Skocz do zawartości
IGNORED

dali ikon6 + denon pma 1500

Leniuch77

Rekomendowane odpowiedzi

Prośba jest o pomoc w doborze Cd do dali ikon6 + denon pma 1500. Szukam Cd który poprawiłby trochę niskie tony ale nie kosztem wysokich i żeby było bardziej przestrzennie. w chwili obecnej jako cd służy mój stary nad510.

Słuchałem MARANTZ SA 7001 KI fajny bas nie powiem, ale kosztem wysokich tonów które wypadły słabo, CA AZUR 740 ogólnie całkiem nieźle, ale obawiam się awaryjności CA. Budżet na CD to około 3 tys. choć wolałbym mniej, dopuszczam też sprzęt używany. I jeszcze pytanie jakich kabli do tego zestawu użyć

https://www.audiostereo.pl/topic/44432-dali-ikon6-denon-pma-1500/

Masz fajny zestaw, a nie myslałeś o Cd własnie Denona do kompletu, DCD-1500 to naprawdę zacny klocek z SACD i idzie dostac go w cenie ok. 2200-2300 nowy. Chyba, że słuchałeś i Ci nie podpasił. Taniej to może Xindak-06, proste i dobrze grajace urządzenie za ok 1400-1500 pln.

Nie chcę abyś pomyślał, że zachwalam to co mam, ponieważ właśnie od tygodnia gra u mnie dcd + pma serii 1500 razem z dali Ikon 6. Siedzę z rozdziawioną papą przed tym zestawem i słucham namolnie, a moja żona mi mówi, że wyglądam jak wieśniak z roku 1848, wyrwany z wioski zabitej dechami. I może słusznie tak twierdzi, ponieważ przez ostatnie 20 lat miałem jedynie małe wieżyczki i tak się przyzwyczaiłem do dudniącego i wszechobecnego basu, że trudno mi teraz pogodzić się z tym, że jest go na pewno mniej, jednakże gra on wtedy gdy go o to poproszą. Dla mnie ten bas jest, a wiadomo - płyta płycie nierówna. Zupełnie się uspokoiłem kiedy wrzuciłem "Clutching at Straws" Marillion i posłuchałem trzeciego utworu z tej płyty - THAT TIME OF THE NIGHT. Nagle bas zaczął tak przypier..., że na mojej gębie pojawił się samozadowoleńczy uśmiech. Tąpnięcia i podmuchy tego basu nie miały nic wspólnego z tym co znałem wcześniej - nie było charczenia i dudnienia. Jak na chwilę obecną wrzucam płytę po płycie i nie mogę wyjść z nieustannego zdumienia, że płyty grają zupełnie inaczej, ukazując mi całą masę dźwięków o których istnieniu nie miałem zielonego pojęcia.

Oczywiście zdaję sobie sprawę, że w dziedzinie stereo jestem noworodkiem, opisuję więc tylko moje wrażenia, mając świadomość, że są zapewne setki innych rozwiązań, zdecydowanie lepszych, jednakże kasy wystarczyło na to co mam. Dla mnie - jak narazie - niech tak zostanie.

Pozdrowienia!

Przymierzam się właśnie do odsłuchu DCD1500 choć czytałem, że to niekoniecznie udane połączenie (za to wygląda ślicznie). Yaroo czego słuchałeś zanim zdecydowałeś się na zakupiony zestaw tak z ciekawości pytam. Moim zdaniem dali6 i pma 1500 jest ok, ale miłośnikom basu nie podpasuje, takie już są ikonki. Cd w tym zestawie potrafi naprawdę sporo zmienić. Myślę nad zakupem czegoś używanego może NAIM CD5i, ARCAM 192 polecał pewien sprzedawca, C.E.C. CD3300R wybór jest spory najgorsze tylko, że w moim mieście niby wojewódzkim są 2 sklepy z audio i wybór żaden.

