte)

Płyty z "prawdziwym" niebieskim barwnikiem stają się już legendą, chociaż gdzieniegdzie do niedawna można było "dorwać" odpowiednią serię Verbatim Datalife Plus. Niestety produkcja nośników idzie w stronę zaniżenia kosztów i stosuje się coraz tańsze, ale często niestety dużo gorszej jakości materiały. Wystarczy zapoznać się z testami jakości płyt cd-r porównującymi odczyt płyt nagrywalnych różnych marek.

PS 7, którego miałem okazję testować wprawdzie czytał CD-Ry, ale zastanawiał się dłuuuuuuuugo, czasami nie było też dostepu do 1-ego utworu, z przewijaniem także miał olbrzymie problemy.

• 1 miesiąc później...
Gość Splitter

(Konto usunięte)

Niedawno kupilem uzywanego 770A - ma troche zjechaną optykę (więc pójdzie do wymiany, póki co podkręciłem laser), ale jedno wiem na pewno - nie ma problemu z cdr-kami. I czas dostępu do poszczególnych utworów jest prawie natychmiastowy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.