Skocz do zawartości
IGNORED

Wygrzewanie CD - czy i jak?

bardopond

Rekomendowane odpowiedzi

Mam ten CD-player :) Po 3 latach gra tak samo źle jak, świeżo po wyjęciu z pudełka. Nie zaobserwowałem, żadnych istotnych zmian w dzwięku. Laser ma się dobrze, przekroczył średnią życia statystycznego chomika. Przez ostatnie 2 lata używany dzień w dzień :) płyta za płytą...

ememka, 25 Maj 2010, 16:14

>1. W mojej ocenie nie istnieje takie coś jak wygrzewanie odtwarzacza CD

A jak się ma do tego co napisałeś formowanie kondensatorów elektrolitycznych ?

Gość

(Konto usunięte)

arturkali5, 25 Maj 2010, 19:29

>ememka, 25 Maj 2010, 16:14

>

>>1. W mojej ocenie nie istnieje takie coś jak wygrzewanie odtwarzacza CD

>

>

>A jak się ma do tego co napisałeś formowanie kondensatorów elektrolitycznych ?

Krótko - bez zagłębiania się w temat:

ma się tak, jak formowanie akumulatorów nowego typu w telefonach komórkowych...

Praktycznie jest to zbędna rzecz...

I w odtwarzaczu CD ma to znikome znaczenie - tak jak napisałem, osobiście w ogóle nie zauważyłem zmian. Jedyne, co może mieć jakiś wpływ na brzmienie, to ewentualne ich (tych kondensatorów) "rozgrzewanie". Chodzi różnice brzmieniowe odtwarzacza zaraz po włączeniu "zimnego" sprzętu a po np. godzinie grania.

I to tyle z mojej strony :-)

mam ten odtwarzacz od pol roku i w moim przypadku nic tak nie zrobilo mu dobrze C542 jak mala przerobka - zamontowanie gniazda sieciowego IEC + porzadny kabel zasilajacy a do tego dwa wzmacniacze operacyjne i zlote bezpieczniki

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.