Skocz do zawartości
IGNORED

Szczyt AudioVoodoo ?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

TUX, 1 Wrz 2008, 16:09

>Po cholerę spieracie się o zniekształceniach thd skoro od wielu lat wiadomo, że nie ma korelacji

>pomiędzy thd a wrażeniami odsłuchowymi. Napisano na ten temat sporo artykułów , były prezentacje na

>AES ..... warto czasmi poczytać to co fachowcy mają do powiedzenia.

Ciekawe rzeczy piszesz, możesz zapodać linka ?

Nie ma różnicy w muzyce pomiędzy 2% a 0,001% bo tego nie słychać, ale zapewniam Cię, że 20% thd nie określiłbyć mianem: przyjemne :)))

Wzmacniacz w przesterze ładnie gra ? ;)

Qrde - mowa była 2% a ty wyskakujesz z argumentem 20% - bezsensowny kontrargument w tym momencie.

Nie masz szacunku wzgledem siebie biorąc innych za idiotów. Dlaczego? Bo kazdy idiota weźmię ciebie za wiekszego niz on sam i na odwrót.

Twoje zmagania na forum przypominaja zjadanie własnego ogona i lepiej bys przez pomyłke do głowy niedoszedł.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Gość

(Konto usunięte)

xniwax, 1 Wrz 2008, 19:05

>Qrde - mowa była 2% a ty wyskakujesz z argumentem 20% - bezsensowny kontrargument w tym momencie.

To jest czysta logika jeśli kilka jest lepsze niż 0,01% to kilkanaście lub kilkadziesiąt będzie jeszcze lepsze. No nie ?

>Nie masz szacunku wzgledem siebie biorąc innych za idiotów. Dlaczego? Bo kazdy idiota weźmię ciebie

>za wiekszego niz on sam i na odwrót.

Bzdura. Brak szacunku dla innych prezentują Ci co nie mają ochoty poprawnie argumentować w dyskusji i ignorancję zastępują wyzwiskami. Zdaje się, że Ty też ?

To Ci nie przeszkadza jak moi adwersarze mnie obrażają ? Jakoś nie widziałem Twoich płomiennych moralizatorskich przemów... Czyżbyś stosował podwójną miarę ?

>Twoje zmagania na forum przypominaja zjadanie własnego ogona i lepiej bys przez pomyłke do głowy

>niedoszedł.

Jesteś w całkowitym błędzie.

Ani razu ci nie ubliżyłem i nie mam zamiaru. Po prostu dyskusja z toba na powyzsze tematy nie ma głębszego sensu - z prostego powodu gonisz cały czas własny ogon - (być moze o innych rzeczach mozna by było z sensem pogadać - trgo nie wiem).

Szanuje twoje zapatrywanie na tematy około audiofilskie (niech bedzie, ze voodoo i itp) ale pozwól, że moja sprawą niech bedzie jakie zniekształcenia, kable , stoliki itp pierdoły daja mi przyjemnosc w słuchaniu muzyki...i tyle. :)

Dobra "krucjatuj" sobie dalej :)

XYZPawel

Jeszcze jedno.

Zbyt powaznie nie podchodzisz do tego - przecież?

...i powinienes odczytac, że ja raczej nie (?!?).

Jak wiekszosć tutaj - dlatego nic z tego nie bedzie :)

Gość

(Konto usunięte)

xniwax, 1 Wrz 2008, 20:08

>Zbyt powaznie nie podchodzisz do tego - przecież?

>...i powinienes odczytac, że ja raczej nie (?!?).

nie wygląda.

>Jak wiekszosć tutaj - dlatego nic z tego nie bedzie :)

żartujesz, większość to by mi oczy wydrapała ze złości, poczytaj sobie te posty z wyzwiskami, TYLKO dlatego, że nie mają żadnych argumentów, że śmiem wątpić w ich bożka audiofilii. Fanatyzm religijny jest groźny, jeden chciał mi nawet mordę obić, tak lekko do tego podchodzi :)))

Gość

(Konto usunięte)

pawcio, 1 Wrz 2008, 19:58

>>Wzmacniacz w przesterze ładnie gra ? ;)

>

>z Gibsonem wybornie ;)

Jako instrument muzyczny (dodatek), artystyczny środek wyrazu: ok. Ale we wzmacniaczu chodzi o coś zupełnie innego.

