Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego złom się sprzedaje?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

pecet za 300 pln porzerasta mozliwoscia kazda amige ale fakt ech te amigi z video tosterami uzywane w telewizji te wyzsze modele 3000 4000 maja swoj urok , podobno tostera mozna bylo zainstalkowac tez w 1200 teoretycznie bo... sie nie miescil

Rzeczywiście.Technologię mamy obecnie, iście kosmiczną.

Tylko dlaczego ten mój złom, wydaje z siebie lepszy dżwięk, niż te technologiczne cudeńka po kilka tysięcy za klocek?

A co SADC, to niby gorzej? To mam dylemat. Troche tych płyt już uzbierałem i wkładam do odtwarzacza i jest ...naprawdę dobrze. Wkładam japońskie wydanie CD i ...wole japońskie wydanie CD...

Antoni Marian Jobacz, 8 Wrz 2008, 21:13

>W starych złomacxh nie zwracano uwagi na wuele aspekltów technlogii o ktorych wiemy dzisiaj, były

>projektowane do grania z wielkim pudełm z papierowym głośnmikiem

Nie kapujesz, nie czujesz tych czasów: sprzęt robiono dla muzyki a nie jak dzisiaj dla reklamy, dla tego co jest trandy, dlatego także, bo firma y już ma w amplitunerze podłączenie do iPod`a wiec firma x również musi mieć. Te stare sprzęty maja dusze, są kapryśne, ale odpowiednio pielęgnowane odwdzięczą się po prostu muzyką w czystej postaci, pięknym brzmieniem i nie oszukujmy się wyglądem o wiele ładniejszym niż dzisiejsze zestawy kina domowego, czy stereo.

Jeśli ktoś tego nie rozumie tzn., że wogóle nie wie co to jest vintage...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

>DAC,SPDIF,CD,SACD długo wymieniac

hahaha, dawno się tak nie uśmiałem - a jaki niby ma to wpływ na lepszą jakość dźwięku?? Napiszę wyraźnie: na jakość odtwarzania dźwięku, a nie na sposób jego przechowywania i przesyłania.

Antoni Marian Jobacz, 8 Wrz 2008, 22:05

>To sobie wól. Przewagi technicnzej naszych czasów nad audio=średnioweiczem w ten sposób nie

>zakrzyczysz.

A to sobie jobacz. Tak jakoś zauważyłem, że ludzie posiadający naprawdę dobry sprzęt omijają to forum z daleka. Jobaczyli i pewnikiem mają rację:)

Gość

(Konto usunięte)

mroova, 8 Wrz 2008, 22:17

>>DAC,SPDIF,CD,SACD długo wymieniac

>

>hahaha, dawno się tak nie uśmiałem - a jaki niby ma to wpływ na lepszą jakość dźwięku?? Napiszę

>wyraźnie: na jakość odtwarzania dźwięku, a nie na sposób jego przechowywania i przesyłania.

a takiże dźwięk nie bierze sie z eteru tylko z nośnika a czytnik musi sygnał jakos do wzmaka przesyłać a nie po guwnianym rca albo dinie

Antoni Marian Jobacz

Wybacz, ale po prostu razem z moim kumplem popadlimśmy w smiech !

Zupełnie nie oriętujesz się w temacie orazczym jest dobre brzmienie.

W dodatku sądzac po towich wymaganiach (i/lub) słabemu słuchu.

Podoba się tobie nowoczesny sprzęt, bo gra głośniej i wyraźniej i efektowniej tak jak 95% społeczeństwa uważa. (Pomijam tu najnowszy i możliwie najlepszy Hi-End)

Ale nie przejmuj się to normalne, każdy ma własne odczucia i preferencje.

Ano technika poszła do przodu prawda ?

Niezwykłe, cyfrowe, mniej lub bardziej zaawansowane obrabianie sygnału powoduje że sopran jest wyraźny (czasem aż kuje w uszy), a basy dudnią i są potęgą.

Do tego jest jakże wielka przestrzeń i realizm, pełno opcji i przydatnych informacji. Full wypas. Czego chcieć więcej. Ppowoli sprzęt pokazuje wręcz "zawansowanie, inteligencje i prostote" w jednym.

Zgada się, tylko to ma gówno do brzmienia muzyki jak pisali wcześniej przedmówcy.

A zadbane, niektóre sprzety z lat 70 i 80-tych potrafią pokazać co zawiera utwór.

Gdybiś posłuchał takiego szpulowca revoxa, kaseciaka nakamichi, akai, aiwe itp w dobrym systemie to wiedzaił byś jak brzmi muzyka.

