Skocz do zawartości
IGNORED

Denon PMA-860 spalony :(

bartifeeli

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa sie komplikuje tzn. w zadnym innym sklepie nie znalazlem wszystkich tranow a w north.pl wszystko w sklepie niby jest ale:

koncowka mocy (dwie pary) takich:

1

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

2

Ukryta Zawartość

i para sterujących

1

Ukryta Zawartość

2

Ukryta Zawartość

Jutro mam jeszcze raz dzwonic i dokladnie sie dowiedziec bo niektore sa ale np te sterujace jeden jest a drugi musza sprowadzic (o ile sie da). Czy moga byc takie "dokladane" czy nie powinny byc z jednego rzutu? Te od koncowki sa identyczne jak mam w sprzecie.

Czyli jeszcze raz.

2 pary na koncowke:

2SA1490

2SC3854

1 para sterujacych:

2SD2004

2SB1328

PS. Do denon.dcd

Nic nie jest ruszane na plycie, wyjety jest tylko jeden sterujacy zeby sprawdzic drugi kanal czy gra. Oczywiscie zachowany jest ten tranzystor. Napisz mi na PW gdzie musialbym zawiezc sprzet i ile naprawa.

Dzieki, pozdr.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i na miłość boską niech w serwisie koniecznie sprawdzą wszystkie małe elektrolity na płytce koncówki mocy ..szczególnie te w poblizu regulatora prądu spoczynkowego...mnie ślepe zaufanie do tych kondków kosztowało w swoim czasie ze 200zł..

Gość czubsi

(Konto usunięte)

Jeśli chodzi o końcówkę mocy to widzę, że ten Denon jest trochę nietradycyjny. Para komplementarna 2SA1490 2SC3854 z moich obserwacji raczej zbyt popularna nie jest. Stąd możesz mieć problem z 2SA1490... ten egzemplarz za nieco ponad 3 zł;/szt to trochę nie ta bajka ... z 2SC3854 jest w north jak widzę dużo lepiej. W oryginale domyślam się masz wszystkie tranzystory Sankena i raczej nie polecam Ci stosować kombinacji "no name" z markowymi tranami gdyż twa radość skończyć się może niedługo po skręceniu obudowy a i efekt może być już niegodny leczenia ...

• 1 miesiąc później...

Znalazlem te trany w sklepie elektronicznym! Podobno beda oryginalne (za okolo 2 tygodnie). Jest to sklepik niedaleko mnie zapomniany przez moja glowe a z dawnych lat pamietam ze jeden z najlepszych i najbardziej "zakorzeniony" w elektornice. Umowilem sie ze jak czesci beda podejrzanej jakosci to nie biore ale gosciu (wlasciciel +50 lat) zapewnia, ze to jest to czego szukam. Powiedzial mi tylko ze moge miec problem z zakladem ktory mi to naprawi bo sie boją :/ Jak beda elementy to zrobie dokladne zdjecia i wstawie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.