Skocz do zawartości
IGNORED

wzmacniacz robi sie pod klienta pod jego

muls

Rekomendowane odpowiedzi

Andy777

Wybacz, ale całkowicie się z Tobą nie zgadzam. Artykuł jest cenny zwłaszcza dla początkujących, bo ci są szczególnie podatni na robienie "wody z mózgu" przez rozmaitych "guru". Jego przeczytanie może wielu uchronić przed wyrzuceniem sporych pieniędzy w błoto

meloman 62, 14 Wrz 2008, 20:00

> Jego przeczytanie może wielu uchronić przed wyrzuceniem sporych pieniędzy w błoto

Niestety, przeciwnego zdania będą Ci, którzy już to zrobili... :)

MariuszH,

niestety masz rację. A propos artykułu, o którym mowa - warto też dokładnie przeczytać to, na co autor się powołuje - podaję link.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak przeczytałem ten tekst uważnie wszystkie siwe włosy stanęły mi dęba :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wrociłem zeby zobaczyc efekty.Ale widze -ze nic sie nie zmieniło.Co specjalnie nie jest zaskakujace.Ale znacznie ciekawsze jest to ,jak ten sam artykuł moga odbierac dwa skrajne obozy .Wybierając to co dla nich jest.. najlepsze.A tu nie ma nic do wybrania.Teza jest postawiona jasno .I zdefiniowana.Tylko kolumny i pomieszcenie..O ile pozostały sprzet spełnia warunki na sprzet audio.

Mozna dodac tylko tyle przewrotnie ,ze jesli poszukiwanie grajacego kabla sprawia TAKIE trudnosci emocjonalno-finansowe, to chyba prosciej zastosować kabel ...którego nie słychać.jakie to proste...ale czy nie za?

muls, 14 Wrz 2008, 20:22

>Teza jest postawiona jasno .I zdefiniowana.Tylko kolumny i pomieszcenie..

Widzisz, ja odróżniam termin - "tylko", od użytego w artykule - "najważniejsze".

Górecki jest znanym popularyzatorem wiedzy elektronicznej i w takim celu chyba ten tekst powstał

tematy poruszane to nie jakies wielkie tajemnice raczej ogolnie dostepne jesli tylko ktos czyta cokolwiek poza recenzjami :-)) a zwłaszcza koleje losów audio i ich konstruktorów

nigdy tak nie bedzie ze bedzie jeden typ wzmacniacza,jeden zestaw kabli i troche kolumn do wyboru jak niektorzy by chcieli :-)) bo jest to zwyczajnie wbrew naturze ludzkiej

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość

(Konto usunięte)

cir, 14 Wrz 2008, 22:32

>Górecki jest znanym popularyzatorem wiedzy elektronicznej i w takim celu chyba ten tekst powstał

>tematy poruszane to nie jakies wielkie tajemnice raczej ogolnie dostepne jesli tylko ktos czyta

>cokolwiek poza recenzjami :-)) a zwłaszcza koleje losów audio i ich konstruktorów

>nigdy tak nie bedzie ze bedzie jeden typ wzmacniacza,jeden zestaw kabli i troche kolumn do wyboru

>jak niektorzy by chcieli :-)) bo jest to zwyczajnie wbrew naturze ludzkiej

oczywiście, natura, naturą, ale dobrze jest wiedzieć, że kupując wzmak, czy CD kupujemy głównie obudowę ;)

Gość

(Konto usunięte)

muls, 14 Wrz 2008, 20:22

>wrociłem zeby zobaczyc efekty.Ale widze -ze nic sie nie zmieniło.Co specjalnie nie jest

>zaskakujace.

To było do przewidzenia. Ciekawe jest, czy jest COŚ takiego, co by mogło zmienić poglądy wierzących ?!? Czy to w ogóle możliwe ?

Przecież to by mogło zawalić świat wielu ludzi, co to wiele lat zbierali swój wymarzony sprzęt, wiele lat wyrzeczeń i pieniędzy (bez ironii tutaj), i nagle miałby się przyznać przed SAMYM SOBĄ, że 90% kasy poszło w błoto ? Tyle lat marzeń i rozmyślań ? Ciężka sprawa.

Podobnie trochę jak sieroty po PRL.

tak wiem kupuje sobie obudowy zwłaszcza duze bo mam takie zyczenie no i co ? no i nic

ja nie cierpie z tego powodu

Gość

(Konto usunięte)

cir, 14 Wrz 2008, 23:12

>tak wiem kupuje sobie obudowy zwłaszcza duze bo mam takie zyczenie no i co ? no i nic

>ja nie cierpie z tego powodu

Ale już powoli wkrada się niepewność ?

Ja to sam miałem, niemiłe uczucie, które trzeba szybko stłumić, bo co, gdy okaże się prawdziwe ?!?

Problemem jest to, że bez sensu ludziom doradzacie: zmień wzmak, CD, kable, - wprowadzacie ludzi w błąd, to jest problem.

Właśnie przeczytałem "recenzję" Elba wzmaka Darkzeela (czy jakoś tak), drobne 150kzł, z pre. Ten facet ma talent literacki :)) No, jak mu nie wierzyć :))) Trzeba mu to oddać.

Aha, w ramach ciekawostki, bo Elb wspomniał o kolumnach Von Schweikert, to jest jedna z kolumn z moich 4 wykresów (za drobne 70kzł...), fajną ma charakterystykę przenoszenia, no nie ? :)))

Paweł mie marudz Elberoth jak zwykle ma klocki z audiofastu

ja watpliwosci nie mam,a Twoja droga czyli te pudełka i klecenie jakiegos składaka mnie zwyczajnie odstrasza

Przeczytał artykuł, zamilkł na chwile, podrapał sie w pałe i dalej swoje. Oczywiscie dając po raz kolejny dowód na to, że kompletnie nie zrozumiał tekstu. A przypomne, że w pewnym momencie nawet się na niego powołał... Podobnie jak powołuje się na teksty ze strony p. Linkwitza, z której nijak nie wynika to, co on sobie ubzdurał. Ubzdurał - to jest dobre słowo określające jego świadomość o tym co pisze. Ileż jeszcze musi się wydarzyć i ileż jeszcze razy musi udowodnić, że rozmowa z nim to walenie głową w mur?

Gość

(Konto usunięte)

cir, 14 Wrz 2008, 23:34

>Paweł mie marudz Elberoth jak zwykle ma klocki z audiofastu

Ale ja nie mówiłem o dystrybutorze.

>ja watpliwosci nie mam,a Twoja droga czyli te pudełka i klecenie jakiegos składaka mnie zwyczajnie

>odstrasza

możesz zamówić gotowe...

Ale dlaczego piszesz "składak" ? W ten sposób można powiedzieć o każdym sprzęcie. Każdy jest mniej lub bardziej składany z podzespołów kupionych od kogoś innego, wszystkie są składakami.

Ale rozumiem, że w ten sposób chcesz wyrazić swoją dezaprobatę do tego sprzętu...

sprzętu nie

jako osoba o braku praktyki przy składaniu i uruchamianiu musiałbym wpierw duzo czsu poswiecic na nabranie "jakotakiego" doswiadczenia w tej materii wiec poki co -to nie moja droga

Momentami mało obiektywny, ale w sumie bardzo dobry artykuł, dziękuję za udostępnienie.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.