Skocz do zawartości
IGNORED

Glosnik centralny do wzmaka stereo

Lu4Ke

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM

tak sie wlasnie zastanawiam czy by niebylo fajnie miec glosnika centralnego, mowa tu o JBL EC25 do mojego zestawu monitorow jbl e30 i suba e150p, wlasnie niedawno kupilem suba i jest lepiej niz sie spodziewalem ale cos mi brakuje teraz na gorze, bo na dole glosnik jest bo bokach sa a na gorze nie ma, jakos dziwnie ...hehe

czy dalo by sie pod azura 340a podpiac centralny glosnik pod drugie wejscia na glosniki ale zeby centralka grala na obu kanalach czyli dwoma kablami czabyloby to podpiac lub jesli jest mozliwosc pod suba podpiac do wejsc glosnikowych OUT jesli w ogole sie tak da?

nie wiem czy by to mialo sens czy by wzmacniacz mogl cos takiego pociagnac ze w jednym gniezdzie ma monitorki i suba a w drugi ino centalny glosnik, tez prawdopodobnie centalka nie ma pewnie swojej wlasnej regulacji glosnosci to tez za bardzo mi nie pasuje...nie wiem cos mnie tak napadlo zeby cos takiego miec wiec albo mnie z tego wyleczcie albo przyblizcie jak by to bylo mozna podlaczyc pod wzmacniacz a nie amplituner :-]

https://www.audiostereo.pl/topic/45817-glosnik-centralny-do-wzmaka-stereo/

Nagrania są przecież stereo ... gdzie miejsce na centralny ?

Jak chcesz mieć centralny to kup amplituner - włączysz sobie 5 channel stereo i będzisz w swoim muzycznym niebie. Zapewne nowe amplitnery grają podobnie do twojego wzmaka ...

Do wzmaka nie da się podłączyć centralnego. A nawet jakby się dało - jaki to ma sens ???

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.