Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny podlogowe pokoj 30m, cena ~2500

mike99

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Wiem, ze takie tematy moga drażnić (uzyj wyszukiwarki, Luk), ale ostatnio nie jestem na bieżąco w tym segmencie rynku a znajomy na "gwalt" potrzebuje kupic sprzet glownie do muzyki. Chce go jednak uratowac przed wyborem JBL ES80 :) (nie wiem czy slusznie)

Sprawa wyglada tak, ze bedzie to gralo z amplitunerem Yamahy RX-v861 i DVD Yamaha S661(tutaj raczej nie bedzie dyskusji, znajomemu zalezy na radiu a i sam ampli jest do kupienia w promocji). A kolumny beda graly jako 2.0, monitory raczej odpadaja.

Mozecie polecic kilka modeli kolumn, ktore warto by odsluchac? (w gre wchodzi Warszawa)

PS1 co do wzmacniacza i zrodla dvd wlasciwe tez mozecie sie wypowiedziec na wszytko jest budzet max 5000

PS2 w gre wchodzi sprzet nowy.

https://www.audiostereo.pl/topic/44584-kolumny-podlogowe-pokoj-30m-cena-~2500/

Ratuj kolegę przed wyborem ES80 - w cenie tego przereklamowanego ... chyba wszystko zagra lepiej.

Proponuję odsłuch:

- ProTonsil Siesta

- Magnat Quantum 605

- Celestion F38

- Audio Academy Mimas II

do rocka te JBLe jeszcze jakoś ujdą ale chyba tylko do tego...

jak chcesz propozycji to napisz coś o preferencjach muzycznych kolegi...

z drugiej strony skoro stereo to po co ta Yamaha ? to nienajgorszy poziom jak na amplituner ale i tak byle przeciętny wzmacniacz zagra dużo lepiej, obojętnie od wyboru kolumn to będzie wąskie gardło systemu

Kolega uparl sie na amplituner z uwagi na radio. Sam tez jestem calym sercem za zwyklym wzmacniaczem stereo, ale coz. W cenie do 2000 pln wchodzi w gre jakis niski Rotel lub inne tego typu wynalazki.

Co do prefernecji muzycznych to pewnie "mydlo i powidlo" bo system ma byc nie tylko dla niego, ale tez dla malzonki.

Powiedzialbym ze co do charakteru dzwieku to ma byc po prostu muzykalny i angazujacy :) i tyle. Nie spodziewam sie analizy netralnosci srednicy na damskich wokalach z auiofilskich labeli.

to niech sobie kupi amplituner stereo, w stosunku do amplitunerów KD jest duża różnica

muzykalny i ciepło grający, gra może troche efektownie ale nie męczy na dłuższą metę - HK 3380 / 3480 (kosztuje ok 1,2 tys), wyszły teraz nowe modele 3390 i 3490 ale nie wiem jak z ich brzmieniem

co do kolumn z tym amplitunerem na pewno się zgrają podłogowe Paradigm Monitor v5, za 2,6k da rade kupić 9v5 chociaż 30m to nagłośnią pewnie i 7v5, brzmienie niezbyt neutralne ale muzykalne i żywe

fajne też są Kefy iQ7 (te do bardziej spokojnych rytmów)

Wyniuchalem takie oto wynalazki. Nie wiecie czy sprawdza sie na tych 30m? (najlepiej jakby wypozyczyl kolumny do domu, ale pewnie skonczy sie na odsluchu w sklepie)

Epos ELS 303 - 2300 PLN - mozliwa rozbudowa do systemu 5.x

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mission M35i ~1900 pln

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

witam,popieram dona11,ma racje ampli Harmana ja najbardziej i to za małe pieniadze albo avr 3490 bardzo dobre recenzje cena jakies 2k,co do kolumn JBL ES to niestety porazka ale juz starsze JBL 80 E mogły by byc

americano, 21 Lip 2008, 11:49

>2000 zł za HK-3490 to zgroza. Tożto kosztuje ok. $330 w USA czyli 660zł. Za HK-3480 dałem kiedyś

>$150 na ebay (3 lata temu).

moze zgroza ja cen w Polsce nie dyktuje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.