Czy to udane połaczenie to będziesz musiał ocenić sam, ale podaje link do testu pana W. Pacuły ze znanego i szanowanego pisma internetowego w branży:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) może nieco rozjaśni sprawę i pozwoli podjąć decyzję. A tak na marginesie to o poradę zawsze dobrze spytać, a ostateczna decyzję najlepiej podjąć samodzielnie kierując się własnym słuchem i jego preferencjami. Bo jak wiadomo, każdy z nas słyszy inaczej i co innego mu w dzwięku odpowiada. Tak więc nigdy nie skreślajmy czegoś o czym innni mówią bee.., a nawet tego nie dotkneli nie mówiąc o słuchaniu. Osobiście szybciej znalazłbym kilka wad w brzmieniu wzmacniacza niż przyczepił się do czegoś w DCD 1500, za tę cenę dostajemy dobrze zbudowany odwarzacz CD z odczytem SACD ( co jest już zupełną rzadkością w tej cenie ) made in Japan i gwarancję producenta na 3 lata.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bogato z tymi odsłuchami to u mnie nie było. Zaczęło się od Onkyo ze wzmacniaczem A-9355 i cd DX-7355. Zagrało to z kolumnami Klipsch rf 52, a potem z Kef iQ7. Po tych odsłucham byłem wprost załamany. Dla mnie to była totalna nędza, chociaż wszystko oscylowało koło 5 tysięcy. Naczytałem się pochwał na temat tych iQ7, ale z tym zestawem to była dla mnie tragedia. Sucho i bez żadnego wyrazu. Tu, w stanie totalnego załamania, z pomocą przyszła żona - za rękę i na kolejne odsłuchy. Trafiłem na NAD C 355 i NAD C 542. To zagrało najpierw z kolumnami Esa Vivace xt3 a potem z Monitor Audio Silver r56. I tu już mi się paszcza roześmiała, ponieważ było super ok, z tym że Monitor Audio zagrały dla mnie ciuteńko bardziej szczegółowo. No ale zrobiło się też drożej o 2 tysiące. Potem trafiłem właśnie na pma i dcd 1500ae Denona i słuchałem z Dali Concept 6. Było równie świetnie co z NAD-em, dopóki sprzedawca nie zaproponował Dali Ikon 6 jako raczej dedykowanych do tego zestawu. I tutaj usłyszałem coś, czego wcześniej nie było. Nie wiem czy to dzięki głośnikowi wstęgowemu, ale zrobiło się cholernie analitycznie i szczegółowo. Wszystko fajnie, ale cena znowu wzrosła. A gdy sprzedawca powiedział, że te różnice słychać tak naprawdę gdzieś do 70 tysięcy, zostałęm wyciągnięty z salonu (żona), jednakże jeszcze po dwóch odsłuchach stanęło właśnie na Denonie. Może i dobrze. Wygram w Totka, może kiedyś coś zmienię.

Jak pisałem gdzie indziej: opisywany wzmacniacz Denona to nie półka dla tych Dali.

Zmiana CD niewiele pomoże...

Pozdro !

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Yaroo nie gorączkuj się, ale jakbyś kupował wzmacniacz po opiniach tego forum to Denona byś nie wziął. Tutaj wyżej się ceni inne marki made in china. A kolega to pewnie ma na pieńku z dystrybutorem Denona albo coś w tym stylu. Można tu zauważyć jakieś prywatne lub firmowe wojny. Dobrze, że nie czytałeś, a słuchałeś i to że ludzie ci napiszą, że to cienko grający wzmak, albo coś w tym stylu w najmniejszym stopniu nie zmieni wyboru jakiego dokonałeś samodzielnie bądź co bądź odsłuchując nie jeden klocek. Ważne, że ty zaspokoiłeś swoje gusta i tego się trzymaj. Może na jakiś czas oszczędzisz sobie poszukiwań i ciągłych zmian w systemie i co się z tym wiąże oszczędzisz trochę gotówki. Dobierz sobie do tego CD, tak na twoje ucho i więcej na forum nic nie czytaj o swoim systemie, który skompletowałeś. Po prostu słuchaj i ciesz się muzyką. Pozdrawiam.

P.S. Jak byś miał okazję to radzę jeszcze posłuchać Xindaka 06 - 1499 zł, tani naprawdę świednie grający odtwarzacz na 16 bitowym przetworniku.

