Skocz do zawartości
IGNORED

DAC AQVOX USB 2 D/A Mark II

art612

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co można przeczytać w necie to ten sam DAC jest w CEC DA-53 jedyna różnica to możliwość wyłączenia upsamplingu.

tu masz recenzje CEC:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ze swojej strony mogę powiedzieć, trochę od końca czyli USB - rewelacja, porównywałem z EMU 0404 USB i na plus praktycznie wszystko może oprócz detalu ale wydaje mi się że taki jest charakter tego DACa. Detal nie jest taki oczywisty ale kiedy uważnie zacznie się słuchać to te wszystkie szczegóły są.

Jeśli chodzi o sam DAC to dla mnie największą zaletą jest swego rodzaju homogeniczność dźwięku - nic nie wyrywa, wszystko jest poukładane. Średnica jest fajnie nasycona - głos Callas z EMI Legendary Recordings jest wypełniony emocjami. Przestrzeń - wydaje mi się minimalnie mniejsza niż mojej Micromegi, ale nie jestem pewien. Bas wydaje mi się nieco mniej twardy niż Micormega, ale nie zauważyłem problemów z rytmiką instrumentów.

Najfajniejsze jest to , że dużo wyraźniej ten DAC różnicuje barwy skrzypiec np. Testore kontra Stradivarius ( płyta Janine Jenssen ).

Wszystkie te wrażenia po 2 dniach odsłuchu dzielonego zakupami i czasem dla żony ;), więc niestety nie miałem jeszcze czasu na krytyczne odsłuchy.

W sumie chciałem wymienić kompakt i nie myślałem o przetworniku, ale trafiła się okazja i wziąłem z zamiarem ulepszenia zestawu laptop + słuchawki a nieoczekiwanie okazało się ,że również w roli DAC sprawdza się całkiem nieźle.

I jeszcze jedno. W moim odczuciu jest mało wrażliwy na dobór kabli cyfrowych. Wiem,że kablarze rozpoczną zaraz atak, ale testowałem kilka kabli w tym robione przeze mnie na bazie dobrej klasy kabli antenowych 75ohm F wtyczki i powiem szczerze, że różnice na granicy percepcji. I żeby nie było wątpliwości cenię wpływ kabli i na interonekty ten DAC reaguje całkiem poprawnie i słychać wyraźne różnice w dźwięku.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dzieki za obszerna informacje.

Faktycznie jest tak ze im dluzej slucham tego AQVOX DAC to wiecej szczegolow slychac.

Transport to Pioneer PD+S95 z USA. W sumie jestem zadowolony ale zadalem pytanie na forum poniewaz chcialem wysluchac bezstronnych opini.Wielkie dzieki. art612

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.