Skocz do zawartości
IGNORED

Budowa kolumn - motywacja i sens...

Gelerth

Rekomendowane odpowiedzi

> To jasne, że jak komuś wypadają narzędzia z ręki, albo ich nie ma, to o czym my mówimy...

To może nam wszystkim opowiesz jakie to kolumny ostatnio skonstruowałeś? Z chęcią posłucham starego wyjadacza.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

mlb, być może to co napisałem mogłeś odebrać jak atak na siebie - absolutnie nie mialem takiego zamiaru. Mialem na myśli ogolne zasady zastanawiania się nad sensem zrobienia czegokolwiek samemu, gdy nie ma się ku temu ani warunków, ani umiejętności.

Zrobiłem kilka obudów w swoim życiu, ale to akurat nie większego znaczenia.

Poza tym, poszliśmy chyba za daleko w rozważaniach - o ile dobrze zrozumiałem, na początku zdaje się braliśmy pod uwagę gotowe projekty i poskładanie tego do kupy w domu, co w zasadzie ogranicza wymogi do możliwości i zdolności zrobienia obudów. Nikt - a na pewno nie ja, nie radzi chyba nikomu "nowemu" samodzielnego projektowania takiej kolumny...

Autor coś sie słabo w swoim wątku udziela. Generalnie jeżeli byłbym zielony w temacie , to kupił bym kit np. akustyka, zrobił obudowe i już , i nic innego nie ma sensu wymyślać.

Na jego miejscu zrobiłbym dokładnie to samo. Ale jakoś chyba rzeczywiście przestał się interesować...

Być może zastanawia się teraz, czy kupić rower, czy sobie pospawać z rurek... :)

Nie jesteś zmotywowany?,uważasz że to nie ma sensu?,to nie rób.Jeśli jednak jest na odwrót to działaj.Jeżeli jesteś mocno kalkulującym człowiekiem to kup co bądz byle jak najtaniej,aby jak najlepiej grało.

Witam !

Autor wcale nie poszedł na ryby :) Autor miał włamanie w nocy z piątku na sobotę na tzw śpiocha, mimo uzbrojonego alarmu, który zresztą zadziałał poprawnie, ale złodziej i tak skubnął mi laptopa...

Przykre doznanie i nie życzę nikomu, rodzina potem w strachu i takie tam...

Przeczytałem wątek i choć uważam że momentami dyskusja mocno zjeżdza na boczne tory i pojawiają się opinie ludzi którzy albo są przedstawicielami branży kolumn gotowych albo natura nie obłaskawiła ich zdolnościami manualnymi to ja jednak będę budował kolumny. Nie teraz i pewnie nie w tym roku, ale spokojnie poszukam i wybiorę gotowy projekt (może akustyka) , uzbieram na przetworniki i kiedy pokończę tematy którem mam obecnie na tapecie zajmę się kolumnami.

P.S. VoiceKraft to jest gość !!! cytując Sapkowskiego "idź się powieś w stajni na lejcach ale nie wciągaj w to innych "...

pozdrawiam i dziekuję za opinię.

Gelerth

>momentami dyskusja mocno zjeżdza na boczne tory i pojawiają się

>opinie ludzi którzy albo są przedstawicielami branży kolumn gotowych...

Off topy, to taka specyfika tego forum , ale "przedstawiciele branży kolumn gotowych"?? Którzy to ?

Pzdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.