Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Klub miłośników Rotela

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli z oryginalnym pudłem, papierami i od pierwszego właściciela to tak, ale za 800 złotych maksymalnie. Jeśli masz z kolei RA-05SE to pilot nie będzie ci potrzebny, spokojnie obsłuży go ten od wzmacniacza.

Jest z pilotem ale nie wiem czy sa papiery i pudło, po zdjęciach widzę ze nóżki od podstawy sa raczej ńie oryginalne bo jakieś wysokie (moze antywibracyjne).

Sitek mówisz że za cały komplet max 800 zł ? Będzie cieżko chyba tyle zbić z ceny.

1000zł to nie jest okazja, ale z drugiej strony jeżeli jest w idealnym stanie...

Papierów i pudeł mało kto trzyma po 10-20 lat.

Fajnie było by go najpierw posłuchać, wiedział byś jak się zgrywa z resztą toru.

Słucham muzyki - nie sprzętu.

1000zł to nie jest okazja, ale z drugiej strony jeżeli jest w idealnym stanie...

Fajnie było by go najpierw posłuchać, wiedział byś jak się zgrywa z resztą toru.

To prawda ze dobrze było by posłuchać ale to jest prywatna osoba więc raczej szans nie będzie, ale tak jak pisałem wcześniej miałem rcd 02 i szału nie było.

słuchałem rcd-06 i szału nie było.

u mnie grał rcd-971 z rhb-990 i rhb-10.. znakomita współpraca z pazurem.

Na holenderskiej stronie jest rcd-971 za 200€ po modyfikacjach w firmie sound evolution i ponoc w idealnym stanie

Jak to gra nie wiem.

Tent Labs XO2 masterclock

AD OP270 audiofiele dual opamps

słuchałem rcd-06 i szału nie było.

u mnie grał rcd-971 z rhb-990 i rhb-10.. znakomita współpraca z pazurem.

A na jakich zestawach glosnikowych to gra u Ciebie Croowab?

Tylko idioci ;) U mnie dopóki "żyje" klamot, pudło "żyje" razem z nim.

U mnie gra to z xavian xn carisma.

Gra jak dl mnie świetnie.

Żona tylko marudzi, że są za duże...;)

Smykus_likas uważasz mnie za idiotę? Cóż, dobrze, że są jeszcze mądrzy ludzie na tym świecie.

A tu się z tobą nie zgadzam

z rhb-990

niema czegoś takiego

<br />U mnie dopóki "żyje" klamot, pudło "żyje" razem z nim. <br />

Popieram

Pozdr.

Pozdrawiam

Tomasz

U mnie gra to z xavian xn carisma.

Gra jak dl mnie świetnie.

Żona tylko marudzi, że są za duże...;)

Smykus_likas uważasz mnie za idiotę? Cóż, dobrze, że są jeszcze mądrzy ludzie na tym świecie.

Widziałeś "oczko" ?:) Ja cały czas trzymam pudła :)

Ja generalnie tez, ale nie od wszystkiego bo pudlo od tv po gwarancji leci do kosza. Zeby trzymac wszystkie pudla trzeba miec miejsce, a nie kazdy ma.

Po xavianach pudelka stoja u mnie w sypialni, stad wojna z zona i kazala mi to wywalic albo sprzedac. Ach te baby.

Także, to że ktoś nie ma pudelka po cd z lat 90....

Tomasz czepiasz sie;)

Rb-990

Od TV pudło jest jeszcze bardziej ważne niż od audio, a te, jeśli mam, zawsze trzymam dopóki działa sprzęt. Tylko oryginalne pudła gwarantują bezpieczeństwo przewozu/przesyłki. Poza tym oryginalny komplet to dodatkowa kwota przy sprzedaży i większe zaufanie do sprzętu i sprzedającego.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Sittek masz rację, ale nie każdy ma miejsce na pudła.

Ale chyba koniec rozmów o pudełkach.

A tak z ciekawości.

Jeśli kupujecie używkę wolicie oryginał czy po tuńingu u specjalisty.

Osobiście unikam takich sprzętów, ale czy warto się w to bawić?

Tylko oryginał. Jest "fajny" wątek o soniaczu od svobody. Miałem kiedyś okazję kupić 991AE po modyfikacjach Neela. Po namyśle, zostałem, przy "gołej" wersji.

A tak z ciekawości.

Jeśli kupujecie używkę wolicie oryginał czy po tuńingu u specjalisty.

Osobiście unikam takich sprzętów, ale czy warto się w to bawić?

Jeżeli jest to dobry sprzęt to bierze się co jest :-)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Czesto ludzie tuningują tanie sprzęty wkładając tam drugie tyle, żeby grał jak klocek za 10x tyle.

Jak dla mnie to jest jak tuningowanie malucha..

Są takie maluchy co objeżdzają bmw ale nadal to maluch.

Ot tak moje zdanie.

teraz poluję na RDP-980 - ma ktoś może na handel ? zna kogoś kto ma ;)

Na ebayu widziałem, z tym że to stary dziadek, nie pchałbym się w takie stare DACki.

I love the sound of crashing guitars

Na ebayu widziałem, z tym że to stary dziadek, nie pchałbym się w takie stare DACki.

w zasadzie obudowa z niego jest potrzebna ;) aby dziadek mógł odtwarzać 24/96 ;) pasuję do reszty i ma duże IN/OUT

• 2 tygodnie później...

A jaka jest faktyczna moc tego modelu? Posiadam kolumny 130w i pokój trochę ponad 20m2. Nie mam zamiaru robić dyskoteki. Liczę na opinie :)

czyli nie chodzi o to że w rzeczywistości wzmacniacz ma więcej mocy niż podaje producent a o to że kolumny mają zawyżone te wartości? Użytkował ktoś może Rotela z kolumnami Rubicon'a?

Chiny :) Rotel od połowy lat '80 produkował prawie wszystko w Chinach.

Wypraszam sobie, moje 990 są made in Japan, choc to lata 1992-1997.

I love the sound of crashing guitars

Planuję wymianę mojego siedmioletniego RA-02 który gra z Dynaudio Audience 52SE, ogólnie jest ok, ale czasami mam wrażenie, że wzmacniacz nie radzi sobie z tymi kolumnami, więc chciałbym sobie potestować jakieś wyższe modele Rotela na początek, w grę wchodzi ra 1062 lub ra 1070 tu zakładam, że uda mi się znaleźć jakieś używane w przystępnej cenie (obecnie na allegro jest jeden 1070 za 2500 PLN z UK - to chyba trochę za dużo). Zastanawiam się czy nie wypróbować nowego RA 1520 (poekspozycjyny jest teraz za 2900 PLN). Prośba o wszelkie opinie ws. takiej zamiany, może ktoś już coś takiego przetestował?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.