Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  525 członków

Yamaha Klub
IGNORED

Klub miłośników Yamahy

Rekomendowane odpowiedzi

Ludzka ciekawość, może lepiej nie wiedzieć.Dzięki pozdr.

Sprzęt robi na mnie wrażenie cały czas a mam go rok, bez wątpienia są lepsze klocki ale pomijając jakość dzwięku jaka się z tego wydobywa widać kunszt inżynierów którym nie przeszkadzali księgowi, na zdjęciach tego nie widać ale w rzeczywistości zestaw daleko odbiega od nawet najwyższych modeli budżetowych, klasa sama w sobie, natomiast całość gra bardzo wyrównanym brzmieniem, bardzo spójnym bez wyeksponowania żadnego z pasm przed szereg, jest bardzo szczegółowy i detaliczny a jednocześnie pastelowy przekaz muzyczny a, co mnie najbardziej zaskoczyło to wzmacniacz przy każdym poziomie głośności gra niemal jednakowo. Trochę sprzętu przewinęło mi się przez ręce ale przy tym nawet te lepsze grały mniej lub więcej technicznie, dużo by pisać ale polecam każdemu kto będzie miał okazję zakupu.

Acha! Teraz na niemieckim ebayu jest AX-2000 ale trochę droga, z tego co pamiętam to 1400E.

Edytowane przez piotr16091

Nie mam zamiaru zmieniać swoich klocków (konfiguracja mi zajęła 3 lata, i jak dla mnie brzmi to przyzwoicie).

Tak z ciekawości te wszystkie moje pytania, żeby wiedzieć co się ma ?Tylko to też nie do końca będzie miarodajne,

ponieważ jak wiadomo gra cały system, a nie pojedyńcze klocki.Pozdr.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Nie mam zamiaru zmieniać swoich klocków (konfiguracja mi zajęła 3 lata, i jak dla mnie brzmi to przyzwoicie).

Tak z ciekawości te wszystkie moje pytania, żeby wiedzieć co się ma ?Tylko to też nie do końca będzie miarodajne,

ponieważ jak wiadomo gra cały system, a nie pojedyńcze klocki.Pozdr.

Tak to prawda + jeszcze akustyka pomieszczenia jest bardzo istotna, ten sam zestaw na bank w każdym innym pomieszczeniu zagra inaczej.

Kiza porównywanie czegoś co kosztuje obecnie 5 tyś z czymś co kosztowało 3x tyle nie ma sensu, to że teraz ta yamaha ax 2000 tyle kosztuje ale i tak jest sprzętem z innej półki, trzeba by porównać z czymś innym np as 3000:)

Kiza porównywanie czegoś co kosztuje obecnie 5 tyś z czymś co kosztowało 3x tyle nie ma sensu, to że teraz ta yamaha ax 2000 tyle kosztuje ale i tak jest sprzętem z innej półki, trzeba by porównać z czymś innym np as 3000:)

Masz rację, sugerowałem się podobieństwem w nazwie modeli, a, nie ceną.Pozdr.

Chyba masz rację, starej serii od 2000 wzwyż konstruktorom Yamahy przyświecał inny cel i nie miał nic wspólnego z wynikami sprzedaży itd, to była seria jubileuszowa na 100 lecie firmy mająca na celu prestiż.

Podobno są, tu kolega Discomaniak71 mógłby coś dodać, bo się chłop zna na rzeczy, za to płyt jest mniej niż normalnych, coś za coś:) Ja mam cdx-930RS, po zmianie A-720 na M-50 z C-45, jestem wniebowzięty dźwiękiem i jego energią. Mozart prawie jak w filharmonii! Zastanawiam się cały czas czy zainwestować CACD, na razie delektuję się obecną zmianą:)

Witam panowie. Czy to jest normalne mając coś co gra tak jak się chciało, po jakimś czasie szuka się dalej ? Aż mi ręce drżą gdy gdy patrzę na swoją 900 i tą 2000 z ebay. Dołączam się do pytania odnośnie CD Pioneera tego jeszcze u mnie w domu nie było. Z Yamahy do odsłuchu zostałaby mi cała stara seria powyżej 1000, a tego kobieta w domu by nie zniosła. I tak puka się w głowę, po co mi 3 sztuki CD :)

"Zastanawiam się cały czas czy zainwestować CACD, na razie delektuję się obecną zmianą:)"

Maciej chyba miałeś na myśli SACD, moim zdaniem warto.Tylko ten format lubi tobry tor, (dobrze skonfigurowany system).

