Skocz do zawartości
IGNORED

Nagrywarka DVD jako magazyn danych ?

przemo7

Rekomendowane odpowiedzi

Witam - pytanie z dziedziny nagrywarek , ale dotyczące uzywania jej jako "magazynu" danych. Może ktoś uzywa nagrywarki z dyskiem jako urządzenia magazynujacego mp3 ? mam sporo muzyki w tym formacie i zastanawiam sie nad zakupem nagrywarki DVD z dyskiem 200-300 GB aby nie słuchać muzyki z płyt lecz wgrać zawartość kilkudziesięciu płyt z mp3 na dysk i mieć wszystko pod ręką ( czy raczej pod pilotem ) . Może ktoś testował juz takie rozwiazanie ? Będę wdzięczny za podpowiedź.

Najważniejsza jest muzyka - później sprzęt , a najlepszy jest ten który dla mnie brzmi najlepiej .

Dzieci to przyszłość narodu więc słuchają tego co tata ;-))

https://www.audiostereo.pl/topic/44068-nagrywarka-dvd-jako-magazyn-danych/

Dzięki za wpis - a czemu piszesz że szkoda zaśmiecać ? Jakiej używasz nagrywarki - LG ? widzi dyski usb ?Podobno samsungi na które patrzę jakoś tak przychylnie nie widzą dysków podpinanych przez usb .

Najważniejsza jest muzyka - później sprzęt , a najlepszy jest ten który dla mnie brzmi najlepiej .

Posiadam wlasnie w tym celu Pioneera LX60. Spisuje sie świetnie. Wadą jest tylko, że płyty CD i DVD zawierające MP3 mozemy przewalić od razu w całości, natomiast z pendrive lub zewnetrznego dysku trzeba kopiowac folder po folderze.

Jednak najwieksza zaleta Pioneera w porownaniu z tanim odtwarzaczem Silvercrest jest jakość dźwięku. Dźwięk wypuszczony na amplituner po wyjsciu cyfrowym dzieli przepasc na korzysc Pioneera.

super dzięki za wpis - napisz proszę jeszcze odnośnie dysków zewnętrznych - nie ma z tym problemu ?? widzi je mimo dużej pojemnosci ?

Powiem tak próbowałem różnych kombinacji no i pendrivy bez problemu, karta przez czytnik niestety nie :(, natomaist obudowa na dysk zewnętrzny + dysk 500Gb z osobnym zasilaniem! bez problemów tyle że ok 1min zajmuje zczytanie folderów :( ale to chyba wina LG bo ma wejście usb 1.1

Po tym co piszesz muszę przetestować dysk zewnętrzny z zasilaniem i podpiąć to do mojego dvd yamahy z wejściem usb . Może ruszy a wtedy może się okazać że zamiast nagrywarki kupię dekoder z funkcją nagrywania ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.