Skocz do zawartości
IGNORED

HK 3480 i HD 970

Grzos

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktos moze sie poodzielc opiniami jak zagra ze soba ww zestaw, Głosniki Mission 34i. Aktualnie uzywam jako żródła DVD 22 HK. Czy zamiana na cd przyniesie zdecydowana poprawe brzmienia? Moze jakies sugestie co do innego CD do ww ampli. dziekuje i pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/45667-hk-3480-i-hd-970/

Cześć,

Ten zestaw ampli + cd jest raczej ciemny, więc w zależności jaki dzwięk preferujesz, zestaw je z odpowiednio dobranymi kolumnami. Mission 34i nie słuchałem, ale z tego co kojarzę (a mogę się oczywiście mylić), Mission ma raczej "jasną" szkołę dzwięku (przynajmniej starsze modele, które słyszałem), więc powinnien się taki zestaw zrównoważyć.

Podkreślam raz jeszcze, że to nie definitywne stwierdzenie, a raczej sugestia. Posłuchaj sam jak możesz, w najgorszym razie zdaj się na kogoś, kto słyszał ;)

pozdrawiam,

k.

https://www.audiostereo.pl/topic/45667-hk-3480-i-hd-970/#findComment-1160759

Grzos...kiedyś gadaliśmy na priwie sporo...ja mam wlasnie Mission m34i i pozbyłem się HK 3380 a dzisiaj przyjechał do mnie nowiutki NAD C315 bee i powiem tylko że nie mogę się oderwać od sluchania muzyki :)...Recenzje tego wzmacnaicza NAD nie są ani trochę przesadzone..jest ge-nia-lny i co jeszcze ważniejsze szczególnie dla mnie jest bardzo uniwersalny...genialnie gra każdy rodzaj muzyki...klasyke, rock, jazz a nawet techno :) to niezwykłe...połączenie go z Missionami jest genialne...Największa zmiana w stosunku do HK to całkowity podkreslam całkowity brak sybilantów które w HK były bardzo ale to bardzo denerwujące...NAD gra soczyście, wyrażnie, dynamicznie...gładko i czysto...a to wszystko po odsłuchach zestawu w którym źródłem jest uwaga napęd dvd pioneera..co dopiero będzie jak dokupię CD Nada :)....Grzos daj spokój sobie z HK...te kolumny zasługują na coś więcej :)

https://www.audiostereo.pl/topic/45667-hk-3480-i-hd-970/#findComment-1160785

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.