Skocz do zawartości
IGNORED

Zakup płyt w Stanach

witek0987

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przy obecnym kursie dolara opłaca się zakup w stanach. Ma ktoś może jakieś doświadczenie przy takich zakupach? Jak to wygląda przy odbiorze paczki w Polsce?

Przeszukując internet natknąłem się na:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/44943-zakup-p%C5%82yt-w-stanach/
Gość

(Konto usunięte)

Kupowałem w Amazon. Szybka dostawa, mniej niż dwa tygodnie. W Polsce, na cle, doliczają Ci: do ceny z przesyłką, 2-3% cła (nie pamiętam dokładnie) i 22% VATu, czasami się opłaca :)

Jeśli będziesz miał szczęście to pójdzie bez cła i VATu.

pozdro

Paweł

Kupowalem na amazon.com Bierz tylko opcje Expedited Transport lub kuriera (9 dni, zero cla i VATu). Raz wybralem najtansza opcje transportu - przesylka szla miesiac oraz doliczono clo i VAT. Nie zmienia to faktu, ze przy zakupie wiekszej ilosci plyt i tak sie oplaca.

Kupowałem sporo z USA na ebayu. Nigdy nie doliczono mi żadnego cła ani podatku. Często opłaca się ściągnąć zza granicy nawet pojedyncze albumy. Czas przesyłki nigdy nie przekroczył dwóch tygodni, a często był znacznie krótszy (nieraz nawet tylko 5 dni).

Sporo plyt kupuje na ebay - na ogol kilka miesiecznie. Dochodza na ogol w przeciagu tygodnia, dwoch. Nigdy nie stracilem plyty, nigdy nie doliczono cla. Ceny smieszne, ostatnio kupilem "Kind of blue" za jednego centa (plus 5usd za przesylke).

Ukryta Zawartość

świetne ceny, polecam

Ukryta Zawartość

Z amazonem jest ten problem, że ich pudełka są dość charakterystyczne i doskonale celnikom pracującym na poczcie znane. Dlatego dość często są "trzepane". Radą na to jest zamawianie jednorazowo niewielkich ilości płyt (3-4). Ja od roku nie kupiłem w Polce ani jednej płyty, w tym czasie z Amazona ściągnąłem ich ponad 50. Polecam.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Elberoth, 10 Sie 2008, 12:59

>Z amazonem jest ten problem, że ich pudełka są dość charakterystyczne i doskonale celnikom

>pracującym na poczcie znane. Dlatego dość często są "trzepane". Radą na to jest zamawianie

>jednorazowo niewielkich ilości płyt (3-4). Ja od roku nie kupiłem w Polce ani jednej płyty, w tym

>czasie z Amazona ściągnąłem ich ponad 50. Polecam.

super, ja zaczyna zamawiać z amazona.powiedz wobec tego na co mam patrzeć i jak zamawiać,kupiłem patefon wieć pora na plyty

A jak z formą płatności?

Tutaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) muszę podać numer karty itd. Jak to wygląda w innych sklepach?

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.