Skocz do zawartości
IGNORED

Co sadzicie o zestawie B&W z Yamaha 663?

AllegroPower

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jestem caly czas na etapie wyboru najodpowiedniejszego zestawu kina. Okazuje sie, ze ile osob to tyle opini. Przegladajac oferty roznych sklepow napotkalem sie na chyba ciekawy zestaw, a dodatkowo cenowo tez wydaje sie oplacalny. Co sadzicie o tym polaczeniu? Caly czas najwazniejszym priorytetem jest wielkosc kolumn - wiec optymalne beda podstawkowe. Z poczatku zakladalem, ze zakupie kefy 3005.se, lecz wiele osob odradzilo mi kompaktowe zestawy, twierdzac ze sluchanie muzyki bedzie dalekie od poprawnego. Dlatego coraz bardziej odchodzi pomysl Kef 3005.se. Ciekawe co bedzie dalej:) Czy moze te kolumny B&W beda lepsze w polaczeniu z marantzem np z sr5002. Zapraszam do dzielenia sie swoimi opiniami. Za wszelkie uwagi

B&W: 685+686+htm62 oraz Amplituner Yamaha RX-V663 i DVD-S661 za okolo 5600z

https://www.audiostereo.pl/topic/46347-co-sadzicie-o-zestawie-bw-z-yamaha-663/

miałem okazje słuchac yamaszki z B&W i niej jestto najszczęśliwsze połacznie,jakos sie gryzą,zwłaszcza wysokie i bas,ze srednica jest nienajgorzej, osobiscie nie polecam tego połaczenia, kolega uzytkuje te kolumny z rxv 630 które ma na pewno lepszy tor audio niz obecne ampiki yamahy, a dzwiekowi brak zdecydowanie tego czegoś, sam mam yamaszke, i duzo lepiej grała z poprzednimi wharfedelami niz jego z B&W. Spróbuj moze właśnie nowych wharfedale diamond 9.2 z tym ampli

graja naprawde fajnie

Witam ten zestaw za ta kase to okazja ,kolumny sa bardzo dobre,nie wiem jak gra ta 663,ale ja mam 640 i razem z B&W 602 s2 to doskonały duetZmienilem juz z 10 amplitunerow i pare wzmacniaczy kolumny nie, porownywalem je z Tannoy m4 i Paradigm monitor 3 jednak B&w wygrały.Nie wiem skąd ta niechec do tej marki na forum ,ludzie polecaja JBL ,Wharfedale,Kody itd Bez obrazy ale to tandeta robiona w Chinach.Wiem ze powsaja tam fabryki zatrudniaja specow ze Stanow i Europy,ale jednak składaja je Chinczycy.Warto sie jednak zastanowic czy kupic zestaw w MM ,czy lepiej dobrze poszukac jakis dobrych moze uzywanych amplitunerow i kolumn z Angli bo posłuza nam cale wieki ,a jak sie znudza to jeszcze je sprzedamy ,a nie wyrzucimy do smieci jak sie pokoncza gwarancje.

No wlasnie tak jak powiedzialem - trudny wybor przede mna. Jesli chodzi o ten zestaw, czyli B&W oraz Yamahe badz Marantza, jest to propozycja audio klanu, czyli raczej nie powinno miec nic wspolnego z MM. Wiem ze musze sam to uslyszec, ale jesli ktos mial do czynienia z jamo 605 i niby wychodzacym juz modelem 750, to wie jaka jest roznica. Moim zdaniem 750 graja o wiele lepiej niz 605. Wiec jesli ktos z Was slyszal te kolumny, to do ktorych jest blizszy dzwiek tych B&W? Jesli nie B&W, to ktore dostepne w ofercie Audio Klanu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) beda w miare odpowiednie? Zaznaczam, ze priorytetem jest wielkosc kolumn, poniewaz dysponuje 16-17m2, wiec kazde podlogowe odpadaja. Kolejna sprawa jest jakosc oraz mozliwosci odbioru radia z internetu. Z tego co widzialem, to jest niewielki wybor takich amplitunerow z gniazdem ethernet. Z obserwacji mojej wynika, ze w miare tanszy jest model Yamaha RX-N600. Czy ktos z Was sie z nim spotkal? Co o tym sadzicie? I czy wogole sie oplaca?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czyli wynikaloby ze lepiej zestaw z marantzem? Czy ten model 663 jest wystarczajacy? A co powiecie o innych kolumnach w ofercie audio klanu? Pytam bo pewnie bede chcial posluchac kilka i napewno odwiedze salon na andersa (chyba taka to ulica) i na ktore zwrocic uwage?

skalmen, 20 Paź 2008, 14:48

>kolega uzytkuje te kolumny z rxv 630 które ma na pewno lepszy tor audio niz obecne ampiki yamahy

I tak się rodzą mity. 630 może mieć lepszy tor od 3xx, 4xx i 563 ale nie 66x

Niestety one odpadaja, poniewaz tak jak mowilem w gre wchodza tylko co najwyzej kolumny podstawkowe - ze wzgledu na wielkosc pokoju. Proac 130 - za duze, B&W cdm7 - za duze :) Czekam na kolejne sugestie :)

Słaby tor to np. słaba stereofonia (przesłuchy między kanałami), większe szumy (słaby DAC). Jak kupujesz Yamahę z Digital Top Art to masz max połączeń między płytkami cyfrowo (niższe modele mają analogowo = większe szumy, zniekształcenia, niższa rozdzielczość, większe przesłuchy). Dodatkowo Yamahy Digital Top Art mają DAC'ki burr-brown'a i lepsze końcówki mocy (często na Senkenach) ... no i mają większą rezerwę prądową idt. (lepszy zasilacz). Nie bez powodu modele Digital Top Art ważą kilka KG więcej od modeli standardowych.

Yamaha 663/661/559 ma dobry tor audio a Yamaha 563,463,363 ma kiepski tor audio. Yamaha 663/661 waży ok 11,6 KG .... dla porównania modele 3xx , 4xx , 563 ważą od 8 do 8,5 KG !

A co sadzicie o kolumnach Dali Ikon 2 oraz 1? Czy moze wlasnie te kolumny ktos z Was mial przyjemnosc sluchac? Jak wypadaja one na tle tych B&W? Ewentualnie jaki do nich amplituner bedzie lepszy - czy denon czy onkyo? Prosze o krytycznie konstrunktywne badz pozytywne opinie ;)

Czytajac rozne watki oraz opinie .... Zasanawiam sie czy zamiast kolumn podstawkowych, do ktorych i tak trzeba standy, ktore i tak zajmuja miejsce - nie lepiej znalezc jakies podlogowe? Ale... No wlasnie... Jesli podlogowe to musza byc jak najwezsze i najplytsze. Czy moze ktos z Was moglby polecic jakies? Czy sa mniejsze, plytsze i wezsze od np jamo c607? Jako amplitunera zamierzam kupic albo onkyo 905 (z ethernetem) albo denon 3808 (rowniez z ethernetem).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.