Skocz do zawartości
IGNORED

Różnica między zestawem komputerowym a

knopek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

No właśnie miałem już kilka zestawów głośnikowych chyba już ze 4 razy zmieniałem w ciągu kilku lat i aktualnie jestem na Geniusach 5.1 5000.

Graja lepiej niż te plastiki creativa i logitecha ale mnie już nie zadowalają.

Więc kupiłem:

- Tuner Marantz 2020 (chciałem mieć coś vintage:) 170zł z wysyłką.

- HK PM645 myślę ze najlepsze opinie jak do 300zł. 280zł z wysyłką.

- Kolumny Magnat Monitor 220. 339zł z wysyłką.

Do wzmacniacza podłącze Tuner, PC, TV i przyszłości jakieś CD lub DVD.

Jeszcze sprzęt nie przyjechał ale z grubsza chciałem was zapytać jaką różnice odczuje, niewielką, średnią, kolosalną czy jak to inaczej można nazwać ? :)

Coś bardzo drogo wyszły te Magnaty. Widzę je po 180 PLN, trochę to mniej.

Opiniami bym się właśnie nie kierował w jakimkolwiek stopniu; coś jest dobre, jeśli brzmi dobrze dla Ciebie. Słuchając innych, kupisz kiedyś kable głośnikowe za xxx $/metr bierzący, bo niby "lepsze":P

Im większej różnicy będziesz się spodziewać, tym większa będzie. To kwestia Twojego nastawienia.

Stąd powiem tyle, że różnica powinna być duża. Ten wzmak dostarczy pewnie więcej prądu niż dotychczasowa Twoja konfiguracja.

Powinien się poprawić bas, Magnaty są większe niż te pudełeczka Geniusa. Mają też lepszy współczynnik sygnału do szumu. Nie będzie super głośno, ale mam nadzieję, że nie o to chodzi:)

ja też przesiadłem się z głośników komputerowych manta na kolumny magnat monitor 220 z wzmakiem denon pma-560 i różnica jest bardzo duża. jest mocny bas i wogóle dźwięk jest dużo lepszy. napewno żadne głośniki komputerowe nie zagrają jak te kolumny z dobrym wzmakiem.

...myślałem ,że to forum dla audiofili nie dla komputerowców .

Miałem kiedyś te magnaty ,przestańcie się oszukiwać ,że one zagrają z czymkolwiek. Są po prostu kiepskie i tyle. Mogłeś w tej cenie kupić używane kolumny firmy Mission to byłby krok na przód ,a tak zaraz zaczniesz rozglądać sie za kablami do nowego hi-hi i będzie następny "kolo" na forum.

Przestańcie mylić hi-fi z wzmacniaczem podpiętym do "kompa"

Niech administrator zrobi zakładkę dla młodzieży np. MP3 ,to się tam zwolennicy spinania wszystkiego do kupy wyżyją.

...a , tylko kto by tam zaglądał ?

Twój nick jakoś nie pasuje do Twojego posta ;p

Ja wiem, że nie są one zbyt dobre na pewno te Mission czy jakieś tannoy, bef będą grały niebo a ziemia zdaje sobie z tego sprawę ale chodziło mi o porównanie takich głośników komputerowych z tymi magnatami i wzmacniaczem.

Od czegoś muszę zacząć :)

...to może inaczej

Słuchałeś tych magnatów ,czy kupiłeś w ciemno ?

1.Jeśli kupiłeś w ciemno to sprawa jest oczywista :

- nie czytałeś archiwów tego forum i jak napisałem będziesz kolejnym klonem (czytaj "kolo")

Będziesz zadawał pytania które dawno zostały zadane i padły na nie dziesiątki a nawet setki odpowiedzi. Będziesz kolejnym mp3-trójkowcem który nie wniesie do społeczności audiostereo NIC.

2.Jeśli kupiłeś je świadomie ,po uprzednim posłuchaniu :

- Jesteś głuchy jak pień i zmień zainteresowania ,lub zacznij od pójścia tam gdzie gra muzyka.

Będziesz miał punkt odniesienia. Usłyszysz instrumenty itd.

Przepraszam za bezpośredniość ,ale jeśli cos robisz w życiu ,rób to dobrze.

Uniwersalne hasło ,sprawdza się na każdym polu. Powodzenia.

...magnaty 220 właśnie u mnie graja...hehe

Przytargałem z piwnicy ,podpiąłem ,dałem im 1/2h na rozgrzewke.

DNO BEZWZGLĘDNE

Jeśli ktoś mieszka w pobliżu Nowego Sącza (najlepiej ktoś głuchy)zapraszam na priv ,oddam te kolumny za flaszkę wódki.Możemy ją wypić przy moim "beznadziejnym" Technicsie i czarnej płytce.

Dla odważnych możliwość wcześniejszego odsłuchu.

Czytałem forum i wręcz głęboko przekopałem żeby nie było :) jak za ta cenę były w miarę pozytywne opinie. Niestety więcej pieniążków nie mogłem przeznaczyć, a chętnie bym to zrobił.

Pytania zawsze zadaję po wcześniejszym sprawdzeniu archiwum.

Głośniczków nie przesłuchałem wcześniej ale co to by była za różnica jak kaska ograniczona.

