Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do 200 zl pomocy

soulfly

Rekomendowane odpowiedzi

student 4 roku informatyki .... to wez sie chłopie za jakie zajęcia konstruktywniejsze niz te winka z biedronki. U nas na wydziale chłopaki na 4 roku zarabiali więcej niz srednia krajowa za niewieleco robienie.

mialem kiedys denona 1315r, grał na poziomie taniego nowego nada,poszedl chyba za jakies 250zl. uważam ze tanie audio ma w sobie cos fajnego, jak kupujesz drogie i ciagle jestes niezadowolony, a jak kupujesz tanie i tez jestes niezadowolony ale gra to tak samo jak to drogie to jakos lepiej mi sie plyt slucha:p

hahahah redmora i diore do denona porównujecie. JESTESCIE SMIESZNI !!! czemu ma sie nie pchac w konstrukcje zachodnie? lepiej ze kupi 20letniego radmora niz 20 letniego denona tak ??? boze ludzie SZKODA MI WAS.

DRA-325R ma 2x40 lub 2x50 przy 8 ohm, 335r, 345r to samo. denon pma-360 ma chyba 2x55 lub 2x60 przy 8 ohm. ja wziałbym raczej wzmaka, chociaz amplitunery denoan tych serii uwazam za najlepsze budzetowe amplitunery stereo.

nie pchaj sie w polskie smieci robione kazdy jedne jak popadnie. kledzy ci sugerują ze zachodnie bedzie naprawiane, jednoczesnie pisząc o powszechnej dostepnosci częsci do polskiego sprzetu. jak to sie nazywa? DEBILIZM? wiem z doswiadczenia, ze w DENONACH DRA i PMA tych starszych linii jezeli wogóle COKOLWIEK jest nie halo to zimne luty przy potencjometrach lub trzeszczący selector. to nie są usterki jakkolwiek by ich nie pojmowac. bo nie wymagają ingerencji w elektronike, zadnych wymian elementów ani tego typu rzeczy. na około 15 denonów dra jakie miałem zimne luty miało 2/3. kwestia 3 minut, poprawienia 6-7 lutów, i ot po sprawie. wszystkie elementy w 100% fabryczne. a trzeszcżący, zabrudzony selector to 30 sekund "roboty", czy jak nazwac psiknięcie KONTAKTEM PR w styki.

pojde jeszcze dalej-jezeli masz czas, chęci i odrobine grosza na dojazd do mnie-zapraszam na odsłuchy tanich wzmacniaczy i amplitunerów. pooglądasz, posłuchasz, potem usiadziesz w domu na spokojnie, juz z doswiadczeniami odsłuchowymi, i wybierzesz to co ci najbardziej pasowało. i nie kupisz tego ode mnie-nigdy nie chcę byc posądzany o robienie sobie reklamy. moja propozycja jest całkiem powazna, jakby co pisz na priv.

onkyo a-8015. około 25 lat na karku, dobrze zbudowany, dosyc mocny (2x70 8). brzmienie łagodne, bardzo neutralne bez jakichkolwiek podbic, ogólnie dźwiek bez jaj. niemęcząca,nudna neutralnośc.

Przede wszystkim Radmora którego naprawdę warto kupić i tak za 200 zł nie dostanie. Gdyby się dało, to by na pewno był lepszy wybór niż 20-letni niski model Denona.

Ja bym naprawdę jeszcze dozbierał. Za 200 zł można kupic wzmacniacz, owszem, ale on po prostu będzie grał i tyle. W takim budżecie to praktycznie co nie kupi to będzie... grało. Ale jak już się ma jakiekolwiek wymagania co do dźwięku, to warto odłożyć trochę więcej.

w tym ze ja musze cos miec bo nie moge wytrzymac 2 dni bez sluchania muzyki :)

dozbierac no problem .. ale wczesniej popadlbym w depresje z powodu bolesnej ciszy w moim pokoju :)

posiłkując sie denonem nie wiele zyskasz.koledzy powyżej dobrze radzą, polskie konstukcje to naprawde fajne klocki, warto mimo dość małej kwoty porozglądać się na rynku.

