Skocz do zawartości
IGNORED

Denon a1 +Wharfedale Opus bi-amping

Gość ata77

Rekomendowane odpowiedzi

Gość ata77

(Konto usunięte)

wznowilem podobny temat na stereo ale bez efektu.

Chodzi mi o to w jaki sposob podlaczy 2 kable zasilajace 1 kolumne w ampli. denona a1 se. W instrukcji ani slowa na ten temat, podlaczanie do surr. b i B takze nie daly efektu. Czy w A1 nie da sie podlaczyc kolumny ampingiem?

https://www.audiostereo.pl/topic/45550-denon-a1-wharfedale-opus-bi-amping/

Tak swoją drogą ... Wharfedale Opus maja potrójne zaciski i nie korzystać z tri-amp jest wręcz grzechem ;) ... a Ty o jakimś tam bi-amp ;)

Co do ampli ... wszystko rozbija się o "skopiowanie" tego co wychodzi przez zaciski frontowe na pozostałe 1-2 pary dla odpowiednio bi-tri amp.

Może jest jakiś tryb/program/efekt który po prostu będzie coś takiego robił ... ?

Gość ata77

(Konto usunięte)

kyle jako jedyny kolejny raz odpowiadasz na problem.Dzieki.

http://www.denon.co.uk/site/download.php?datei=datadir/pdf/ba/Bed_AVC-A1HD.pdf

link do instrukcji, moze zobaczysz cos czego mi sie nie udalo dostrzec.

podlaczanie pod inne koncowki nie dalo zadnego efektu a zaciski na frontach sa za male na 2 kable a co dopiero 3 poza tym, efekt byl mizerny. Chce je podlaczyc na bi-amping a nie bi-wire bo zalezy mi na dodatkowej mocy i zalaczeniu sekcji srednio-wysokotonowej srebrem a niskich miedzia.

Na stronie 36 jest sekcja AMP ASSIGN czyli przypisywanie wzmacniaczy (w sensie końcówek mocy) ... na stronie 73 i 76 są dalsze info. Jest tam co prawda zwykły bi-amp ale ja bym jeszcze spróbował powiązać bi-amp + zone2/3 albo front + zone1 + zone3 aby wycisnąć trówzmocnienie (tri-amp).

ps. Twoje Wharfedale mają potrójne terminale więc można tutaj pójść na całość i całkowicie odseparować basy, średnie i soprany w celu zwiększenia kontroli i selektywności :]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.