"...jeden chciał mi nawet mordę obić, tak lekko do tego podchodzi :)))"

Zdrowe podejscie...ten usmiech potrójny. Tak trzymaj ale odpusc i kup sobie kilka kabli, vibrapodów czy cos podobnego i sprobuj od nowa. Bedzie pieknie. Opisz wrazenia póxniej - komputer masz juz wygzany. :)

Gość

(Konto usunięte)

xniwax, 1 Wrz 2008, 22:24

>Zdrowe podejscie...ten usmiech potrójny. Tak trzymaj ale odpusc i kup sobie kilka kabli, vibrapodów

>czy cos podobnego i sprobuj od nowa. Bedzie pieknie.

Po co mam wyrzucać pieniądze w błoto ?!? Żeby mieć poczucie, że jestem wyjątkowy ?

Dźwięk ulepszam sobie w sensowny sposób - kolumny. Tobie też radzę. Odetchniesz z ulgą...

XYZPawel

>żartujesz, większość to by mi oczy wydrapała ze złości

Poważnie?? Na przykład mnie twoje wpisy zawsze wprawiają w wesoły nastrój :)

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Zdecydowanie zabawniejsze są posty audiofili, którzy opisują jak pięknie zmienił im się dźwięk po zakupie kabla sieciowego czy stolika. A jeszcze zabawniejsze są posty w których złotousi absurdalnymi argumentami bronią swoich racji. Komedia za darmo. Warto wejść żeby się pośmiać.

rbej

A, widzisz jednak coś z tego wynosisz, gdyby nie oni, my smutasem na forum byś był.

Tak więc wpisując się nie psuj pośrednio sobie humoru :)

Problem w tym, że XYZ robi to wszystko z pasją :) a ty bez.

Uprzejmie proszę o zapoznanie się z tematem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i równie uprzejmie bym prosił o jakieś podsumowanie czyli krótki opis jakichkolwiek zmian (poprawy) w brzmieniu systemu po zastosowaniu tego czegoś (może przypomnijmy, że kosztującego ok.30 kawałków) Ja na trzech bitych stronach tekstu wyczytałem tylko masło maślane i pieprzenie w kółko o zasadach działania tego ustrojstwa, ale może coś przeoczyłem...

Ukryta Zawartość

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

>robi to wszystko z pasją :)

Kiedyś czytałem nowelę której bohater odnalazł pasję w chodzeniu na cudze pogrzeby. Pasje bywają różne...

Trochę sensu poproszę.

Gość

(Konto usunięte)

gagacek, 2 Wrz 2008, 13:55

>XYZPawel

>>żartujesz, większość to by mi oczy wydrapała ze złości

>Poważnie?? Na przykład mnie twoje wpisy zawsze wprawiają w wesoły nastrój :)

hmm ;)

I z tego rozbawienia nie chciałes mi sprzedać płytek, które miałeś mi sprzedać ? Specyficzne poczucie humoru :)) Nie chce mi się szukać, ale trochę gromów na mnie też rzuciłeś i parę wyzwisk ...

stary bej, 2 Wrz 2008, 17:04

>Nie, żeby kogoś obrazić;

>

Ukryta Zawartość

Słuchania muzyki bym do tego nie mieszał...

:)

Ukryta Zawartość

Gość stary bej

(Konto usunięte)

MariuszH

"Słuchania muzyki bym do tego nie mieszał...

:)"

Racja, tylko wszystko zaczyna mieć znamiona choroby, jeśli zostanie przekroczona "niebieska linia", i nawet nie wiadomo kiedy.

Bardziej odpowiednie definicje :)

Ukryta Zawartość

sjp.pl słownik języka polskiego

anty audiofilia

znaczenie: przesadny brak zainteresowania do słuchania muzyki i sprzętu audio, prowadzące

często do zaburzeń emocjonalnych, objawy wstrętu wystepujące już na hasło „audio”, chorobliwa satysfakcja z nękania głupotami.

Ukryta Zawartość

XYZPawel

>ale trochę gromów na mnie też rzuciłeś i parę wyzwisk ...

Jka zwykle wyrywasz fragmenty z kontekstu, nie na tym polega konstruktywna rozmowa; a jeśli tak myślisz to porozmawiaj z podobnym sobie, np. napalonym świadkiem Jehowy. Wracając do baranów: na początku miałem nadzieję że po drugiej stronie jest inteligentny rozmówca, tylko trochę walnięty czy też/i chcący robić zamieszanie. Życie jednak szybko zweryfikowało moje złudzenia.

Trochę sensu poproszę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.