Te odtważacze do 1000zł SACD, bym omijał (chodzi mi o nowe), to już lepiej pożądne CD.

Witam panowie. Czy to jest normalne mając coś co gra tak jak się chciało, po jakimś czasie szuka się dalej ? Aż mi ręce drżą gdy gdy patrzę na swoją 900 i tą 2000 z ebay. Dołączam się do pytania odnośnie CD Pioneera tego jeszcze u mnie w domu nie było. Z Yamahy do odsłuchu zostałaby mi cała stara seria powyżej 1000, a tego kobieta w domu by nie zniosła. I tak puka się w głowę, po co mi 3 sztuki CD :)

Całkiem normalne, choroba postępuje, "gonienie króliczka", ciężko się z tego wyleczyć.

Nie czytać prasy audio, nie wchodzić na fora audio, nie odwiedzać salonów audio, może się uda wyleczyć??

"Zastanawiam się cały czas czy zainwestować CACD, na razie delektuję się obecną zmianą:)"

Maciej chyba miałeś na myśli SACD, moim zdaniem warto.Tylko ten format lubi tobry tor, (dobrze skonfigurowany system).

Te odtważacze do 1000zł SACD, bym omijał (chodzi mi o nowe), to już lepiej pożądne CD.

dokładnie SuperACD :) to tak samo jak Dobry i "tobry" zwykłe przemęczenie :) Napiszę tak, M50 to moja pierwsza końcówka i jestem pod dużym wrażeniem..... więc SACD poczeka, aż się nie znudzę tą zmianą :)

Całkiem normalne, choroba postępuje, "gonienie króliczka", ciężko się z tego wyleczyć.

Nie czytać prasy audio, nie wchodzić na fora audio, nie odwiedzać salonów audio, może się uda wyleczyć??

Nic uda:) ...

Albo się to ma w krwi ,albo nie :) ,jeśli tak to żadna terapia nie pomaga ,znam ten bul

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Sory za tą drobną uwagę, a co do SACD, to się tak nie śpiesz, różnice nie powalają na kolana (napewno zależy wiele od gatunku muzyki, i jak zrobiony remaster, bo przeważnie one się pokazują w SACD).Pozdr.

Nic nie działa ...

Albo się to ma w krwi ,albo nie :) ,jeśli tak to żadna terapia nie pomaga ,znam ten bul

Zacząć pić, albo ćpać, na audio zabraknie już kasy, a z czasem będzie trzeba sprzedać, i klocki, bo to też kosztowne hobby.

Nawet jamnika się pozbędziesz.Nie polecam.Na poważnie, rodzina na pierwszym miejscu, potem hobby, to będzie ciężko o zmiany w audio

przy normalnych zarobkach.Żona zawsze rozwieje naszą bujną wyobraźnię.Pozdr.

Haha... dobrze, że moja widzi dopiero zmiany gdy wjedzie coś w innym kolorze jak czarny. Gorzej się to ma w przypadku kolumn. Ciekawe kiedy przestanie kupować, że to zamiana za drobną dopłatą ?!

Zacząć pić, albo ćpać, na audio zabraknie już kasy, a z czasem będzie trzeba sprzedać, i klocki, bo to też kosztowne hobby.

Nawet jamnika się pozbędziesz

Ja to przeszedłem i wiem jak się wysprzedaje :( ,ale to było dawno temu ...,a Ty też tak miałeś ,ale szczerze ?

rodzina na pierwszym miejscu,

Teraz z wiekiem i doświadczeniem.... ,tak !!!.... rodzina to fundament

potem hobby, to będzie ciężko

Gorsza sprawa jak masz trochę więcej niż jedno hobby

Pozdrawiam

Tomasz

Haha... dobrze, że moja widzi dopiero zmiany gdy wjedzie coś w innym kolorze jak czarny.

