Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

Rozumiem, że ten rotel musi być nowy. Bo jeśli nie, to może warto poszukać 971?

I uważaj na 1520, albo poczytaj jakie przeboje niektórzy z nim przechodzili (nawet tu w klubie).

Cos mi sie o uszy obiło co do 1520, a 971 to chyba jeden z lepszych starszych modeli.

rb-xxx oznaczenie końcówek mocy

rc-xxx oznaczenie przedwzmacniaczy

ra-xxx oznaczenie integr (przedzwmacniacz +końcówka w jednym)

rcd-xxx oznaczenia odtwarzczy cd

rt-xxx tunery radiowe

jeszcze przedwzmacnaicze phono, amplitunery, i inne...

Słucham muzyki - nie sprzętu.

Cos mi sie o uszy obiło co do 1520, a 971 to chyba jeden z lepszych starszych modeli.

I możesz go wyrwać w okolicach 1000 zł. Laser tani jak barszcz. A budowa, no cóż... każdy teraz robi oszczędności :)

Jeśli potrzebujesz "drajwu" to 971 jest dla Ciebie. HDCD w prezencie, gratis.

Croowab a miałeś do czynienia z rcd 06se?

I możesz go wyrwać w okolicach 1000 zł. Laser tani jak barszcz. A budowa, no cóż... każdy teraz robi oszczędności :)

Jeśli potrzebujesz "drajwu" to 971 jest dla Ciebie. HDCD w prezencie, gratis.

Obecnie mam CA 640c v2 i porównywalnej go z Rotel rcd 02 to CA wypadł lepiej.

Tak lubię jak jest power, przy nagraniach heavy metal musi byc.

Ostatnio sluchalem zestawu 06 (nie se).

Jakoś nie zrobilo to wrażenia. Taki zwykły zestaw. (Ra-06 i rcd-06).

Rcd-971 to jeden z udanych egzemplarzy. Co prawda ceny kolo tysiaca to trochę przesada, ale z drugiej strony jaki cd mozna kupic w tej cenie z hdcd.

Jeden z najlepszych starszych modeli to rb990, trochę mńiej 980...

To jest końcówka mocy.

Miałem RCD-971, RCD-951, RCD-06SE i RCD-06 i uważam, że jest to kolejność od najlepszego do najsłabszego, gdzie przy jakość dźwięku RCD-951 i RCD-06SE można postawić prawie między nimi znak równości, natomiast jeżeli chodzi o wyposażenie to RCD-951 jest starszy i ma HDCD natomiast RCD-06SE sporo młodszy i posiada trigger 12V dla fanów nowszego Rotela.

RCD-06 to solidny odtwarzacz ( w porównaniu do konkurencji) ale generalnie szału w mózgu nie robi.

Wzmak mam ra05se i ciekawi mnie czy pilot będzie obsługiwał tegoż rcd 971

będzie.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Ja bym tu jeszcze dołożył rcd-965le. Tak na równi z 951

Miałem rcd-991 i rcd-971. 991 wygląda powaźniej i posiada filtry jednak jeśli chodzi o odsłuch graj bardzo podobnie, a zaryzykował bym nawet, że tak samo.

Ja bym tu jeszcze dołożył rcd-965le. Tak na równi z 951

Miałem rcd-991 i rcd-971. 991 wygląda powaźniej i posiada filtry jednak jeśli chodzi o odsłuch graj bardzo podobnie, a zaryzykował bym nawet, że tak samo.

Oj, grają bardzo różnie. 971 ma dużo więcej wspólnego z 951 niż z 991. Ten drugi to "misio" w porównaniu z 971, gdzie jest "pazur". 990/991 to takie "nie-rotelowe" granie.

Jest 971 na hifi giełda ale bez pilota za 850zł

Szukaj, bo za tyle można wyciągnąć komplet z papierami.

http://allegro.pl/rotel-rcd-971-swietny-odtwarzacz-i3429735991.html

Tu poszedł za 700 zł. Może nie za piękny wizualnie.

akurat 971 nie słuchałem ale mowi się ze ma pazur a 991 zupełnie pazura nie miał, fajne cd ale do rocka kiepskie.965le fajne ale cieple granie,sporo basu.

Zależy co chcesz usłyszeć.

Poczytaj podobne tematy w hi-endzie.

A każdy dobry interconekt gra tak samo.

Co znaczy dobry?

hmm.. powiedzmy ja mma van den hul the name i też jest aż za dobry.

Mam też vdh m.c.d 102 mk3 i xindak ac-01 i kilka innych . Każdy spełnia swoją role tak samo dobrze.

Ale jak chcesz to posłuchaj "złotouchych" o oświecaniu i ocieplaniu dzwięku kablem.. sam zdecyduj.

Kiedyś się naczytałem co to kable dobrego do zesrawu nie wnoszą.

I sam podłapałem temat.

Zacząlem szukać, poźyczać...

Wiele osób twierdzi, źe czym lepszy sprzęt tym większe są różnice w dzwięku, a i są tacy co twierdzą, że więcej różnic jest w budżetowym sprzęcie.

Ja jestem z tych głuchych co róźnic nie słyszą mimo, że sprzęt który u mnie stoi kosztował kilka złotówek.

Jak poczytasz wątki na forum to znajdziej temat gdzie niektórzy słyszą wpływ wymiany bezpiecznika (polepsza się scena, detaliczność blablabla) a co więcej ważna jest jego kierunkowość....

Oczywiście nie polecam chich z marketu za 10zl, a dobrze izolowany kabel z dobrym wtykiem.

Zrób sobie sam test.

Podłącz najtańsze chich kable,,potem ciut lepsze. Jak masz moźliwość to i coś droższego. Ale niebsugeruj się tym co mowią ludzie.

Jak będziesz słyszał różnice to zostaw kabel który Ci odpowiada.

Ja mam takie a nie inne kable z podobnego powodu co kolega sittek- po prostu mam je kupione w dobrej cenie.

To racja ze na forach jest mnóstwo o kablach i ich wpływie, ale boję sie tego ze to droga do nikąd a można wydać na nie kupę kasy.

Moze jeszcze cos wypożyczę do porównania z obecnymi.

Ale porównując moje obecne Albedo z Prolink twierdze ze jest troszkę lepiej,

lecz nie w tym stopniu o czym piszą niektórzy forumowicze ( scena, głębia, itd.).

Jeżeli z oryginalnym pudłem, papierami i od pierwszego właściciela to tak, ale za 800 złotych maksymalnie. Jeśli masz z kolei RA-05SE to pilot nie będzie ci potrzebny, spokojnie obsłuży go ten od wzmacniacza.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.