Skocz do zawartości
IGNORED

Najgorsza muzyka

DR_DRE

Rekomendowane odpowiedzi

prawie wszystko co puszcza tvp1 tvp2 i inne komercyjne stacje to obrzydliwa komercha dla niemyslacych

dobrej muzyki trzeba poszukac,obsłuchac sie zeby wiedziec co jest dobre i wyrobic sobie gust

szczytem intelektualnego dna jest eurowizja,szambo pseudo muzycznego bełkotu tago napewno nisłuchaj ani tych Polskich wykonawców co startuja w eliminacjach do eurowizji

najwiekszym dnem jest Rubik czy Wisniewski ale teraz tez Fell,ale wpierw musisz nasluchac sie muzyki lepszej,dojrzałej,prawdziwej zeby samemu umniec rozroznic co dobre a co nie

pozdrawiam i zycze dobrych wyborow i mnustaw pozytywnej emocji plynacej z sluchania muzyki

Wiele osób nie rozumie też mojej szeroko pojętej muzyki i stwierdza że jest dziwna, ale parę osób już ją zaraziłem, z czego jestem dumny:)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Ja chyba nie zdołam zarażać w swoim gronie, ale oczywiście spróbuję, aczkolwiek będzie bardzo trudne zadanie ponieważ jeden z moich znajomych powiedział ze chciałby kolumny 1500watt, i twierdzi im więcej mocy tym lepiej, drugi zaś gdy dowiedział że chce sobie kupić lepsze kolumny to powiedział po co ci mocniejsze od tych głuchniesz a co dopiero lepsze, gdy mu wytłumaczyłem że to o brzmienie chodzi wyśmiał mnie.

P.S. Nie wydaje sie wam trochę że to jest film ALIEN gdzie my jesteśmy prawdziwymi ludźmi biorących z audio to co najlepsze, a oni zadowalają sie byle łachmytami z Vivy lub innych podobnych.

bartasxx, 12 Lip 2008, 22:07

>DawidM ja rozumiem:)

Bartasxx widzę że lubimy podobne brzmienia,tym bardziej Cie rozumiem. Wybierasz się może na audioriver??

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Niestety , nie:( wyjazd mam 1 sierpnia na wakacje z rodzinką i tak naprawdę nie wiem kiedy zawitam na jakikolwiek festiwal - cholera brak czasu , ale jak czytam line up to jestem pod wrażeniem i przede wszystkim ograniczona reklama imprezy co będzie miało wpływ na jakość festiwalu- kto ma być ten będzie bo wie po co tam ma być

Dokładnie, tak jak mówisz. Ja miałem być jeszcze na Creamfields, ale w tym okresie wyjeżdżam z drugą połówką na wakacje więc mam podobna sytuacja jak u Ciebie;) Jednak AR nie odpuszczę, chociaż miałbym być tylko jeden dzień to i tak pojadę. Wielu mówi że to jeden z najbardziej undergroundowych festiwal z festiwali, jakkolwiek to brzmi. Najlepsze jest jednak to że cena za bilet na dwa dni to 35 zł do końca lipca, tylko mógłby kosztować bilet na jednego artystę, a tu w tej cenie mamy duuużo więcej. Jak dla mnie rewelacja.

Zapomniałem napisać że życzę Ci udanych wakacji. ;)

a jeżeli chodzi o najgorszy sheet muzyczny to na pewno viva -dance radio eska i wiele innych letnie przeboje dance polo lansowane na jakies hity których produkcja trwa kilka godzin nie mające nic wspólnego z muzyką

Mnie najbardziej dobija takie coś, włączam radio i tu leci jakaś stara biesiada typu... nie pamiętam w każdym bądź razie było to przerobione na techno :/// taki syfff że strach i jak to nazwać techno polo jak już to ktoś tak określił?

gówniane tanie covery różnych wykonawców zrobienie takiego sheetu trwa kilka godzin a jeszcze lepiej jak jest teledysk gdzieś na vivie którego produkcja trwa równiez kilka godzin i kosztuje 100 euro - jakiś czas temu Niemcy byli mistrzami świata w wydawaniu takich gówien , a teraz dołączyli się wszyscy :)

ale najlepsze jest to ,że te gówniane covery docieraja do młodszych odbiorców nastolatków itp , którzy nawet nie mają pojęcia ,że jest to cover i są zachwyceni danym kawałkiem hi hi

bartasxx, 12 Lip 2008, 23:03

>gówniane tanie covery różnych wykonawców zrobienie takiego sheetu trwa kilka godzin a jeszcze

>lepiej jak jest teledysk gdzieś na vivie którego produkcja trwa równiez kilka godzin i kosztuje 100

>euro - jakiś czas temu Niemcy byli mistrzami świata w wydawaniu takich gówien , a teraz dołączyli

>się wszyscy :)

>ale najlepsze jest to ,że te gówniane covery docieraja do młodszych odbiorców nastolatków itp ,

>którzy nawet nie mają pojęcia ,że jest to cover i są zachwyceni danym kawałkiem hi hi

Najgorsze jest to, że są też osoby świadome, że słuchają prymitywnej przeróbki, a jednak wybierają właśnie cover, zamiast (bardzo często) świetnego oryginału z przed kilkunastu, kilkudziesięciu lat.

A tak w ogóle sposób w jaki te covery są tworzone to naprawdę... Poziom pierwszej klasy szkoły muzycznej. I do tego ta durna promocja, propaganda tego prostactwa. Bardzo mnie razi, że to dno pojawiło się również w Telewizji Polskiej. Te dziwne zapowiedzi spikera, ten cały hałas przypominają mi reklamy MediaMarktu :(

Czasem jednak covery wychodzą dobrze, dam dla przykładu cover Kraftwerk-The model i w wersji Zoot Woman jest inny ale również bardzo dobry, czy np. covery wykonywane przez grupę Hey. Wszystko zależy kto ten cover wykonuję.

W sumie też racja, ale nie zauważyliście że 99% teledysków zawiera treści.... sami wiecie, jakieś panie lekkich obyczajów które kręcą rożnymi częściami ciała, to na pewno też w jakiś sposób działa na młodych ludzi.

Nawet mi o tym nie mów, też to zauważyłem, tendencja od kilku lat wzrasta, stając się standardem "udanego teledysku". Komercja i dno dna:/ Niestety..

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.