Raz - słuchałem już Denona - co prawda nie tego, ale starszego z wyższej półki. I było metalicznie, płasko etc...

Dwa - głośnikom z półki 4 tys. należy się lepszy klocek - bynajmniej nie dzisiejszy produkt za 2 tysiące zł(nowy)... Zawsze można gdzieś pożyczyć i sprawdzić.

Oczywiscie - każdy ma prawo wyboru, tylko duża ilość audiofili wybiera z opinii "kolegów" i gwiazdek w prasie. Co oczywiście nie musi dotyczyć zainteresowanego.

A tak przy okazji - chińczyków nie używam.

Pozdrawiam.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

A więc 1500-ki, nie słyszałeś tym bardziej nie słyszałes jej w tym zestawieniu o którym mowa. A co do ceny to jest to 3395 pln według ceny katalogowej, a że mozna kupić taniej to jak ze wszystkim. Jeżeli uważasz że taki stosunek cen kolumn do wzmaka nie wystarcza to w sumie czym się kierujesz, bo tym że nie słuchem to już wiemy? A jesli nie podoba ci się szkoła brzmieniowa Denona to na miłośc boska napisz, że nie jest to twój typ brzmieniowy, a nie że to słaby wzmacniacz, bo tak sie składa, że konstrukcyjnie to bardzo dobry i wydajny prądowo sprzęt, a gusta i słuch kazdego decyduje o tym czy mu to gra czy nie. W twoim przypadku akurat nie gra. I spoko. Twój wybór, twój gust. Pozdrawiam.

I Bogu dzięki! Bywam często tu i tam, i jakoś nikt nie ma modelu 1500. Ale może kiedyś?

Spoko !

Rozumiem Cię, jako właściciela Denona.

Gość, u którego słuchałem wzmacniacza Denona (starszego, sporo droższego i bardziej renomowanego) - ma go do dziś. Dlaczego ? Prawdopodobnie dlatego, że jest złoty i zbudowany jak czołg (faktycznie ładny klocek !). I waży dobrze ponad 20 kg (też lubię jak coś waży). Chyba to go podnieca !

Ale muzycznie maleńkie Phasty położyły go na łopatki w 5 minut!

To, że 1500 AE jest "konstrukcyjnie bardzo dobry i wydajny prądowo" jest ważne, ale nie jest gwarantem wysokiej jakości brzmienia. Dziś za 2-3 tys. robi się już "CUDA" . Tylko dlaczego w 99% nie GRAJĄ ?

Tylko sugeruję, że można lepiej.

Zdecydowanie !

Zmiana źródła wnosi mniej do toru (najpierw głośniki, wzmacniacz).

Oczywiście - trzeba chcieć i usłyszeć...

Pozdrawiam.

Tak się słada, że ten Denon juz od jakiegoś czasu u mnie nie gra, bo został zdeklasowany czymś co pewnie w Twoim mniemaniu biorac pod uwagę cenę nie powinno grać w ogóle. Swoja drogą jak na nowy wzmacniacz z trzyletnia gwarancja swoje zadanie spełnił jako sprzęt przejściowy w drodze do znalezienia swojego brzmienia. 1500-ka to natomiast zupełnie inna liga niż mój PMA-500 i bardzo mi się podoba jak na tranzystor. Co do Cd to nadal uzywam DCD-725 i jestem z niego zadowolony. Miałem też okazję dłuzej posłuchać DCD-700 i tez mi się podobał, 500-ka już nie. Wnioskuje więc, że DCD-1500 gra jeszcze lepiej jak 700-ka. Uważam też, że nie ma sensu porównywanie lamp to tranzystora, bo dla miłośników lampowego brzmienia to nawet tania lampka pokona sprzęty o wiele droższe od niej. To jest po prostu czar lampy, której to też jestm zwolennikiem, ale nie każdemu musi pasowac taki dźwięk. Do lampy trzeba dojrzeć. Nic na siłę i od razu.

