Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do 1500 zł i gra muzyka :)

matman

Rekomendowane odpowiedzi

dla mnie RA-04 to swietne roziwazanie - gra czysto detalicznie dynamicznie ze sportym basem a przy tym ma troche ciepelka, dobra dziurke sluchawkowa wiec mozna spokojnie na niej sluchac nawet dobrych sluchawek.

hm,

sluchalem rotela ra-04 i nie tylko wedle mojej oceny bylo to malo przyjemne granie, co prawda zywe, ale z wyraznie podbitymi skrajami pasma do tego z jakims metaliczno/cyfrowym nalotem brrr, bez dwoch zdan duzo lepiej wypadl marantz pm7001 - bardziej wyrownany, bez efekciarstwa...

pozdrawiam

wojeknachmej>

tak mnie cos tknelo bo czytam tu dobre opinie o tym 04

a my 2 godziny 'tluklismy' marantza i tego rotela + kilka par kolumn,

za kazdym razem z rotelem bylo meczaco i malo naturalnie, co prawda 7001 jest troszke drozszy,

ale swieza uzywka (na gwarancji), bez problemu zmiesci sie w budzecie. Tego rotela istotnie warto wczesniej posluchac, uniwersalny wybor to to nie jest...

Powodzenia

Co to znaczy za dużo. :) Jak za dużo to przykręcasz Treble i juz masz tyle ile chcesz.Niektóre "lepsze" wzm ponoć regulacji nie mają bo nie potrzebują. Wzmacniacze może nie ale, uzytkownik czasem potrzebuje. :) I wtedy trzeba zmieniąc sprzęt- czy to wzmak czy kolumny- a kto ma przykręca i nic zmieniać nie musi :) Pozdrawiam.

wg mnie RA-04 nie ma duzo gory, jest jej tyle ze w sam raz - taki stary RA-971 to dopiero cial uszy, a RA-04 nawet gra bardziej kremowo, z ocieplona srednica, mocnym basem, dla mnie troche wiecej ciepla i bylyby cieple kluchy a ten Rotel wg mnie to wlasnie uniwersalne granie i do rocka i do ballad i wszyystkiego. Dosc powiedziec ze z kolumnami ktore maja mocna gore B&W DM602S3 i Mission M33i gra bardzo strawnie radze jednak posluchac - wg mnie sa wzmacniacze ktore zagraja cieplej ale za malo detalicznie i dynamicznie ale i sa dynamiczniejsze tnace jak zyletki. Wg mnie warto i juz pare osob odsluchujacych stwierdzilo wlasnie cos odmiennego niz poprzedni forumowicz stwierdziil -no ale do porownania nie mialem tegoz Marantza ale jakies Yamahy, Audiolaba, inne Rotele.

Jest jeszcze taki ciekawy wzmak:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Może AmAdeuz ma rację i kupić tego Marantza PM7001?

Ukryta Zawartość

Matman - moze ma racje moze nie ma, najlepiej monitorki pod pache i sluchac, bo potem Ty sie bedziesz z tym bujal. Dla mnie Rotel RA-04 gra cieplawo i przejrzyscie, dla jednego bedzie duzo lepszy od Marantza a drugi bedzie wolal cos innego, pare osob ktore sluchalo 04ke stwierdzilo ze gra znakomicie za ta kase.

W poniedziałek zdecydowałem się jednak na zakup używanego (rocznego) Rotela RA-04 w idealnym stanie bez jednej ryski. Odbiór był osobisty więc sprzęt sprawdzony. Udało mi się utargować cenę 600 zł. Sprzedawca bardzo potrzebował gotówki dlatego tak niska cena.

Wzmak gra bardzo ładnie jak dla mnie. Na pewno lepiej od wzmacniacza z Pianocrafta. Kiedyś jak robiłem porównanie wzmaka Panocrafta z Xindakiem A-06 to nie widziałem różnicy. Odtwarzacz CD Xindka potrafił bardzo pozytywnie wpłynąć na dźwięk ale wzmacniacza A-06 bym nie polecał.

Trzymałem to w tajemnicy ale już mogę pokazać :)

Ukryta Zawartość

Jestem bardzo zadowolony :)

Ukryta Zawartość

tak przewinelo mi sie to ogloszenie, nie masz co matman sie bac i tak mam RA-980BX ktory w moim odczuciu jest lepszy wiec bym nie podkupil, aczkolwiek oferta wyjatkowa i wzmacniacz nie byle jaki.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.