Jakie istnieje wrażenie wypełnienia pokoju realnym dźwiękiem bez obecności męczenia słuchu.

A nie beznadziejne nabuzowanie przetrzeni i dźwięk jak krew z uszu. I do tego pełno marnego plastiku i super opcji.

Jakże nowcześnie i wyglądających i użytecznych dla mas w tych zakręconych technologicznie czasach.

A zwyki ludzie są wniebowzjęci.

Troszkę wiedzy i praktyki.

Zachowaj swoje poglądy jeśli tak ci się podobają, ale wiedz, że jakby na to nie patrzeć przez pryzmat obecnych czasów - nie wszystko złoto co się świeci !

Pozdrawiam.

panie Jobacz, przestań pan tyle pić a zacznij logicznie myśleć.

Zmienił sie tylko sposób przechowywania dźwięku. A ludzie którzy wiedzą co to znaczy dobry dźwięk masowo wracają do lamp i głośników papierowych zamiast czytać dyrdymały w kolorowych pisemkach audio, wymyślane zresztą w większości przez pijanych dyrektorów marketingu z firm audio...

audioholik

Ty się chłopie zakochałeś....w marketingu.... Na Twoim sprzęcie? Słucham, jakie różnice?

Zapuść sobie dobrze zrealizowaną CD i zaręczm Ci, że rozniesie w pył Twoje SACD. No Boziu Drogi...

Chopie uszy masz brudne, czy co?

Wij,

przepraszam, ale jeśli słyszę że SACD jest lepsze niż CD to tylko potwierdza że mój słuch jest jak najbardziej sprawny:-) problem brudnych uszu może mieć tutaj coś na rzeczy ale nie dotyczy on mojej osoby.

Antoni Marian Jobacz, 8 Wrz 2008, 22:36

>a czytnik musi sygnał jakos do wzmaka przesyłać a nie po guwnianym rca albo dinie

o kurde, dobre, to moze przeslemy przez "blutacza", albo O! Przez Podczerwien :D

Chlopie, stary sprzet nie potrzebuje dobrych kabli, kondycjonerow, czy wszystkich tych stoliczkow, on po prostu gra!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Audioholik

Łoj dotyczy... Zapuść sobie swoje SACD na swoim sprzęcie, następnie idź i zrób to samo z wykorzystaniem tego samego nagrania na Accu, który też odtwarza SACD. Ździwiś się chłopie...

Gość

(Konto usunięte)

neomammut, 8 Wrz 2008, 23:04

>Antoni Marian Jobacz, 8 Wrz 2008, 22:36

>

>>a czytnik musi sygnał jakos do wzmaka przesyłać a nie po guwnianym rca albo dinie

>

>o kurde, dobre, to moze przeslemy przez "blutacza", albo O! Przez Podczerwien :D

>

>Chlopie, stary sprzet nie potrzebuje dobrych kabli, kondycjonerow, czy wszystkich tych stoliczkow,

>on po prostu gra!

Może i gra zależy co , może grać zniekształcenia pochodzące z przestarzałego kabla , mój kolega używa słuchawe "blutacz" w i phone i mówił że dźwięk jest wspaniały

W takim razie mój względie niedrogi Denon też, Pioneera jegomościa adwersarza słuchałem:)))

Łoj, można lepiej... Chciałbym , żeby on posłuchał dobrze zrealizowanych płyt CD. SACD zawsze będą lepsze, ale kiepskie tzn. "normalne" SACD i jego japoński odpowiednik CD... Proszę posłuchać...

Antoni Marian Jobacz, 8 Wrz 2008, 23:38

>Żaden sprzęt odtwarzający SACD nie jest powystawkowym śmeiciem. ŻAden

Bzdura.

Nie chce mi się już nawet "oglądać" tych DVD z możliwością odtwarzania... Niedługo będa czytać płyty chodnikowe. Zdejmij mu obudowę i jobacz co to gówno ma w środku:)

Fakt, ludzie na Allegro to nawet stare kapcie sprzedadzą :/

Antoni Marian Jobacz ale co jest, Twoim zdaniem, złego w kupowaniu używanej elektroniki (i "reszty") ?

Robi sie mały pieprznik... W ostatnim czasie tzn. im większy był napór kina, tym więcej powstawało w Europie znakomitych odtwarzaczy CD np. Linn. Wystarczy tylko posłuchać... Sam mam odwarzacz SACD i jakoś nie pieję z radości, że on to może... Zapuścic sobie Linna, Meridiana za 12 koła i "usłyszymy" co jest lepsze. Bez komentarza.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.