P.S. Źródło moim zdaniem wnosi bardzo wiele do toru audio, poeksperymentuj to może też się o tym przekonasz. Zmienia się bardzo wiele, przestrzeń, głębia, selektywność, schodzenie i wybrzmienia basu. Technicznie biorąc wzmacniacz to urządzenie, które wzmacnia sygnał który dostaje na wejściu, więc zastanów się co zrobi z kiepskim sygnałem, szumami, zniekształceniami. Otóż wzmocni je, a nie poprawi. Więc chyba jednak źródło ma znaczenie, a co za tym idzie różnorodność DAC-ów i ich aplikacja. Pozdrawiam.

zukzukzuk - ja Ciebie pytam jak ma się półka PMA 1500 ae do Dali Ikon 6, a Ty mi jako "po drugie" piszesz, że nie używasz chińczyków. Jeśli już, to chińczykami można nazwać 500 i 700. Natomiast 1500 i wyżej ma już z tyłu snobistyczną tabliczkę z napisem "Made in Japan" :)))

Pozdro!

Yaroo, zukzukzuk trochę się zagalopował, ale to normalka na tym forum. Zamiast odpowiedzieć na Twoje pytanie jaki CD dobrać do tego co już posiadasz stwierdził, że masz g...o. Taka to często pomoc forumowiczów. Nie doczytał, albo nie chciał doczytać, że spośród kilku rzeczy jakich słuchałeś to zestawienie podobało Ci się najbardziej i że chcesz pomocy, opini o CD do 3000 pln, który zagra według preferencji dzwiękowych jakie podałeś, a nie komentarza na temat Twego słuchu i sprzętu. Jak już odsłuchasz coś to napisz jak Ci poszło i co wybrałeś.

P.S. Jakoś nie widać wysypu Denonów używanych na allegro o dziwo skoro to taki szajs. Ciekawe. Jest za to sporo nowych, sprowadzanych jak i z dystrybucji krajowej, więc zainteresowanie chyba jest?

Tak na marginesie kolega zukzukzuk nie pisze w "o mnie" jaki sprzęt sam posiada, cóż to za tajemnica, a może czegoś się wstydzi?

Co do jednego - masz rację. Nie o tą poradę autor pytał. Niepotrzebnie się wtrącałem.

Posiadaczy ogwiazdkowanych i nagradzanych Denonków trudno przekonać, że inny wzmacniacz w tej samej cenie może zagrać o klasę lepiej. Ale - jak pisałeś - to kwestia słuchu.

Pisałeś również iż twierdziłem, że Kolega ma g...

Ty to napisałeś!

Może mi wskażesz gdzie Leniuch77 w wątku napisał, że słuchał innych wzmocnień z Ikonami przed wyborem Denona?

Czyżby jakiś specjalnych liter użył, które są dla mnie niewidoczne?

Czy jasnowidzem jesteś?

Widzisz źdbło w oku drugiego, a belki w swoim nie zauważasz.

Czytaj uważnie! Nie zmyślaj!

A ze sprzętu - poszperasz po wątkach - znajdziesz. Jest już na forum taki "specjalista", który śledził każdy mój ruch. Pogadaj z nim.

Raczej słucham staroci i akurat nie Denonów.

Pozdrowienia i życzę Leniuchowi owocnych poszukiwań!

zukzukzuk, akurat swoim stwierdzeniem trafiłeś też Yaroo a tu proszę bardzo :

