Skocz do zawartości
IGNORED

Link do FAQ o wkładkach

Redaktor

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Jest w sieci niezły FAQ dla początkujących o wkładkach:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/44797-link-do-faq-o-wk%C5%82adkach/

Niech cię Redaktorze kochany! Skąd żeś wytrzepał taki koszmarny bełkot. Od tego "tłumaczenia" zęby cierpną. Gorzej, że ci początkujący, którym to polecasz, mogą zacząć pisać na forum takim językiem. Znowu trzeba będzie wysłuchiwać, że profee nie ma racji bo link z forum pisze, że nie żadna podatność tylko kompilacja ! I tak dalej i tym podobne... Bój się boga wywal te brednie.

No jest to jakiś erzatz, niestety. Ale tak prawdę biorąc, to ciężko znaleźć szybko coś lepszego w języku polskim. W księgarniach nic, w bibotekach chyba by się coś znalazło, ale profee, kto w dzisiejszych czasach chodzi do biblioteki oprócz Ciebie i mnie?

Oprócz poprzekręcanych pojęć zamieniono także rysunki ilustrujące budowę wkładki "Ruchome żelazo" i "Ruchoma cewka". Chyba trzeba też wyjaśnić, że: "Ruchomy magnes" to jest wkładka typu MM, "Ruchome żelazo" to jest wkładka typu MI, "Ruchoma cewka" to jest wkładka typu MC.

Zgadzam się natomiast z tymi pięcioma uwagami, podanymi na końcu tekstu.

• Redaktorzy

To jest na stronie dystrybutora, i pisane jak dla jaskiniowców, ale mało to jaskiniowców? Którzy mówią że podłączyli adapter do wieży, i dlaczego nie gra?

• Redaktorzy

Ale cieszę się, że wywołało podniecenie, bo jak tutaj pytałem, czy ktoś nie byłby chętny do napisania na nasz FAQ na podobny temat, to nawet ani jednego wpisu nie było. To jak dalej nie będzie reakcji, to ja tą sieczkę dla ubogich zamieszczę u nas. Macie! :-)

"To jak dalej nie będzie reakcji, to ja tą sieczkę dla ubogich zamieszczę u nas. Macie! :-)"

To forum jest przecież prywatną własnością i jeżeli właściciel akceptuje prezentowane poglądy, to redaktor może zamieszczać co mu się żywnie podoba.

Ale tak od razu "Macie!"? Na złość forumowiczom robić? Za co? Za wierność?

Czy nie przydałoby się zatrudnienie "Doradcy ds różnorodności, inności i poprawności politycznej"?

>Ale cieszę się, że wywołało podniecenie, bo jak tutaj pytałem, czy ktoś nie byłby chętny do

>napisania na nasz FAQ na podobny temat, to nawet ani jednego wpisu nie było. To jak dalej nie będzie

>reakcji, to ja tą sieczkę dla ubogich zamieszczę u nas. Macie! :-)

No i sie porobił ciekawy problemik: Za friko mozna miec bardzo elementarny tekst w nieznanym narzeczu (zgoda Yul, w troche podobnym do miejscowego)z "wesołymi" rysunkami bez treści. A na napisanie powazniejszego nie ma chętnych a i pewnie zainteresowania czytelników by nie było. W takiej sytuacji doradzam Redaktorkowi aby przerobił to znalezisko na normalna polszczyznę i zamieścił (ale może to naruszyłoby czyjeś bezcenne prawa autorskie. Nie, nie majatkowe tylko te drugie, chyba sie nazywają rzeczowe - więc z podaniem autorstwa. Ale czy autor - ktokolwiek nim sie okaże - zechce firmować tekst przerobiony ?). Więc może ewentualnie zamieścicć tymczasowo, do czasu gdy uda się Redaktorowi namówić kogoś (może conriego ?), aby napisał wkładkowy poradnik gramofonisty?

>Yul

do biblioteki chodziłem jak byłem młody i myślałem jeszcze, że coś tam o gramofonii znajdę. Jak coś się ukazywało to starałem się kupić, ale w kraju dostępność była marna i z drugiej ręki (np w rosyjskim tłumaczeniu).

• Redaktorzy

Zainteresowanie czytelinków jest zawsze, zresztą czy tekst Darka Ociasa o ekranowaniu, zamieszczony właśnie w FAQ, to taki popularny jest? Ludzie ciągle pytają o sprawy analogowe, zarówno na poziomie prezentowanym pzrez przytoczone pzreze mnie wydawnictwo, jak i na wyższym. A nie zawsze pod ręką jest ktoś, zeby odpowiedzieć.

>>>synromka,

Do biblioteki przestałem jakiś czas temu chodzić, jak mi uświadomiono, że te książki trzeba jednak ODDAWAĆ... Kurde, to trudne jest.

Do pisania tego forumowego FAQ-a proponuję wytypować Piotra__. Przynajmniej się dowiem jak się daje "blaszke na główke"!

Pozdro,

Yul

ach te literowki oczywiscie mialo byc Yula - wielce oczytanego, inteligentnego, wspanialego czlowieka na poziomie, ktory jest dobrytm kolega wszystkich na forum i zawsze sluzy swa blyskotliwoscia, gdyby tylko nie te jego kompleksy cienkiego bolka... :(

Do czytelnikow forum - wpisy zostaly usuniete przez redakcje na moja prosbe jako ze nie stanowily wartosciowej czesci watku, a byly jedynie echem osobistych problemow umyslowych dwojga przeszkadzajacyh wszystkim w normalnych dyskusjach forumowiczow. Wszelkie uwagi stanowiace jedynie wykwit czyjejs niedorozwinietej osobowosci spolocznej i emocjonalnej bede jak mam nadzieje skutecznie kasowane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.