Skocz do zawartości
IGNORED

Podłogóweczki pod NAD-a

olo90

Rekomendowane odpowiedzi

co do nada 372 to nie twierdzę, że to zły wzmak ale zdecydowanie do dużych pomieszczeń, w małych pokojach dźwięk jest po prostu za duży, ogromna moc potrzebuje przestrzeni żeby zagrać, testowałem w 20 m w bloku no i trochę było tego za dużo,

nie chce sie wypowiadać co do ceny bo z tym zawsze mozna dyskutować.

dla jednego drogo, dla drugiego tanio. poszperaj w necie, ocenisz sam.

druga sprawa to nie tylko cena jest najważniejsza.

tak jak z autami uzywanymi. mozesz kupic tanio ale włozysz pozniej w naprawy kupe forsy.

a mozesz kupic drogo ale auto bedzie hulać dlugi czas.

i jeszcze jedno :) ...... trzeba uwazać na pomieszczenie. u mnie przy bardzo kiepsko wygłuszonym pomieszczeniu (25m2, gołe sciany bez obrazów itd) zaczeły buczeć na basie. teraz walcze z wygłuszeniem. ale w 16m2 dobrze wygłuszonym pokoju było swietnie !

>Radark

Hmmmm, no faktycznie, jak ktoś chce słuchać NAD-a 372 odkręconego na godzinę 12:00 to faktycznie za duży dzwięk będzie. Ja słucham na najniższej chyba możliwej pozycji, godzina ~ 7:30 :D:D:D (Tyle, że kolumny 92dB efektywności) i to moja normalna głośność odsłuchu :) A sam wzmacniacz małe podłogówki rozrywa wręcz, ale duże skrzynki na dużych basach, to znów za słaby :) Sam dzwięk jednak dość przyjemny, bo bardziej ciepły niz zimny, z ładną sceną i głębią. Aha! no i naprawdę dużo powietrza w dzwięku. Basu ten wzmacniacz moim zdaniem nie faworyzuje i nie koloryzuje. Wadą jak dla mnie jest wygląd (NAD jest piękny, "jak noc w Kazachstanie"), ale dzwiekowo z dobrze dobranymi kolumnami potrafi zaskoczyć. Mnie oczarował brzmieniem z celestionami, na tyle, że go kupiłem swiadomie, wiedząc ze to chyba najbrzydszy klocek audio jaki mogłem wybrać :) A miałem 2 tygodnie go na próbie i NAD się obronił!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.