"Zaczęło się od Onkyo ze wzmacniaczem A-9355 i cd DX-7355. Zagrało to z kolumnami Klipsch rf 52, a potem z Kef iQ7. Po tych odsłucham byłem wprost załamany. Dla mnie to była totalna nędza, chociaż wszystko oscylowało koło 5 tysięcy. Naczytałem się pochwał na temat tych iQ7, ale z tym zestawem to była dla mnie tragedia. Sucho i bez żadnego wyrazu. Tu, w stanie totalnego załamania, z pomocą przyszła żona - za rękę i na kolejne odsłuchy. Trafiłem na NAD C 355 i NAD C 542. To zagrało najpierw z kolumnami Esa Vivace xt3 a potem z Monitor Audio Silver r56. I tu już mi się paszcza roześmiała, ponieważ było super ok, z tym że Monitor Audio zagrały dla mnie ciuteńko bardziej szczegółowo. No ale zrobiło się też drożej o 2 tysiące. Potem trafiłem właśnie na pma i dcd 1500ae Denona i słuchałem z Dali Concept 6. Było równie świetnie co z NAD-em, dopóki sprzedawca nie zaproponował Dali Ikon 6 jako raczej dedykowanych do tego zestawu. I tutaj usłyszałem coś, czego wcześniej nie było. Nie wiem czy to dzięki głośnikowi wstęgowemu, ale zrobiło się cholernie analitycznie i szczegółowo. Wszystko fajnie, ale cena znowu wzrosła. A gdy sprzedawca powiedział, że te różnice słychać tak naprawdę gdzieś do 70 tysięcy, zostałęm wyciągnięty z salonu (żona), jednakże jeszcze po dwóch odsłuchach stanęło właśnie na Denonie. Może i dobrze. Wygram w Totka, może kiedyś coś zmienię."

Co do Leniuch77 porównał do siebie CD i opisał wrażenia:

"Słuchałem MARANTZ SA 7001 KI fajny bas nie powiem, ale kosztem wysokich tonów które wypadły słabo, CA AZUR 740 ogólnie całkiem nieźle, ale obawiam się awaryjności CA. Budżet na CD to około 3 tys. choć wolałbym mniej, dopuszczam też sprzęt używany. I jeszcze pytanie jakich kabli do tego zestawu użyć"

Natomiast ja Też jestem ciapą, że tak powiem, bo w pewnej chwili coś mi zaskoczyło, że chodzi właśnie o Yaroo jako założyciela wątku do czego się przyznaje i za co serdecznie przepraszam. Nie zmienia to jednak treści merytorycznej tematu. Pozdrawiam.

Cały czas staram się doradzać autorowi wątku NIE JARO !

On nie napisał jakich wzmacniaczy słuchał z Dali przed Denonkiem!

Yaroo>>>

Tekst dotyczący nie używania przez ze mnie chińczyków był odpowiedzią na zarzuty lechab: "Tutaj wyżej się ceni inne marki made in china."

lechb>>>

Też słucham wstęg od wielu lat i wiem mniej więcej co i z czym !

3majcie się !

Chłopie Ty nie doradzasz, Ty negujesz preferencje brzmieniowe innych i może się powtórzę ale zamiast podać przykłady konkretnych modeli CD do określonej kwoty i określonym brzmieniu to piszesz, że wzmak nie pasuje do kolumn, bo jest za tani? Potem, mówisz, że Denony źle grają, a takiego starszego z wyższej półki to lampa typu Phast zjada na śniadanie ( z czym się muszę zgodzić, ale to tylko ze względu na mój gust i moje preferencje - lubię lampy, co nie znaczy że wszyscy się z nami zgodzą ). Ja cały czas mówię i doradzam, przynajmniej próbuję w kwestii CD, a Ty drogi kolego ani razu nie dałeś żadnego typu, który byś polecił autorowi. Jedyne co można wywnioskować z Twoich wypowiedzi to nieoderwalna chęć zjechania wszystkiego co ma znaczek DENON na sobie. Więc jeśli masz coś naprawdę do powiedzenia w temacie, jakieś typy co do brzmienia określonych modeli CD to proszę bardzo doradzaj, ale jak już wcześniej raczyłeś stwierdzić według Ciebie źródło nie wnosi wiele do toru audio więc dlaczego wypowiadasz się w temacie którego nie rozumiesz i to w dodatku nie na temat!

Off topic!

Lechb >>>

Nie wciskaj mi wypowiedzi, których nie popełniłem:

Nie napisałem, że : "źródło nie wnosi wiele do toru audio więc dlaczego wypowiadasz się w temacie którego nie rozumiesz..."

a: "Zmiana źródła wnosi mniej do toru (najpierw głośniki, wzmacniacz)." - prawda?

Więc nie przeinaczaj i nie przekręcaj moich wypowiedzi!

Czyżby moje twierdzenie było nieprawdą?

Może w swym "denonowym" pędzie nie widzisz różnicy między tymi zdaniami?

