Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz SR 6003

LepP

Rekomendowane odpowiedzi

to ( podobno) całkiem nowa seria marantza 'x003" więc za bardzo niema posiadaczy. wiem o kupnie modelu 4003 , który jest o połowe tańszy i też ma 2 HDMI

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

https://www.audiostereo.pl/topic/46394-marantz-sr-6003/#findComment-1187978

Pierwsze wrazniea po podłączeniu.

Bardzo ładny sprzęt i sprawia solidniejsze wrażnie niż delikatny H/K.

Podłączenie. Da mnie HDMI to rewolucja/rewelacja wyciągnąłem zza sprzętu 3 pary interkonektów stereo, 3 componenty po 3 kable każdy, composite, euro rozdzielone na chinche, 6 kabli rozdzielających sygnał z jednego chincha na 2, 2 coaziale, 1 optyk i może jeszcze coś ale nie pamiętam.

Teraz zamiast tego jest 5 kabli hdmi i wszystko ładnie śmiga. SACD brzmi dużo lepiej bo rozkodowywany jest dopiero w ampli, a nie w takim sobie Pionku, aby iść po takich sobie kablach i rozdzielaczu. Podobnie rzecz ma się z Dolby True HD, PCM i DTS HD.

Marantz wypuszcza sygnał na 2 wyjścia HDMI, niestety nie jednocześnie ale dla mnie to nie przoblem, bo opuszczany ekran zasłania telewizor.

Konfiguracja. Na raize jestem trochę zagubiony bo menu zupełnie inne niez w H/K, niektóre sprawy wydają mi się nielogiczne. Jednak duży plus za automatyczną konfigurację z mokrofonem, która jest dokładniejsza niz w 2 letnim H/K (nie wiem jak w nowych modelach). co prawdza mikrofon wyglada mniej solidnie, jednak może "bebechy" ma lepsze.

C do brzmienia to na razie tylko zasygnalizuję, bo konkretnie będę mógł napisać za jakiś czas. Jest mniej potężne od H/K w stereo trochę brakuje mi mięcha, jest za to bardziej szczegółowe niż w H/K. Słucham dopiero od wczoraj, więc może się okazać, że po dokładnym ustawieniu wszystkiego będzie zupełnie inaczej.

https://www.audiostereo.pl/topic/46394-marantz-sr-6003/#findComment-1189581

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.