Skocz do zawartości
IGNORED

GęSiA sKuRkA

Gość stary bej

Rekomendowane odpowiedzi

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Co do Queen, uważam że ich niedoścignioną pozycją w całym repertuarze, na równi z Bohemian Rapsody, jest właśnie ta;

http://www.youtube.com/watch?v=m0cHLxzCdWo&feature=related

Bardzo przeżywałem i śmierć Freediego i koniec Queenów, i tak należało by to parafrazować :(

"Nie wrócą te lata, te lata szalone".

sb

Stary beju, Jonny Lang początkowo wydawał jeden album w roku lub raz na dwa lata, a ostatnio zmniejsył częśtotliwość wydawania płyt. jednak nie próżnuje, bo do umiejętności grania i śpiewania coraz częściej dołącza komponowanie, często współkomponowanie. fajnie obserwować, że ulubiony piosenkarz też z biegiem lat się rozwija.

stary bej, 4 Kwi 2009, 20:15

>Bardzo przeżywałem i śmierć Freediego i koniec Queenów, i tak należało by to parafrazować :(

>"Nie wrócą te lata, te lata szalone".

>

Nikt go nie zastąpi i nikt niech nawet nie próbuje. Natomiast za esencję Jego kunsztu uważam wspomnianą już wyżej A Night At The Opera. Realizacja albumu jest prześwietna.

Natomiast co do p. Langa hmm muszę się jeszcze osłuchać. Coś tam mam 'pożyczonego' z sieci. Pozostaje zgrać na CD i się wsłuchać, lecz czy trafi na moją półkę Hall Of Fame :) to czas pokaże

audiokarma.org

jak wolisz elektrycznego bluesa to druga płyta "Lie To Me" lub momentami ostatnia "Turn Around", a jeśli bardziej rock czy pop-rock to "Wander This World". na tej ostatniej wymienionej wg. mnie wszystkie piosenki trafione

Nowy2, 5 Kwi 2009, 11:53

>jak wolisz elektrycznego bluesa to druga płyta "Lie To Me" lub momentami ostatnia "Turn Around", a

>jeśli bardziej rock czy pop-rock to "Wander This World". na tej ostatniej wymienionej wg. mnie

>wszystkie piosenki trafione

Lie to me posiadam, przesłuchałem bardzo pobieżnie ... na razie

"Wander This World" - już się pożycza

dzięki za rekomendacje

tak na marginesie, można by zaaranżować małe spotkanie ludzi z gęsią skórką ...

audiokarma.org

oj, mocno nieusłuchliwi forumowicze, proszę o podawanie przy linkach wykonawcę i tytuł utworu, bo często nie tak stare linki prowadzą w próżnię, jak w przypadku Nickelback i ich "Someday" (usunięto wideo z powodu naruszenia praw autorskich), a wtedy gęsiej skórki nie będzie a jeno szalona choroba na q. znając namiary można znaleźć utwór pod innym adresem.

Thx from the mountain

Gość stary bej

(Konto usunięte)

A to dziwna sprawa z tym usunięciem wpisu, bo przecież chyba nikt nie napisał że to zespół Jana Kowalskiego gra utwór Umcia-umcia, widać że taki, a nie inny zespół i chyba tylko jest to robienie reklamy MU, a nie jakieś naruszanie praw autorskich.

Jednak szczegółów nie znam, i dlatego nie wypowiem się jednoznacznie.

stary bej, 7 Kwi 2009, 08:26

>A to dziwna sprawa z tym usunięciem wpisu, bo przecież chyba nikt nie napisał że to zespół Jana

>Kowalskiego gra utwór Umcia-umcia, widać że taki, a nie inny zespół i chyba tylko jest to robienie

>reklamy MU, a nie jakieś naruszanie praw autorskich.

>Jednak szczegółów nie znam, i dlatego nie wypowiem się jednoznacznie.

nie chodziło o wpis na forum, lecz o usunięcie tegoż utworu ( do którego prowadził link) z serwisu You Tube

audiokarma.org

Gość stary bej

(Konto usunięte)

Echhh Waluch, wiesz jak uderzyć w mój słaby punkt, a tego mi trzeba było, znów znajome rytmy i zaśpiewki, zalatuje mi to dobrym orientem, wanilią, gałką muszkatołową i świętami.

Życzę Wam Wszystkiego Najlepszego, Zdrowych i Spokojnych Świąt Wielkanocnych.

sb

Przydałby się na Święta jakiś dobry koncert przy którym można by odpocząć i zapomnieć o Bożym świecie ...

Ode mnie także wszystkim gęsio-skórkowcom Najlepszego z okazji Świąt Wielkiej Nocy

audiokarma.org

stary bej, 10 Kwi 2009, 18:12

>A jeden z moich najbardziej ulubionych, za styl, niepowtarzalność i dobre kawałki

Never Turn Your Back on a Friend

No to już mam czego posłuchać w świąteczną niedzielę :)

audiokarma.org

tak przy sobocie

kolega Mike13 był łaskaw wrzucić ten link do 'genialnych coverów' lecz żeby nie umknął nam, fanom ostrzejszego grania połączonego ze skórką tu i ówdzie ...więc ...

Tool - No Quarter

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

coś mi się wydaje, że czas odgrzebać przykurzone płyty i dać się porwać .... unieść .... skonfrontować z ciemną stroną muzyki ....

Ukryta Zawartość

audiokarma.org

no i może lekko orientalnie ... może flegmatycznie ... może mrocznie ... ale 'z narzędziem'

Pushit

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiokarma.org

Aby nie napełniła naszych serc nostalgia poświątecznego mazurka ... polecam

Camel - Coming OF Age z albumu Harbour Of Tears

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

audiokarma.org

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.