Napisałem również że:

"głośnikom z półki 4 tys. należy się lepszy klocek..."; - czy to może też jest nieprawda?

Oraz:

"Oczywiscie - każdy ma prawo wyboru...";

"Tylko sugeruję, że można lepiej."

A twoje słowa:

"a takiego starszego z wyższej półki to lampa typu Phast zjada na śniadanie ( z czym się muszę zgodzić, ale to tylko ze względu na mój gust i moje preferencje - lubię lampy, co nie znaczy że wszyscy się z nami zgodzą)."

Tym stwierdzeniem przyznajesz, że nie wciskam kitu!

I nie chodzi tu o preferencje, tylko o prezentację muzyczną. Te lampki zostawiły Denona o 2 klasy w tyle (a łącznie z preampem te starocie były tańsze w zakupie od 20-stu kg "czołgu" ze wspaniałym zasilaniem!).

Więc można lepiej!

Jest wiele wzmacniaczy, które Denon 1500 zostawi w tyle, i równie wiele za te same pieniądze, które go pokonają w cuglach!

Oczywiście, jeżeli go preferujesz - moszesz słuchać aż do śmierci !

Nasłuchałem się "czaru" lampy i gram... na tranzystorze! Jarzysz?

Moją preferencją jest wysoka jakość odtwarzania muzyki (co by nie rozumieć pod tym twierdzeniem - co mogą stwierdzić niektórzy), a nie walka o prymat między lampą a tranem!

Jeśli zaś chodzi o poradę.

Jeżeli CD ma wyjście cyfrowe, wystarczy dokupić (lub pożyczyć na próbę) podstawowego DAC-a (robtango) za jakieś 1 Kzł i wniesie on podobną - jeśli nie większą poprawę, jak zakup nowego CD za 5 Kzł.

Reszta zostanie być może na wymianę wzmacniacza (polecam pre+amp)!

A na koniec - wbij sobie, że NIKT NIKOGO DO NICZEGO NIE ZMUSZA!

Ani do zmiany wzmacniacza, ani tym bardziej do zmiany preferencji!

To tylko PROPOZYCJA człowieka, który coś niecoś słyszał i widział (oprócz gwiazdek EISA)!

Goodbay!!!

Co to dalej według Ciebie wnosi do tematu Cd. Absolutnie nic. Więc Twoje wywody tutaj to od poczatku do końca off topic. Jak nie masz z kim pogadać to zadzwoń na infolinię, może Cię wysłuchaja. Watek był na temat dali ikon6 + denon pma 1500 i doboru do tego odpowiedniego do gustów brzmieniowych autora odtwarzacza Cd. Przypomne tylko Twój pierwszy wpis tutaj:

" Jak pisałem gdzie indziej: opisywany wzmacniacz Denona to nie półka dla tych Dali.

Zmiana CD niewiele pomoże...

Pozdro !"

I dalszych wypowiedziach nic w temaci Cd. A kolega nic nie mówił o tym, że ma coś nie tak z dźwiękim przy tym zestawieniu, tylko, że chce do tego dobrac optymalnie źródło według okreslonych kryteriów.

P.S. Na naukę nigdy nie jest za późno. Teraz w podstawówce już ucza czytać ze zrozumieniem. Przepraszam za stwierdzenie, ale może cos do Ciebie w końcu dotrze.

Mówił dziad do obrazu, a obraz do niego ni razu!

Przypomniałeś pierwszy mój wpis, KTÓRY JEST OCZYWISTĄ PRAWDĄ!

Ja wrzuciłem Ci 5 wpisów, których też nie śmiesz zanegować!

Tylko ble,ble,ble, że nie na temat. Nawet nie zauważyłeś…

Dobrze, że tym razem mnie nie przekłamujesz!

Tego nie uczą w szkole! To trzeba wynieść z domu!

Człowieku! Otwórz horyzonty!

Czy pytanie jest takie, czy owakie - przecież wszystkim CHODZI O TO, ŻEBY LEPIEJ GRAŁO! I to jak najmniejszym kosztem! Do TEGO ZMIERZAM! PONIAŁ?

