Skocz do zawartości
IGNORED

Mobilna wersja witryny Audiostereo

czupet

Rekomendowane odpowiedzi

Co sądzicie o tym, aby witryna Audiostereo była dostępna w wersji na urządzenia mobilne?

Fajnie byłoby grzebać w forum z telefonu komórkowego.

Wprawdzie już jest to możliwe, ale standardowa wersja witryny zachowuje się mało optymalnie w mini-przeglądarkach.

Czy Redakcja widzi możliwość przygotowania takiej wersji?

https://www.audiostereo.pl/topic/44998-mobilna-wersja-witryny-audiostereo/

Ja mam telefon z mobilną przeglądarką to przeglądanie audiostereo nawet przez telefo nie jest aż tak kosztowne (jedna strona po wyłączeniu obrazków 7kb, większy temat tak max 20kb) moim zdaniem wersja mobilna audiostereo to kupa roboty i moim zdaniem nie warta zachodu.

michciusek, 13 Sie 2008, 22:37

>Ja mam operę mini i nie mam żadnych problemów z przegladaniem forum ani portalu.

nie twierdzę, że są problemy, ale ergonomia słaba.

Scrolowanie w poziomie wymaga nieco akrobacji.

Dużo ramek powoduje, że jest to dość ciężki materiał dla mini przeglądarki.

po za tym większość użytkowników komórek, płaci za Internet według ilości danych.

a po co taka wersja?

Jesli nie macie czasu na czytanie forum normalnie przy kompie to i pewnie i tym bardziej na sluchanie muzyki na sprzecie w domu... a jesli muzyke sluchacie tylko w samochodzie, albo z jakiegos mp3kowca na przystanku albo w kiblu, to nie jestem pewnie czy to forum wlasnie dla was...

Jak dla mnie do Audiostereo Opera Mini na Nokii 6630 wystarcza zupełnie, więc nie widzę potrzeby powstania mobilnej wersji. Jak mi się np. mini allegro włącza zamiast normalnego, i muszę przełączać dopiero na zwykłe, to mnie szlag trafia.

mjuzik,

Przetestowałem właśnie Audiostereo na Operze.

Jest drobny postęp w stosunku do IE, ale to wciąż za mało.

Sprawdź jak działa w komórce lajt.onet.pl versus onet.pl, to będziesz wiedział o czym mówię.

Dobra strona mini ma 10x mniejszą objętość i lepiej dopasowany interface.

Pierwsze to 10x mniejszy koszt dla większości posiadaczy komórek oraz mniej oczekiwania na załadowanie strony (sprawdź jak się ładuje się Audiostereo podczas podróży w pociągu, przy słabym zasięgu).

Drugie to mniej walki z przewijaniem strony i lepsza czytelność - nawet w operze trzeba najpierw przewinąć trzy kilometry w dół przez wszystkie opcje menu.

Mi osobiście aż tak bardzo nie zależy na czytaniu AS wszędzie, i do tego błyskawicznie, więc tak jak powiedziałem, dla mnie ta wersja na Operze Mini jest wystarczająca :) Zwłaszcza, że za internet w telefonie płacę 10 zł za 50 MB, więc nie jest to majątek, raz na miesiąc sobie mogę pozwolić (a ta ilość danych właśnie na jakiś miesiąc mi wystarcza).

nygus, 14 Sie 2008, 01:18

>a po co taka wersja?

>

>Jesli nie macie czasu na czytanie forum normalnie przy kompie to i pewnie i tym bardziej na

>sluchanie muzyki na sprzecie w domu... a jesli muzyke sluchacie tylko w samochodzie, albo z jakiegos

>mp3kowca na przystanku albo w kiblu, to nie jestem pewnie czy to forum wlasnie dla was...

Nygus,

Wybornie posługujesz się logiką, jakkolwiek uważaj bo to mało lojalne narzędzie.

Tą samą logiką można dowieść, że czytamy forum w kiblu żeby mieć jeszcze więcej czasu na słuchanie muzyki na sprzęcie w domu. A Ty jak spędzas czas w kiblu? ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.