Skocz do zawartości
IGNORED

Cyrus 8vs2 - 6Vs2 - ktory optymalnie ?

wulisu

Rekomendowane odpowiedzi

Sklaniam sie w storne Cyrusa uzyka mnie jego forma i prostota. Moze zapytam raz jeszcze ale w kontekscie Cyrusa jutro przyjda moje ACOUSTIC ENERGY AELITE 2 pytanie czy Cyrus to dobry wybor do tych kolumn ? Czy 6Vs2 wystarczy czy lepiej wiecej mocy i wybrac 8Vs2 ? Nie slucham glosno ale lubie czuc moc. Czego slucham ? Elektronika japonska, Susumo Yokota, jazz-smooth jazz, funky, muzyka etniczna - instrumentalna, srodkowy wschod duzo roznych bebnow darabuci, harmonie, table etc... rocka slucham sporadycznie glownie w wydaniu sceny trojmiejskiej, Tymaski.... to chyba tyle. Wzywam fanow Cyrusa wypowiedzcie sie, pomozcie ;)

Pozdrawiam serdecznie z deszczowej Szkocji z Edynburga.

https://www.audiostereo.pl/topic/44846-cyrus-8vs2-6vs2-ktory-optymalnie/

Jest piękny stały wątek o Cyrusie , może tam się przeniesiemy?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Miałem Cyrusa 8 , miałem tez końcówke Cyrus Power 6 i miałek kolumienki Aelite 2. Wg mnie optymalny bedzie Cyrus 6, tyle ze na Aelite chyba nie poczujesz mocy. U mnie grały słabym basem, zwiewną srednicą i lawiną wysokich. Nie wspominam zbyt dobrze Cyrusów. Budowa i wygląd super ale dzwiek duzo ustepuje, wg mnie, wzmacniaczom Musical Fidelity, które mozna nabyc w tej samej cenie, wielkosci ale gorzej zbudowane i wyprodukowane in Taiwan, not England.

byłem w inverness i aviemore, lało tam nonstop:)

No wlasnie ze wzgledu na brzmienie pomyslalem o 6 ale troche za slaby wiec 8 ale jak to zagra z AE 2 ? Cholipa nie pocieszylem mnie ta informacja. Czyzby AE2 byly zlymi kolumnami ? Tez rozwazam Musical fiedelity mysalem o A5 co robic, co robic...

Polecam MF. aelite napewno nie są złe, co komu sie podoba. Kup dobry wzmak a z kolumnami mozesz poexperymentowac. Skoro mieszkasz w Edynburg, wypłata przyzwoita, ebay, salony w zasiegu ręki; poszukaj, posłuchaj. Masz jeszcze Epos, Quad i inne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.