Wiem, że ściśle nie odpowiadam na temat! Ale moim zdaniem proponuję ZNACZNIE LEPSZE (i tańsze!) ROZWIĄZANIE!

Czasami zadajemy pytania, które rodzą inne. Czasami zaczynamy coś, a gdy to kończymy - wychodzi nam zgoła inne niż mieliśmy w planie!

Czy to, co napisałem powyżej jest dla Ciebie poza percepcją?

Odpuść sobie i doradzaj koledze! A nie grzebiesz się, jak dziecko patykiem w mrowisku!

Jeśli Leniuch zechce - wyda pieniądze na nowe (inne) CD. Obojętne, czy mu będę doradzał tak lub owak. A może się zastanowi?

JEGO WYBÓR!

Masz Pan rację Panie Mrowisko, ciekaw tylko jestem jakie to rozwiązanie żeś Pan zaproponował znacznie lepsze i tańsze? I na Pana miejscu nie pisałbym nic o wynoszeniu z domu. Nie zna Pan ani mnie ani tym bardziej mojej rodziny. O ile przytyki w stosunku do mnie jeszcze mogę znieść to świętości rodzicielskiej już nie potrafię, ale widać nie kazdy z nas posiadł zdolność okazywania szacunku dla starszych.

Sorry.

Nie miałem zamiaru wtrącać w to Twoich Rodziców. Ale Ty odniosłeś się do moich nauczycieli, z których jeden był również moim WSPANIAŁYM Rodzicem!

Operuj następny raz faktami i prawdą to unikniesz nieprzyjemności... A nie dla swojego użytku wkładasz komuś coś w usta (klawiaturę).

TYLKO FAKTY!

Wymienić wzmacniacz, albo dokupić DAC-a. Będzie znacznie taniej.

Zaślepiła Cię złość, że nie umiesz już czytać?

W ani jednym wpisie nie odniosłem się do Pana nauczycieli, ani tym bardziej rodziców. Stwierdziłem jednak, ze pomimo ich usilnych starań nie udało się Panu wpoić podstawowych wartości, jakimi są szacunek, tolerancja i zrozumienie innych. Jak widać na wiedzę też był pan wyjatkowo oporny. Chyle za tem czoła przed gronem pedagogów, którym udało sie nauczyć pana czytać i pisać. To i tak wiele, patrząc na Pana stopień odporności na poglądy inne niż Pańskie, jedyne i słuszne. Pański ojciec pewnie załamałby zatem ręce i popatrzył na pana z politowaniem po przeczytaniu tych wpisów nie odnoszacych się do niczego zwiazanego z tematem. Ale te stwierdzenia zapewne i tak nie powstrzymają Pana przed dalszymi wpisami, dlatego może być pan pewien, że moje polemika z Panem w tym momencie dobiega końca.

P.S. Chciałbym też przeprosić założyciela wątku jak i innych zainteresowanych za to całe zamieszanie nie związane z tematem. Nipotrzebnie dałem sie wciągnąć w tą destrukcyjną konwersację z Panem zukzukzuk. Mam tez nadzieję, że choć odrobinę udało sie pomóc, a autor opisze swoje wrażenia z odsłuchów, jak też z dokonanego wyboru. Pozdrawiam.

Ja również dziękuje!

Nie wiedziałem, że niektórzy "Denoniści" są tacy zacietrzewieni! Wystarczy zaproponować (między innymi) zmianę tego klocka - i już nogawki masz poszarpane.

Przecież najwyczajniej w świecie można "olać" moje propozycje i dalej bawić się "kolejką".

Hm... dziwne. Po co ta wojenka?

A najlepsze, że jak dotąd Autor wątku potrafił się powstrzmać od jakichkolwiek przytyków.

Przecież mógł dać bana, ale tego nie zrobił! Za to mu CHWAŁA!

Tylko Lechb ma ciągle słuszne pretensje i żale o to, że ktoś chce być może lepiej i taniej!

Może to IMPRESARIO lub GRUPOWY?

Wszystkiego Dobrego!

Pozdrawiam!

P.S.

Ciekawym, co dalej będzie się działo u Leniucha?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.