Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  333 członków

Roksan Klub
IGNORED

ROKSAN - fan club

Rekomendowane odpowiedzi

z nowymi focusami wszystko jest w proporcji

ale np. z f140 juz gory dla mnie bylo troszke za duzo

tak mi sie wydawalo takie mialem wrazenie

moze dlatego, ze zanim je wygrzalem juz je sprzedalem:D

Tak informacyjnie,

Pisalem do kolegi litwina sprzedajacego integre + cd M1 na gieldzie hifi.

Chcialem sprawdzic czy przypadkiem cd nie jest czarne I czy sprzedaje elementy osobno - no ale jest to srebrny zestaw a co wazniejsze dla ewentualnie zainteresowanych nie jest to NG.

Pzdr

----------------------------------------------------

i jak ten Bat gra- nie szkoda go do Akustyka?

Pokój to 16m2, więc wszelkie podłogówki odpadają. A gra to całkiem fajnie. Lepiej od Caspiana, ale czy wart jest wydania 3 razy większej kwoty? Dla mnie nie, tylko używka.

A co tam w tych skrzyneczkach pochowali? :)

Przyznam ze jakos tak zwyczajnie/normalnie ... Myslalem ze Platinum w srodku bedzie ''na bogato'' :)

pozdr

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Pokój to 16m2, więc wszelkie podłogówki odpadają. A gra to całkiem fajnie. Lepiej od Caspiana, ale czy wart jest wydania 3 razy większej kwoty? Dla mnie nie, tylko używka.

jednemu moze grac lepiej drugiemu gorzej bo w slepym tescie moze byc niespodzianka i nie jeden sie moze zdziwic

z porownaniem kabli nie wspomne..

A co tam w tych skrzyneczkach pochowali? :)

Przyznam ze jakos tak zwyczajnie/normalnie ... Myslalem ze Platinum w srodku bedzie ''na bogato'' :)

W obecnej cenie ex-demo końcówka jest akurat wyjątkowo na bogato zrobiona.

Końcówka wygląda na rozrośniętą wersję 2 x caspian mono (pod płytką z jednym kanałem znajduje się kolejny kanał) i max. wypasionym zasilaczu. Pod pokrywą znajdują się 3 małe toroidy i jeden 1000W byczek. Obstawiam, że wejścia XLR są "dorobione".

Z PRE jest ciekawsza historia, płytka pochodzi wprost z Caspian PRE.

.

post-2919-0-61134700-1336811459_thumb.jpg

Widzialem ceny. Teraz mozna komplet za troszke ponad 15 tys kupic. To duzo i malo;-)

Dziwi mnie jednak ze to wogole nie chce sie sprzedac. Tego platinum zeby nie sklamac to juz ponad rok widze i nikt nie chce kupic... Zwlaszcza za granicami Pl gdzie te 15 tys za audio to normalne poeniazki patrzac na ich zarobki...

Jak zejdzie do 10 tys to chyba zaryzykuje hehe ;-)

pozdr

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

http://www.roksan.co.uk/roksan/roksanpage.php?pageno=29

kusi mnie żeby posłuchać tego monitora do 15m2 powinien być ok

Emil masz może informacje jakie to są przetworniki?

http://www.whathifi.com/review/roksan-kandy-k2-tr-5

recka oczywiście pozytywna,,

ciekawe co to za przetworniki tam wsadzili,

http://www.post76.com/discuss/viewthread.php?action=printable&tid=103880

wyróżnienie równo z atc scm11

Focal + Naim

jednemu moze grac lepiej drugiemu gorzej bo w slepym tescie moze byc niespodzianka i nie jeden sie moze zdziwic

z porownaniem kabli nie wspomne..

Bo kable mają korygować, niektórzy myślą inaczej..

A Caspian m2 do 5kzł używany, to jedyny wzmak do którego mógłbym wrócić - dla przyjemności słuchania.

po cholere mi do stereo wystarczy mi f160 z caspianem na 18m

ku..wa suba chce tylko do kina do f220II - podlogowki swoje robia ale kiedys mialem jbl es250 i jednak sub musi byc;]

pisalem wyzej, ze do 220 czytasz w ogole to co pisze czy weekend i ten tego.;p

ogorek wielkie dzięki!

czy to są dobre przetworniki/?

Dobre, ale bez rewelacji. Tweeter esotec, jak był jeszcze dostępny, kosztował około 200$. Tak dla porównania:)

Firma,

relax;)

co ten tego amigo :) więcej nic nie podsyłam for you bo jakiś obrażalski i spięty jesteś jak baba :]

nie o to chodzi ja lubie jak piszesz ale tez lubie jak sie rozumie to co pisze..

relax :)

i drink

dobra po kolejce i spadam na film :) http://www.filmweb.pl/film/Dom+sn%C3%B3w-2011-536312

czyli przetworniki średnie? w sumie ciekawe jak ta wstęga się prezentuje brzmieniowo

Edytowane przez mikson

Focal + Naim

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.