Skocz do zawartości
IGNORED

słuchawki do sprzetu przenośnego

onkiel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Szukam dobrych słuchawek do iPoda Touch-a. Najlepiej gdyby były malutkie, douszne.

Problem w tym ze w żadnym sklepie nie można posłuchać takich słuchawek gdyż wszystkie są

zapakowane w plastikowych pudełkach i nikt nie chce ich rozpakowac w celu posłuchania.

To co do tej pory udało mi się posłuchać to:

- oryginalne słuchawki dołączane do IPoda --> dzwięk masakra

- Sennheiser PX-100 --> dzwięk masakra

- ZEN AURVANA CREATIVE --> dzwięk masakra

- Bose In Ear v3 --> zbyt przyciemnione, za ciężki niekontrolowany bas

Pytanie czy słuchawki douszne sa w stanie sprostać wymaganiom czy tylko duże słuchawki nauszne?

Probowałem z GRADO SR 80, niestety nie sa to male słuchawki douszne ale dzwiek był w miarę do

zaakceptowania.

właśnie kupiłem koreczki Creative Zen...

ostrzegam przed zakupem; straszne gówno

basu można się tylko domyślać

średnica ostra

wysokie nawet niezłe

jedyna zaleta - dobra izolacja od otoczenia

cena 179 zł (Empik)

grane na iPod 80Gb i pentagramie

RadeX, kup sobie Ultimate Ears Triple.Fi 10, będziesz miał przenośność, izolację od hałasu i dźwięk lepszy niż w modelach, o których wspomniałeś.

Michelangelo, problem czy istnieje wogle mozliwosc posluchania tych sluchawek przed zakupem :(

Troche sie bowiem zrazilem poszukiwaniami i przesluchiwaniem sluchawek ktore mialy byc ponoc super a okazaly sie bardzo miernymi.

Może po prostu za wysokie wymagania stawiasz sprzętom przenośnym? Twoja ocena PX100 jest moim zdaniem zbyt surowa, albo podłączyłeś je do nieodpowiedniego źródła. Skoro Grado za 95$ to wciąż nie to, podałem rozwiązanie bezkompromisowe. Iriver E10 super gra z Grado RS1, ale nie są to wyjściowe słuchawki. :) Chcesz lepiej niż tripl.fi lub Sony EX700, to musisz iść w IEMy customowe. Możesz się jeszcze zainteresować Audio-Technica ATH-ESW9 lub Sennheiser HD25-1.

Ze słuchawkami Grado SR-80 dało się słuchać i dzwiek jest do zaakceptowania. Pytanie czy da się coś takiego uzyskać z małych słuchawek, jeśli tak to ok. Mój stacjonarny zestaw jest oparty o wzmacniacz słuchawkowy Linnart oraz słuchawki Sennheiser HD650. Slucham muzyki na iPodzie tylko w formatach bezstratnych. Zachęcił mnie do tego wątek iPod Classic vs. budżetowe CD jednak pozbawiłem się złudzeń bardzo szybko :)))) Wystarczy mi aby te małe słuchawki zagrały na poziomie GRADO SR-80.

Nie oczekuje nic więcej.

• 1 miesiąc później...

Poszukiwan ciag dalszy:

- oryginalne słuchawki dołączane do IPoda --> dzwięk masakra

- Sennheiser PX-100 --> dzwięk masakra

- ZEN AURVANA CREATIVE --> dzwięk masakra

- Bose In Ear v3 --> zbyt przyciemnione, za ciężki niekontrolowany bas

- Sennheiser CX500 --> masakra

- VEDIA SRS 200N --> dzwiek masakra

Co dalej? Czy istnieją jakies słuchawki douszne nadające się do iPoda czy raczej te wszystkie

które można dostać to tylko zabawki i trzeba po prostu wyluzować?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.