Skocz do zawartości
IGNORED

Gniazda czy listwa

doc

Rekomendowane odpowiedzi

Mam dylemat. Przy okazji malowania w domu od puszki pociągnąć kabel w ścianie i rozdzielić na 3 gniazda audiofilskie Furutecha - mam jedno działa, czy zakupić porządną listwę. Mój sprzęt to Cd i dwie końcowki mocy. Koszty; listwa wyjdzie na pewno drożej, ma swój wpływ na brzmienie, ale za to może zabezpieczyć sprzęt przed przepięciami. Same gniazdka - brak listwy w torze i jej wpływu na brzmienie. Ech te dylematy...

Proszę o podpowiedzi

https://www.audiostereo.pl/topic/46146-gniazda-czy-listwa/

Urlop odpada, został już tylko bezpłatny. A pieniążki trzeba zarabiać...

Fakt, listwę można zawsze ze sobą zabrać, o tym nie pomyślałem, to jest argument ZA.

Gniazdo Furutecha od innych czyli normalnych przynajmniej w moim systemie: poprawiła się mikrodynamika; bardziej wyraźny, słyszalny "plankton "; jest więcej powietrza, głębi i przestrzeni, lepsza lokalizacja źródła, dźwięki są bardziej okonturowane; zmiany nie są duże, nie są powalające ale są na tyle słyszalne że trudno jest wrócić do gniazdka zwykłego. Sam nie wierzyłem, dziś powiem że to przynajmniej u mnie działa. Taki mały dodatek, kieliszek do całości.

Ostatnio odkryłem wina portugalskie...

https://www.audiostereo.pl/topic/46146-gniazda-czy-listwa/#findComment-1176045

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.