Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy projektor do 6kzł

sp_1976

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

w związku z moimi dramatycznymi perturbacjami z Panasonic AX100 (najprawdopodobniej zakończy się to zwrotem gotówki)rozpoczynam poszukiwanie nowego projektora do 6 000 PLN.

Moje wymagania (poza oczywiście jak najlepszym obrazem :) :

- lens shift lub znaczne opcje regulacji; pod tym względem Panasonic był naprawdę znakomity

- minimum 720p

- cichy

Wiem, że na forum mamy wielu znawców tego tematu. Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki, gdyż od czasu jak kupiłem prawie półtora roku temu projektor niestety nie interesowałem się nowościami na rynku i nie wiem w sumie co jest na topie w tym przedziale cenowym.

https://www.audiostereo.pl/topic/46506-nowy-projektor-do-6kz%C5%82/

po szybkim przeglądzie opinii:

Sanyo ma problemy z większymi rozmiarami ekranu (powyżej 250 cm) a ja wyświetlam ok 300. Recenzenci zwracają też uwagę na słabszą jasność.

Mitsubishi odpada ze względu na jedynie vertical lens. Niestety potrzebuję też trochę diagonal.

Ten Panasonic był naprawdę super wyborem gdyby nie jego awaryjność...

LCD to

Mitsubischi

Sanyo PLV-z2000 1080p

DLP do 6tys. to chyba tylko jakas Optoma

Nie wiem co autor miał na myśli ,że zwraca swój projektor. Ale ja może się wtrącę swoje trzy grosze.

PANASONIC - SERVIS DO BANI!!! nie znają się na projektorach w serwisach PANASONICA - trzeba o tym pisać!!!!!

Szkoleni są do naprawiania żelazek i czajników!!!

Moją historię z Panasem AX100 pewnie opiszę po zakończeniu procedury zwrotu. Muszę tu jednak zaznaczyć, że choć faktycznie przeszedłem koszmar z serwisem pojawił się w końcu bardzo kompetentny człowiek, dzięki któremu Panasonic nie został przeze mnie skreślony definitywnie :)

A wracając do nowego wyboru skłaniam się ku temu Sanyo Z2000. Czy ktoś może z forumowiczów przesiadał się z Panasa na ten model i podzieli się ze mną swoimi uwagami?

>Francuz, 28 Paź 2008, 12:24

>Zobacz INFOCUS np. X9 , X10 tylko co do cichości projektorów to zdania są podzielone. Sam najlepiej

>oceń.

No tak - ale w tych modelach nie masz żadnego Lens Shiftu....

No fakt, nie doczytałem o tym, to w takim razie cała rodzina INFOCUS IN 51.. czyli IN 5102 IN 5104 IN 5106.Tylko że do tej kwoty to może tylko IN 5102 chociaż chyba ceny znowu lecą w górę.

rzeczywiście lens shift jest bardzo istotny + zoom dwukrotny. Z tego powodu odpadają np. projektory Mitsubishi.

Prawdę mówiąc powoli metodą eliminacji pole wyboru mocno zawęża się...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.