Skocz do zawartości
IGNORED

Radio internetowe do wzmaka

szlufik

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuje jakiegoś urządzenia by podłączyć do wzmaka radio internetowe (najlepiej po wifi)

nie korzystając z komputera. Dobrej jakości miło widziane

Ja szukałem ale jakoś nic nie rzuciło mi sie w oczy.

Jakiś pomysł ?

https://www.audiostereo.pl/topic/44552-radio-internetowe-do-wzmaka/

coś takiego? D-Link Wireless Media Player DSM-320

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

albo takiego? iAPlayer

Ukryta Zawartość

uprzedzam: nic nie wiem o tych urządzeniach, ale kiedyś gdzieś widziałem coś nowszego, niestety nie pamiętam gdzie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Normalnie przez LAN (nie wifi) możesz podłączyć jakiś tuner satelitarny oparty na linuksie - np. dboxa czy dreamboxa i wtedy wklepujesz linki do stacji i masz radia. Tylko co do jakości to przydałby się do tego zewnętrzny DAC.

pantomas, no coś w teń deseń, no ciekaw jestem czy to coś warte jes :)

iceman, twoja koncepcja mi sieteż podoba, jednak poszedłbym za czymś co jest bardziej proste w obsłudze.

Chyba jestem już za stary żeby kombinować :) Nie chce mi sie

Widział ktoś coś jeszcze może ?

Mam radio REVO WI FI obsluguje wiekszosc formatow,na dzien dzisiejszy mozna posluchac okolo 13tysiecy stacji internetowych i FM,ma maly pilot do pelnej obslugi RCA gniazdo do wzmaka.Mozna tez sluchac muzyke z kompow z ktorymi jast w sieci.Jakosc?podlaczylem je kiedys do wzmaka i gralo zdecydowanie gorzej od mojego meridiana

pozdr

When it comes to A Class amplifiers . I am totally biased.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

When it comes to A Class amplifiers . I am totally biased.

www.sonos.com

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Linksys KiSS 1600

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 miesiące później...

Polecam Mondo Wi-Fi albo Blik Wi-Fi robione przez Revo (sprzedaż w Polsce www.mojerevo.pl). Skatalogowane ponad 9 tysięcy stacji (po lokalizacji i typie muzyki), oprócz tego FM i odtwarzanie MP3 z kompa.

szlufik:

>Poszukuje jakiegoś urządzenia by podłączyć do wzmaka radio internetowe (najlepiej po wifi)

>nie korzystając z komputera. Dobrej jakości miło widziane

A może po prostu Squezeebox? W promocji kilka innych - prócz radia - ciekawych funkcji ;)

Też jestem czymś takim zainteresowany ;) Czy Mondo lub Bik odtwarzają też tą stacje którą sobie wgramy,bądź wpiszemy(nie wiem na jakie pole manewru te urządzenia pozwalają). Jeśli ktoś jest posiadaczem tego systemu, czy może zrobić test. Powiedzmy wpisując adres z radia internetowego samurai.fm (na stronie tego radia są poszczególne linki do wykonawców z ich zapisem grania). Jeśli działa, to trzeba będzie sobie coś takiego sprawić. Jeszcze jedna kwestia, jak to odtwarza poszczególne radia internetowe(poziom Pc czy wyżej).

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.