Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha DVD 657 vs 2700 w SACD

Mallet

Rekomendowane odpowiedzi

Mam jak w opisie odtwarzacz DVD Yamahy 657 w założeniu miał to być dobry multiformatowiec. I taki był, ale po wymianie toru stereo okazało się że SACD z tej Yamahy (zarówno puszczone przez Denona jak i Cyrusa) brzmią raczej gorzej niż czyste CD w stereo. Może więc czas na zmianę źródła gęstych płyt?

Czy nowa Yamaha S2700 to rzeczywiście duży przeskok w stosunku do 657? Ktoś to może porównywał? Dedykowane źródła SACD raczej mnie nie interesują, bo zależy mi też na płytach wielokanałowych no i na zwykłym, ale dość dobrym DVD-Video.

A jak 2700 radzi sobie z Divxami z polskimi napisami? A jak z MP3 z płyt DVD?

https://www.audiostereo.pl/topic/44755-yamaha-dvd-657-vs-2700-w-sacd/

Popieram powyższy komentarz. Y-a s2700 tak, ale do sacd i cd oraz dvd jest baaaardzo ok! Do reszty formatów szkoda tej "zabawki". V-t

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

nie prownywalem dwoch modeli i zgadzam sie z kolega chcesz taki sprzet uzywac do mp3 i Divx to kup jakis syf za 100zł i zaoszczedzisz kupe kasy.

od trzech miesiecy uzytkuje S2700. Do mp3 to to sie zupelnie nie nadaje. Pisalem juz o problemie tego modelu w innym watku wiec nie chce mi sie powtarzac.

Jednak uwazam ze jest to jeden z najlepszych odtwarzaczy wieloformatowych w swojej cenie do 1600zł, zarowno jesli chodzi o aspekty brzmieniowe jak i video. Brzmieniowo lepszy od denona 2930 ale troche gorszy obraz ale i tak doskonały na tle innych np HK 37, ktorego tez posiadalem.

Dziękuję za opinie.

Oczywiście w głównej mierze chodzi mi o SACD i DVD-A i DVD-V.

Ale miło jest mieć wszystko w jednym miejscu. Jeżeli mp3 i divx też działa sprawnie to zawsze warto to mieć pod ręką. Jeżeli jedyny problem z mp3 stanowią długie pliki czy ciągi plików to mi to nie przeszkadza. Chodziło mi tylko o możliwość sprawdzania płyt w mp3 przed zakupem pełnoprawnych płyt. I w miarę przyzwoite brzmienie. Jeżeli są kłopoty z divx to oczywiście zawsze można dokupić Mantę, tylko jeżeli działają również na S2700, choć przyzwoicie, to też miło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.