Skocz do zawartości
IGNORED

Linn classik/katan czy cyrus8vs/epos12.2

nigi

Rekomendowane odpowiedzi

Nareszcie nowe mieszkanie!

Czas na pozbycie sie KD badziewia i zakup stereo.

Muzyka: bardzo rozna; reggae, rock, hip hop, elektronika, jazz, klasyka, troche pop - glownie 80-wczesne 90.

Pokoj okolo 17m2 prawie kwadrat, slabo wytlumiony jeszcze.

Mam stary cd rotela 965bx, ktory moze robic za zrodlo poki nie padnie laser.

Mam tez hd555 do nocnych odsluchow. Mam kilkuset cd.

Nie jestem audiofilem, bardziej melomanem, chce sluchac z frajda muzyki i nie bawic sie w gonienie kroliczka.

Nie mam duzo do wydania bo zona nie pracuje i dziecko na utrzymaniu, a ostatnio bylo sporo wydatkow Sad

Mieszkam w UK. Budzet okolo 800 funtow, lepiej mniej.

Raczej tylko uzywki za te pieniadze, wiec brak mozliwosci odsluchow, zreszta sklep nie zastapi odsluchu u siebie, a jak mi sie nie spodoba to nie strace wiele na odsprzedazy Wink

Kombinuje tak. Na razie rotel + cyrus 8vs + epos12.2 albo dynaudio40/42 albo...?

Druga obcja to sprawdzony zestaw linn classik + katan. Caly zestaw jest na e bayu za 845 ze standami i kablami. W dodatku bardzo blisko. Wygodnie i bezstresowo. Malo audiofisko jednakze...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Boze ale dlugi ten link.

Co sadzicie?

Co radzicie?

Sluchal ktos podobnych zestawien?

Czytalem sporo, ale moze cos nowego ktos napisze, zwlaszcza jak sie ma cyrus do linna.

Dzieki.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/46477-linn-classikkatan-czy-cyrus8vsepos122/

>nigi, 26 Paź 2008, 13:52

...cześć, moim zdaniem to wybierz Linn`a...."dynki" w każdym wydaniu potrzebują "elektrowni", eposy mogą Cię zamęczyć "metaliczną" górą.... ale ucho ostatnim sędzią i wybór należy do Ciebie....pozdrawiam - Andrzej.

> nigi

chyba trudno o bardziej muzykalne połączenie niż ten system linn'a. cena rewelka, jak możesz podjechać i odebrać osobiście, to może być strzał w 10tkę. będziesz miał dobrze grający system bez problemów jaki kabelek, czy to razem zagra, czy wzmak napędzi etc. a słuchał muzyki...

nigi jesteś w podobnej sytuacji co ja byłem 2 tyg temu i również siedzę UK, proponuję Ci spróbować znaleźć niedaleko siebie sklep:

Ukryta Zawartość

i posłuchać kilku klocków ja określiłem swój budżet i pytając o różnice w brzmieniu CYRUSA do wskazanych przezemnie wzmacniaczy sprzedawca cały czas upierał się przy CYRUSIE i zaproponował mi odsłuch na który się zgodziłem bo nie wierzyłem w możliwości CYRUSA po godzinie wyszedłem ze sklepu z CYRUSEM 6VS2 i z bananem na ryju :) polecam Ci naprawdę postarać się znaleźć sklep i posłuchać.

Jeśli planujesz polować na ebay to przedtawię Ci moją historyjkę z ebay-em przez którą poszedłem i kupiłem w sklepie !

Ukryta Zawartość

Ryzyko jakieś jest

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Linn jest super ale tez ,,grzeczny,, tzn gladki i zrownowazony niestety brak mu pazura w muzyce rockowej jego dusza gra Jazz.

Cyrus natomiast potrafi zaskoczyc swietnym dzwiekiem z malych pudelek a juz napewno z PSX r em.

Naim o nim zapomniales to jest tez opcja do przemyslen jesli trafi sie za ta cene jakas uzywka to brac poniewaz gra muzyke i to w sposob niewiarygodnie ciekawy (moze niezbyt neutralny ale wlasnie piekny i z wykopem -Lata 80 te na tym skorzystaja :)

robix

Naim to by bylo to chyba, ale nie ma niestery dziurki na sluchawki, a z takim budzetem trudno o dedykowany wzmacniacz sluchawkowy.

Tengo linna niestety malzonka uwaza, za nazbyt drogiego :-(

Cholerna szkoda, bo sie napalilem, ale trudno, nie zyje na tym swiecie sam na szczescie.

Latwiej by przyjela wydatki rozbite na poszczegolne klocki niz calosc na raz, ot psychologia...

W ogole to chyba jeszcze troche poczekam, pozbieram kase, moze przy recesji pojawi sie wiecej sprzetu second hand?

W kazdym razie na razie dzieki.

Temat tymczasem zamkniety.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.