Ale mam nadzieje, że ucieszy Ciebie wiadomość taka, że nie kupiłem Voice Kraft :)

A oczywiście stwierdziłem to po przekopaniu archiwum, żebyś znów się nie przyczepił ;p

A tymi powiedzonkami to możesz sobie sypać ale swojemu synkowi.

I jeszcze jedna sprawa, zadaj sobie pytanie od czego jest forum.

Ja uważam od tego by szukać pomocy na konkretne pytania.

Więc jeśli będę chciał zadać pytanie

Jakie kable... ?

Czy to będzie grało ... ?

Czy to czy siamto komu laskę zrobić to zadam takie pytanie i mnie nikt przed tym nie powstrzyma :)

knopek nie przejmuj się :)))

Pytaj do woli, po to jest forum.

Jeśli ktoś wmawia Ci że właśnie kupiłeś straszny syf ...to weź Go poprostu olej :)))

Na tym forum pierwsza liczba w statystyce wyznacza "jedyną słuszną drogę"

Pozdro

mocarz0

Ja nikomu nic nie wmawiam ,co się tyczy modelu 220 firmy magnat to prawda niezaprzeczalna.

Interesuje się audio od trzech lat i z ręką na sercu powtórzę swoje spostrzeżenie ,że to najgorsze kolumny jakie w życiu słyszałem. Pisze co z pełna świadomością.

Ale skąd wy dzieciaki możecie o tym wiedzieć ,z odtwarzaczem na szyi albo ze "wzmakiem" podpiętym do "kompa".

Na pewno macie mnie za snoba wymądrzającego się ,ale to jest tylko różnica pokoleń. Wcześniej czy później życie wam to uświadomi. Ale tymczasem dla was hałas z mp3 czy komputera to wyznacznik hi-fi.

Gdyby miał Pan bardziej przyjacielskie podejście do początkujących, wiele więcej by Pan zdziałał.

Na razie wypowiada się Pan z pozycji osoby o autorytecie, ale te "dzieciaki" doskonale wiedzą, kiedy ktoś traktuje ich z góry, a kiedy mimo przewagi jest przyjacielem.

Pytaniem jest, czy Pan chce komuś pomóc, czy pochwalić się swoją wyższością.

Z pewnością łatwiej jest pomagać w atmosferze równości i demokracji.

Takie offtopiczne przemyślenia:)

Pozdrawiam, Ash

• Redaktorzy

Spokojnie, panowie, co wam, człowiek matkę obraził? Co prawda, gdyby najpierw zapytał, a potem kupił, nasze odpowiedzi tutaj przydałyby się bardziej, a tak to poczeka parę dni, aż sprzęt przyjdzie, i sam się przekona, czy osiągnął postęp. Przypuszczam zresztą, ze osiągnął.

...hehe

Proszę wskazać mi tu jednego początkującego audiofila...hehehe

Będę żył z jędrną nerką...

druga właśnie pękła ze śmiechu.

co ja robię tymi wpisami ?

...Jaja sobie robie ,tak jak wy z audio .

Pogadasz ze ślepym o kolorach ,łysym o włosach … ?

W każdym przypadku to prawie nietakt, tak jak wpisy „kolesi” powyżej na forum audiostereo.

Mam już dość słuchania(czytania) o komputerach podpiętych do wzmacniacz z 1970 ,lub o próbkowaniu mp3 .WYNOCHA Z TĄD ... hehe

mocarz0, ashirgo dzięki.

lukasmily: ja nie uważam się za żadnego audiofila (nawet nie wiem jak to się dokładnie pisze) czy nawet początkującego, może początkującego ale w sensie takiego, że mam doczynienia z takim sprzętem bo wcześniej w ogóle nie miałem.

Jestem ciekaw co myślisz na temat tych Geniusów, strach się bać :)

Ja po prostu chciałem wiedzieć jaką różnice odczuję przesiadając się na inny sprzęt i tyle.

A i może post rzeczywiście niepotrzebny, przekonam się jak skompletuje wszystko.

Różnica pokoleń?, życie mi to uświadomi???

To jest właśnie klarowny przykład traktowania "z góry"

Nie masz mistrzu bladego pojęcia do jakiego pokolenia się zaliczam!!!

Nie masz pojęcia, jakiej muzyki i na jakim sprzęcie jej słucham (słuchałem).

Tak jak pisałem mała liczba w statystyce, brak wypasionego sprzętu w "o mnie" ...pewnie jakiś młokos.

Pomyśl gościu zanim napiszesz takie pierdoły.

heh... a te dzieci neostrady w tym watku to skad?? :D idzie nowe ROTFL... jozwa to jest to polepszenie poziomu? :) duzo im placicie? :D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Czysta prowokacja, tylko nie wiem po co to robisz. nudzi Ci się, kłopoty w pracy ? w rodzinie ?

Odpowiedzi dostałem w tym poście za co wszystkim dziękuje. Tym samym już więcej w tym poście nie napisz, nie mam zamiaru się kłócić, bo nie po to tutaj jestem.

Pozdrawiam całe audiostereło :)

339 z wysyłką... a jakby się dobrze rozejrzeć to za 400pln da się kupić komplet M1 Tannoya... (a nawet gdyby i 100 pln więcej to co...). No ale luz, pewnie Magnaty okażą się dużo lepsze od piszczałek i będą wychwalane pod niebiosa. Nawiasem mówiąc kilka zakładek dalej jest dział PC Audio czy jakoś tak :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.