Skocz do zawartości
IGNORED

Piano Craft vs Denon D-f101

Piotrek

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad kupnem jakiegoś zestawu grającego w cenie do ok. 3tys. zł. Zastanawiam się nad jakimś zestawem mini (do pokoju ok 15m2). Mam dwóch faworytów, Yamahe Piano Craft E-400 i Denona D-F101, jednak nie wiem na co się zdecydować. Nie mam możliwości odsłuchania obu urządzeń w tym samym sklepie, stąd trudno mi je ze sobą porównać (z uwagi na krakowskie korki, zanim przejadę z jednego sklepu do drugiego, zdążę zapomnieć jak dany sprzęt grał). Dlatego proszę Was, jako znawców tematu, o poradę - co Waszym zdaniem gra lepiej. Czy może opłaca się kupić zestaw denona ale na przykład bez głośników (standardowo występuje z jakimiś głośnikami, markowanymi przez denona)za ok 2400 zł i samemu dobrać jakieś podstawkowce? Jeśli tak to jakie byście polecili? Z góry dziękuję, pozdrawiam i wracam do pakowania prezentów :)

https://www.audiostereo.pl/topic/4398-piano-craft-vs-denon-d-f101/
Gość Przemski

(Konto usunięte)

fakt ... w Media Markt nie ma szans nic posłuchać.... po co taka szeroka oferta skoro nie ma nawet pokoju odsłuchowego.... jak porównać cokolwiek?

jeśli możesz przeznaczyć 3000 na sprzęt to zamiast zestawu midi może lepiej byłoby dobrać odseparowane komponenty ze średniej półki:

odtwarzacz cd Yamaha CDX 396

wzmacniacz stereo Yamaha AX 396

kolumny z szerokiego wyboru - w zależności od preferencji - np B&W 601 S3 za 1200 zł, lub świetne Wharfedale Diamond 8.2 za jedyne 860 zł!!!

Gość anglik

(Konto usunięte)

L40 to amplituner z odtwarzaczem CD w jednej obudowie. wzmacniacz w tym zestawie to renomowany NAD 310 (notabene z powiększonym transformatorem). Parametry- pasmo przenoszenia 20Hz-20kHz, moc dynamiczna 80W moc znamionowa dla 8ohm 25 ztosunek S/N 106dB. Kazdy kto sie natknal na ten sprzet i porownal go z innymi miniwiezami lub nawet pelnowymiarowcami za te same pieniadze to przezyje szok!!!! jakosc dzwieku we wszystkich aspektach jest nieporownywalna!!. jak do tego podlaczymy odpowiedne kolymny np. Dali 202 kablem np. IXOS 6003 albo 6007 to nie znajdziemy nic lepszego w cenie do 5 tys.

Za 1500-1800 zł na pewno nie. Oczywiscie Nadzik może bardzo być ok, może być i lepszy od Yamaszki czy Denona, ale też nie dyskwalifikowałbym japońszczyzny, tym bardziej że do Yamaszki mam osobiście przyjacielski stosunek, ona także dostarcza mi mnóstwa przyjemności w ..... sypialni....., hi,hi.

niezly jest ten nadzik,inaczej bym o nim nie pisal,mialem go pare lat temu,dzwiek przy dobraniu odpowiednich kolumn mozna porownac do klasy nizszej budzetowego zestawu,takze radze sie rozgladnac,z tego co pamietam naprawde dobry zakup,sluchalem wtedy tez denona 3 w 1-ym i nie spodobal mi sie ,nad mial bardziej zrownowazony dzwiek,mimo oczywistych brakow w dynamice czy niskiego basu przekaz byl angazujacy,niczego nie brakowalo na 1 rzut ucha

co do angielskiego sprzetu dzisiaj:hmmmmmm,nad robi dobre rzeczy w serii silverline,cd meridiana czy linna ok,natomiast jesli chodzi o swieta trojce polskich pisemek audio (z naciskiem na hfim):cambridge,creek,arcam to no comments-:)

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

co do kompletu yamahy to tez moze byc jak zloto,kupujac staraj sie wiecej wydac na wzmacniacz np.masz 3 kola to 2 na wzmak,1 na cd czy cos w tym stylu,w tej klasie cenowej skup sie na glosnikach i wzmaku,to sie oplaci

Gość Piotrek_

(Konto usunięte)

Dzieki za wszelkie sugestie. Z tego co zauwazylem, raczej nie polecacie mini tylko typowe klocki. Poprzegladalem oferty na Allegro i atrakcyjna cenowo propozycja wydaje mi sie zestaw Yamaha AX-496 + cd takze 496 - razem ok 1800zl. Zostaje mi ok 1200 na kolumny. Co o tym sadzicie i jakie kolumienki polecilibyscie w tej cenie (oferty moga pochodzic takze z alegro)? A moze proponujecie cos zupelnei innego? Aha, w pierwszym poscie zapomnialem napisac jakiej muzyki slucham. Slucham Tool'a, czasami Nightwish, Black Sabath. Jednakze na tym gatunku muzycznym sie nie konczy, czasami dojdzie to tego 123 czy jak ostatnio 'Romanza' Bocell'ego, Dlatego chcialbym zeby sprzet gral mozliwie jak najbardziej wiernie (jak na ten przedzial cenowy). A

PS- swoja droga to spodobal mi sie zestaw CA A500 +D500SE i KEF q1, ale poki co jest poza moim zasiegiem :(

Gość Piotrek_

(Konto usunięte)

Zapomnialem dodac, ze kable glosnikowe juz mam (XLO-modelu nie znam, bo mam je po znajomosci). Interkonetku nei posiadam, jesli mozecie to take zaproponujcie jakis, bo ja jestem troszke niekumaty w tych sprawach :) Dzieki :)

He, Piotrek, pisałem w innym poście, że do końca grudnia mają w Elektrycznej Pomarańczy zestaw CA A300/D300 + Gale 3030 za 2300zł.

To chyba jest okazja dla Ciebie... ?

Idź i posłuchaj i ew. dogaduj się.

Patrz str. 98, XII. '03 Hi-Fi i M.

Pozdr.

W Audio Systemie też jest. Sklep to Studio Pro na Waliców 20. Zajrzyj i tam-ja bym tak zrobił. Niestety w Hi-Fi i M nie poadają, jak b. zjeżdżają w grudniu z cenami : (((((

Oba sklepy masz blisko siebie (El. Pom jest na Żelaznej 67 lub 69A

do Piotrek_

te kefy q1 to najnowsza wersja q15?,jesli tak to moge Cie do nich zachecic,mialem q15 i uwazam je za b.dobre kolumny,graja duzym dzwiekiem,wymiataly bez problemu tanoje m2 i inne badziewie ktore wtedy dostawaly w pisemkach niezla klake,a kosztowaly niewiele wiecej,

graja glownie wyzszym basem,ale naglosnia niezle nawet 20 m

pamietam ze sluchalem wtedy tez wyzszego modelu kefa,bodajze q35,to byl ten sam uklad ,ale w obudowie podlogowej,te z kolei byly duzo drozsze,ale graly slabo,takze taka inwestycja nie oplacala sie zupelnie

Q15 grały dawno temu na AS, gdzie prezentował swoje kable Audiograde.

I choć teraz nie darzę Kefów (droższych modeli) sympatią to Q15 grały rewelacyjnie dobrze. Przynajmniej wtedy i z tamtym okablowaniem. Reszty toru nie pamiętam. Podstawki były Plastformu.

Wtedy 1. raz zrozumiałem co mogą w systemie dobre kable. Bardzo udana prezentacja, choć ponoć koszty się nie zwróciły.

Pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.