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Kilka lużnych propozycji co mi wpadło w oko.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ponad to na allegro jest cała masa różnych ciekawych sprzętów i te 200 zł chyba można zaryzykować

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Jak zwykle na AS - masa pitolenia ludzi ktorzy nie maja zielonego pojecia o czym pisza. No moze z wyjatkiem kolegi denona.dcd.2560.

terror twins

23 Paź 2008, 20:43

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 8 / 15 / 0

jaj sobie nie róbcie. za 200zł kup coś nie grzebanego i finito np. polskiego radmora czy diore, przynajmniej zamienniki są ogólnie dostępne, a nie pchasz się w stare badziewia

A Radmor to co? Nie jest stary? A moze ponadczasowy? Zenada. Ale jak sie nic nie slyszalo poza polskim g... z lat 80-tych to tak wlasnie jest.

Przerabialem w swoim zyciu Diore Altusy i wszystkie inne polskie wynalazki w czasach ich swietnosci czyli wtedy kiedy rzeczywiscie (niby) cos wartaly. Kazda jedna przesiadka w tamtych czasach na "cos" zachodniego z dzis znienawidzonym Technicsem wlacznie dawala ogromny skok jakosciowy. Polski sprzet z lat 80-tych mozna rozpatrywac jedynie w kategorii eksponatow muzealnych i nic wiecej. Nie ma tam ani trwalosci ani technologii ani brzmienia.

A teraz kilka konkretow. Na poczatku swojej przygody z zachodnim sprzetem audio przerabialem Denona PMA 560. Najtanszego i najmniejszego z serii New Optical Class A. Niesamowity wykop i mozliwosc wysterowania nawet najciezszych kolumn. Dzwiek troche jasny i suchy ale do mocnego rocka metalu czy dyskoteki jak znalazl. Nie ma takiego polskiego klocka z tamtego okresu ktory moglby mu zagrozic. Bardzo pozytywne wrazenie zrobily na mnie posiadane Yamahy: A 1020 razy 2 a potem A 1000. Dzwiek jasny ladne srednie tony detaliczna gora i w porownaniu z topowymi Denonami (x60) swietna scena. Wyzsza seria Yamahy zaczynala sie w tamtych czasach (1983-1985) od modeli A 700 a pozniej A 720. Slyszalem - polecam. Luxman z kolei do mocniejszego brzmienia zupelnie sie nie nadaje. Mam do dzis L 430 w drugim systemie ale w porownaniu do L 190/210 to jest mocarz. Zreszta Luxman zawsze gral barwa a nie wykopem. Polecam poszukac mniejszej wersji Yamahy AX 900 czyli modelu AX 700. Nie wiem w jakich cenach jest do dostania ale warto. Kolega denon.dcd.2560 mial stycznosc ze wzmacniaczami Denona z serii V. Z tego co pisal to juz PMA 700V gra naprawde dobrze. Tez nie wiem za ile jest do dostania. Generalnie radzilbym troszke dozbierac i wtedy kupic cos lepszego. Za relatywnie niewiele wieksze pieniadze mozna duzo lepiej. Warto sie nad tym zastanowic.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

terror twins

24 Paź 2008, 00:17

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 8 / 15 / 0

posiłkując sie denonem nie wiele zyskasz.koledzy powyżej dobrze radzą, polskie konstukcje to naprawde fajne klocki, warto mimo dość małej kwoty porozglądać się na rynku.

Jeszcze duzo musisz posluchac zeby udzielac sprawdzonych rad.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

nemesis nie udawaj ze nie wiesz o co chodzi. To jest sprzet 20-letni i starszy. Jako nowy kosztowal w okolicach 500-700 USD co w tamtych czasach wcale nie bylo tak malo. Porownanie ktore poczyniles uwazam za chybione.

szczerze polecam

SABA 215

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

discomaniac71, 24 Paź 2008, 00:54

>terror twins

>24 Paź 2008, 00:17

>O mnie » Ignoruj » PW »

>stat: 8 / 15 / 0

>

>posiłkując sie denonem nie wiele zyskasz.koledzy powyżej dobrze radzą, polskie konstukcje to

>naprawde fajne klocki, warto mimo dość małej kwoty porozglądać się na rynku.

