Skocz do zawartości
IGNORED

B&W DM302 charczy głosnik niskotonowy.

2A3_fan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zakupilem z dniem wczorajszym ww kolumny podstawkowe. Podlaczylem je do wzmaka Kenwood KA-2060R mojego brata.. i ku wielkiej rozpaczy.. lewy glosnik niskotonowy charczy w pewnych konkretnych czestotliwosciach. mianowicie wylacznie przy baaardzo niskim basie. Objawilo sie w to w utworze Nelly Furtado - Say it right, w pierwszych 10sek piosenki.

Głosniki kupilem niewiadomego pochodzenia, cena byla okrutnie okazyjna, wiec sie w ogole nie zastanawialem.

Orientujecie sie co moze byc zepsute w tym glosniku? Problem dotyczy tylko jednej kolumny.

Chcialbym znalezc jakis punkt w WArszawie gdzie dokladnie sprawdziliby mi te kolumny, naprawili co potrzeba i przygotowali sprzet do dzialania na kolejne kilka lat. Bardzo mi na tym zalezy.

PS. do ww kolumn chce kupic wzmacniacz NAD 3020A oraz kable KLOTZ. Czy ten zestaw bedzie wspolgral ze soba ?

Pozdrawiam serdecznie i prosze o pomoc.

Do takiej muzyki dobre będa audiomega 500 sam takie mam i mogę ci oddać je za symboliczne 500 złotych , 2 x 30CM woffery , podwojne tweetery w tym tubowe jednym słowem to nie są głośniki dla cieniasów timbalanda 50centa justina na tym spoko posłuchasz nad 3020 to nie jest dobry wzmacniacz wiem bo sam mam taki

Absolutnie nie słucham takiej muzyki :)

Plyta akurat siedziala w zmieniarce Kenwooda, ktora nie nalezy do mnie.

Aktualnie posaidam wylacznie te kolumny, ktorych zamieniac nie zamierzam.

Sorry VoiceKratf, ale to byla wyjatkowo wypowiedz nie na temat :)

Moje pytania brzmialy:

Co moglo sie stac w moimi kolumnami?

Gdzie moge je naprawic?

Czy NAD3020A bedzie dobry do tych kolumn? (kupuje go za 200zl, a podobno NAD i ROTEl bardzo fajnei zgrywaja sie z b&w, wg jakiegos tam magazynu :P B&W DM302 + NAD 312 byly best buy do 3000zl)

PS. Swoje B&W kupilem za 50zl. wiec raczje nie skusze sie na 10x przebitke za Twoje ;) NO way

Charczy głośnik czy może otwór br, jakaś nieszczelność itp., upewnij się, że to głośnik.

Jeżeli głośnik to w 302 spotkałem się z tym u znajomego, to najprawdopodobniej cewka (gdzieś, kiedyś ktoś przegrzał), jest poza "centracją" albo wpada w boczne oscyalcje (coś się rozkleiło?, uzwojenie?, karkas zdeformował? połączenie z membraną gdzies się "spsuło"). Trudno to naprawić. Jeżeli oddasz do naprawy, to trzeba by znaleźć kogoś, kto bedzie potrafił naprawić cewkę, ale tak, by zachować charakterystykę głośnika (waga, impedancja, jej długość itd.,itp.). Najbezpieczniej dobrze by było poszukać samego głośnika do wymiany (serwis? - czasem mają nawet do takich zabytków na stanie), albo inne 302 jako dawcy organów. Ogólnie jeżeli to głośnik characzy to do bani (no chyba, że to tylko zawieszenie, wtedy jest szans je podkleić).

Chruper

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.