Skocz do zawartości
IGNORED

Wkładka Ortofon concord night Club E

Wodorost

Rekomendowane odpowiedzi

Pożyczyłem dziś gramofon Soundlab DLP-32 po jakims DJ z taka wkładką, w moim audiolabie 8000A mozna wybrac rodzaj wkladki MM lub MC, ale na stronie Ortofona te wkładki tworzą osobna kategorię Disco (obok MM i MC). niech mi ktoś powie jak mam to podłączyć i dlaczego

Cały dowcip polega na tym, że nawet kładka DJ musi być jednym z dwóch wariantów rozwiązań technicznych

(czyli być być wyprodukowana jako wkładka z ruchomym magnesem (MM), lub z ruchomą cewką (MC)), tzn. są jeszcze inne rozwiązania, ale są to właściwie tylko inne warianty tych dwóch podstawowych. Nie znam się dobrze na sprzętach DJ, ale nie słyszałem żeby używali wkładek MC, (co nie znaczy, że nie używają) więc na 99% to jest to MM, zatem powinieneś ją podłączyć na ustawieniu MM, w razie pomyłki i tak nic nie ryzykujesz jedynie dźwięk będzie mocno nie taki jak trzeba, ale wtedy tylko przełączysz na MC i powinno być ok.

Jeżeli nie chcesz eksperymentować, to wejdź na stronę ortofona i sprawdź poziom sygnału tej wkładki, jeżeli sygnał < 1mV to jest to MC jeżeli większy to jest to MM, a przynajmniej od takich ustawień zacznij (to tak na chłopski rozum :-)).

Pozdr. H.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.