>

>

>

>Jeszcze duzo musisz posluchac zeby udzielac sprawdzonych rad.

każdy ma swoje doświadczenia, więc nie udawaj kozaka że, wiesz wszystko.skoro moje porównania przedstawiałem w owym wątku to znaczy, że wyraziłem swoje zdanie.

jesteś kolejnym który, słyszy kondy czty też zwraca uwagę na moc zasilacza? człowieku przestań!skoro miałem okazje słuchać np.denona czy też polskie produkcje to albo wierzysz albo daj sobie siana !

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Jestem kolejnym ktory wychowal sie na sprzecie polskiej produkcji. Od Kasprzaka przed Diore i Radmora po Baltlaba Strussa i Amplifikatora (jakby nie bylo Radmor tyle ze wspolczesny). Mialem Altusy Altony i inne dziadostwo polskiej produkcji. Nalezy rozgraniczyc pewne etapamy bo jak sie okazuje ostatnio Polacy potrafia robic swietne rzeczy. Lata 80-te to byl fatalny okres. Przy byle podstawowym wypierdku nawet od Akai wymiekkala legenda tamtego czasu WS 503 (Akai AM-U 210 na hybrydzie o mocy cale 20 watt). Wtedy wydawalo sie ze Radmor trzyma poziom jednak do czasu. Przecietny model obojetnie ktorego producenta i nie bylo juz tak rozowo. Jest super jesli milosnicy tych cudow polskiej techniki sa zrzeszeni w klubach i jest to dla nich nostalgia za czasem ktory minal ale nic poza tym. Zupelnie co innego jest obecnie. Baltlab Amplifikator czy konstrukcje Zdzislawa Hrynkiewicza-Strussa graja i to zupelnie dobrze. Ba Polacy potrafia wyprodukowac klocki brzmiace na najwyzszym swiatowym poziomie (Marek Knaga i jego Marton Audio). Sa tez wspolczesni polscy producenci kolumn (wielu z nich mam przyjemnosc znac osobiscie, co wiecej jedna z takich konstrukcji gra mi w domu i nie zmieniam od dlugiego czasu). W latach 80-tych kazde wejscie do Pewexu laczylo sie z dzwiekowym szokiem. Pamietam piersze salony powstajace w Krakowie. Sklep Big Fox na Karmelickiej prowadzil sprzedaz Pioneera z najwyzszej polki. Kiedys chcialem zeby mi pokazano referencyjny magnetofon i odtwarzacz - uslyszalem ze i tak tego nie kupie. Taka byla mentalnosc w tamtych czasach. Potem salon tej samej firmy powstal na Krolewskiej. Tam mieli nawet koncowki mocy. Dla kogos kto byl przyzwyczajony do Unitry to byl ogromny szok. Przyklady moge mnozyc ale nie o to tutaj chodzi. Moze jeszcze tylko powiem ze przesiadka z Fonica CDF 103 R na podstawowa Yamahe CDX 420 to byl moj kolejny prywatny szok. A moze teraz Ty powiesz jakie sa Twoje doswiadczenia poza tym ze "sluchales Denona"? Na zyczenie moge Ci zrobic brzmieniowe opisy wiekszosci polskich klockow z tamtego czasu. Pamietam je jeszcze doskonale wlacznie z katalogiem Diory na Europe Zachodnia (1985) gdzie nagle okazalo sie ze do Altusow mozna zalozyc kopulki i przestaja piaszczyc dzwiek a slynna szuflada moze miec w standardzie glowice ALPSa.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Jeszcze a propos ostatniego Twojego wpisu: jakosc kondensatorow i zasilacza ma DECYDUJACY wplyw na klase dzwieku wzmacniacza (wazny element jego topologii). Dziwie sie ze takich rzeczy nie wiesz ale przynajmniej widac kim jestes.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.