Skocz do zawartości
IGNORED

Szczyt AudioVoodoo ?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

nedj, 30 Sie 2008, 12:56

>A co by się stało, gdyby się okazało, że woda znajdująca się w butelce postawionej na tej platformie

>drży tak samo ładnie, jak w postawionej bezpośrednio na podłodze?

>

>Poproszę Elberotha o przeprowadzenie tego eksperymentu.

Ja proszę od trzech lat, bez skutku :) Podejrzewam, że tak naprawdę mało kogo to obchodzi, bo inaczej nie potrafię tego wytłumaczyć. Prosty eksperyment, nic nie kosztuje, wszystko widać jak na dłoni... Jeśli woda podskakuje na podłodze, to i na platformie będzie podskakiwać. A jeśli na platformie nie podskakuje, to i na podłodze nie podskoczy. Zazwyczaj nie dlatego, że mamy nieprawdopodobne szczęście mieszkać w idealnym akustycznie pomieszczeniu, tylko dlatego że mamy zupełnie prawdopodobne nieszczęście posiadać sprzęt, który nie jest w stanie wytworzyć odpowiedniego ciśnienia dla powstawania jakichkolwiek drgań, czy to masy powietrza w pomieszczeniu, czy też masy własnej betonu z którego zostało zbudowane. Przecież to jest bardzo proste i oczywiste wręcz, tylko najpierw trzeba chcieć to zrozumieć, a nie ślepo wierzyć w fantasmagorie producentów tego i owego czy zapewnienia forumowych nadludzi słyszących inaczej ;)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

parantula drgania od fali dzwiekowej skasujesz wystawiajac stolik do drugiego pokoju :-)

wracajac na powaznie do tego co cie tak nurtuje --pytałem w watku o platformie Redaktora odpowiedział ze tłumi co widac po wzroscie aktywnosci platformy na głosniejszych kawałkach muzyki

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Widać że tłumi, bo jakaś dioda mruga, tyle się dowiedziałem.

Wszystko okej, tyle tylko, że ja nie o to pytałem :)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

wezcie kuchenny pojemnik prozniowy ten z pompka z tele zakupow. wsadzcie tam kompakt dziure na kable trzeba zalepic zamknac wieko,, pompka siu fiu wyciagnac powietrze to cale cos postawic na pumeksie.. duzej tafli i.... zagra o niebo inaczej.. lepiej .. ale jak to wyglada ludzie... ciekawe bo tam w srodku woda nie drzy. albo drzy minimalnie.. glosniej sluchac sie nie dalo

dupa nie proznia w tym fadelu... falowod ekstra pomysl ale potem i tak drut w kompakt.. nie warto tego rozwijac albo zmniejszyc praktycznosc i robic pod wymiar sprzetu na zam.. tylko kto to kupi.. jak nie mozna bedzie przestawic nigdy.. sztywny pal

a teraz powiem cos niemoralnego... wiecie jakich wymiarow muzyki czlowiek dostapic moze na dobrych sluchawkach po dobrym koksie... caly audiofilski szlam szlag trafia.. percepcja sluchu i interpretacji informacji przez mozg na poziomie niedostepnym bez dopalacza... umrzec mozna od tego co sie slucha...

negacja bedzie trwac dopoki sie tego niedoswiadczy,,, nie mowie ze polecam absolutnie ale to inny wymiar budowania emocji zwiazanych z muzyka... rozumiem dlaczego swiat artystow bierze dragi... naprawde rozumiem.. nie popieran ale te doznania zwiazane z przekazem dzwieku.. ludzie

darkul, 30 Sie 2008, 12:59

>Zastanawiał się ktoś nad tym dlaczego źródła cyfrowe mają podawane zniekształcenia dla 1kHz ?

>A nie dla 20, 40 ,1kHz, 3kHz, 10 i więcej ?

>Bo po wynikach tych parametrów mało kto by chciał cyfrówkę kupić....

Więc co proponujesz w zamian... gramofon? ;-)

Czytając wypowiedzi niektórych audiofili dochodzę do wniosku że też napewno coś biorą. A wtedy nic dziwnego że słyszą jak dźwięk się poprawił od podstawek pod kable,stolików i innych voodoo.

ta patefon fajna sprawa ale doby cd lepszy i praktyczniejszy,, jak sobie przypomne to cale zawracanie dupy z tymi wkladkami ciezarkami etc,,, a potem czyszczenie plyt a czesc mi sie pogiela i bujala w patefonie.. a w pizdolet z taka zabawa.. to lepsze byly magnetofony..

Gość

(Konto usunięte)

darkul, 30 Sie 2008, 12:59

>Zastanawiał się ktoś nad tym dlaczego źródła cyfrowe mają podawane zniekształcenia dla 1kHz ?

>A nie dla 20, 40 ,1kHz, 3kHz, 10 i więcej ?

>Bo po wynikach tych parametrów mało kto by chciał cyfrówkę kupić....

Bo wygodniej :)

Czytasz nie gazety co trzeba:

http://www.theaudiocritic.com/back_issues/The_Audio_Critic_22_r.pdf

str.33 (pdf), recenzja Marantza 63se, najgorsze ma zniekształcenia przy 10khz, -81 dB, czyli 0,009%, czyli przynajmniej 10 razy lepsze od wkładek do gramofonów (0,1%) przy 1 kHz.... A taki Sony cdp-Xa707ES ma znacznie lepsze.

Właśnie Twoja piękna teoria legła w gruzach :))))

Tia... Nic nie działa... Sieciówki - oczywista ściema. Każdy normalny facet - jakby mu nie działało, to by poszedł do sklepu, awanturę zrobił, do sądu podał i po zabawie. Firma za "zrobienie w jajo" zapłaciłaby odszkodowanie...Sratatata... Sęk w tym, że jakoś niektórym działają ... Ci pewnie mają nadwrazliwy słuch, czymś się szprycują itd.

Druga sprawa - kolumny. Dyletanctwo niektórych sięga zenitu. Jak najtańsza elektronika + jak najlepsze kolumny:)))) Koń by się uśmiał. Ciekawe czy właściciele Nadów Beeee, dvd - żródło, McLarenów, chińskich oczojebów podłączali swoje cacuszka do referencyjnych kolumn Kefa, Triangle czy nawet Paradigmów. Radzę podpiąć do tego referencyjne kable i będzie pozamiatane:))) Nic, tylko słuchać. A stolik.... Najlepiej z plasteliny...

gizmov90, 30 Sie 2008, 14:20

>ta patefon fajna sprawa ale doby cd lepszy i praktyczniejszy,, jak sobie przypomne to cale

>zawracanie dupy z tymi wkladkami ciezarkami etc,,, a potem czyszczenie plyt a czesc mi sie pogiela i

>bujala w patefonie.. a w pizdolet z taka zabawa.. to lepsze byly magnetofony..

Analog to potęga!Całe te cyfrowe badziewie o kant dupy rozwalić!

Wij, 30 Sie 2008, 16:11

>Tia... Nic nie działa...

Dobrze, że Ty działasz.

Przynajmniej teraz wiemy gdzie się udać po odszkodowanie za "zrobienie w jajo"

Redaktor

A co Wy tak oko na wszystko przymykacie? Na czym wam najbardziej zależy? Na prawdzie? No chyba nie - skoro tak oko przymykacie na wszystko. Was to akurat posadzam o spotkania 3 - go stopnia tzn. ja + najlepszy sprzęt. No i działają te kable, czy nie? Proszę o odpowiedź.

Czy normalne jest rozpisywanie się o super-hiper kolumnach, kiedy sprzet ma się uhm... takisobie .... przeciez to wszystko wyłazi...jak kazde kłamstwo....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.