Proponuję bardziej docenić swoją kobietę ,kobiety dużo więcej dostrzegają niż nam się wydaje ,a z wiekiem to dopiero im się gęby nie zamykają :( ,że nam uszy aż więdną

I co robimy ?:)

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Nie wiem co gorsze, Audio czy stare Mercedesy (zamówione wczoraj wycieraczki reflektorów za jedyne 860zł) jadą ze Stuttgartu. Ok, starczy tego biadolenia, każdy ma jakieś zboczenia.

Ciekawe kiedy przestanie kupować, że to zamiana za drobną dopłatą ?!

Tego nie chciałem komentować... ,ale nie na tym związek polega aby robić w wała swoją ukochaną ,.

Uwierz ale lepiej powiedzieć najgorszą prawdę niż ,wyśmiewać się ze swojej Pani i to jeszcze publicznie ( masz jakiś szacunek wogóle do niej ?)

Pozdrawiam

Tomasz

"Ja to przeszedłem i wiem jak się wysprzedaje :( ,ale to było dawno temu ...,a Ty też tak miałeś ,ale szczerze ?"

Tomasz, ja jestem w trakcie wyboru, pić , ćpać, audio, czy rodzina??

Po dłuższym zastanowieniu wybrałem rodzinę, potem audio, piję sporadycznie ze względu na zdrowie, i pracę.

Ćpać, nie ćpałem jeszcze bo jestem ze wsi gdzie trudno o towar, no i z wiekiem odeszła ochota spróbowania.

Starczy śmiecenia.Pozdr.

Nie martw się! Ja też mam 3 cedeki podpięte do jednego wzmaka, 2 tunery i jeszcze tego trochę tam i wszystko Yamahy, jak jesteś dobry dla Żonki to Ci to wybaczy. Pozdrawiam!

Dobrze, że wyleczyłem się już z słuchawek. Był taki moment, że wykupowałem wszystkie stare BayerDynamiki na aukcjach. Co prawda i chyba na szczęście tych najwyższych modeli nie było za wiele.

Dobrze, że wyleczyłem się już z słuchawek. Był taki moment, że wykupowałem wszystkie stare BayerDynamiki na aukcjach. Co prawda i chyba na szczęście tych najwyższych modeli nie było za wiele.

Swoją drogą posiadana przez Ciebie AX-900 to też bardzo udana konstrukcja, miałem go kilka lat i choć sprzedałem bo kasiorka była potrzebna to w/g mnie wzmacniacz w swojej klasie jest rewelacyjny, do dziś słyszę jego niesamowitą dynamikę, zejście na basie i fantastyczną przestrzeń, w połączeniu z CDX-1060 tworzyli niezły duet. Przyszłościowo rozważam powrót do AX-900 lub dokupienie do posiadanej przeze mnie CX-70 blizniaczej końcówki mocy (MX-70 lub M-65) i wstawienie tego do sypialni, ale to po zakończeniu budowy i przekonaniu Żonki że to niezbędny element wyposażenia.

Mam kłopot. Sprzedałem na Allegro wzmacniacz/procesor kina domowego DSP-A2070. U mnie sprawował się bez zarzutu, słuchałem na nim muzyki w stereo. Kupił go gość z Ukrainy i dzisiaj napisał mi takiego maila:

"Dzień dobry, wczoraj otrzymał wzmacniacz i ujawnił, że nie ma dźwięku w stereo reżimie.Z efektami dźwięk jest, kiedy ich odłączasz dźwięk przepada, jeśli słuchać przez nauszniki, to dźwięk nie przepada".

O co może chodzić? Może coś źle podłączył? Gdzie może tkwić problem?

Edytowane przez Chattab

Do sypialni ? Na to jeszcze nie wpadłem ! Co do AX-900 faktycznie jestem z niego bardzo zadowolony. W połączeniu z CDX-630 czy CDX-900 jest bardzo poprawnie. Nie miałem możliwości odsłuchać na moim zestawie 1060, choć powiem szczerze nie przemawia do mnie ta nowsza linia. Na moim celowniku ostatnio jest CDX-1110, co prawda wychodził on już na srebrnych nóżkach ! Mam kilka kompletów czarnych do Yamahy, jakoś poradzę sobie z tym choć wszystko powinno być w oryginale. 1110 będzie on musiał poczekać jeszcze trochę.

Mam takie pytanie, nie zależy i na sacd więc szukam zwykłego cd, jak kupowałem swoją AS 1000 odsłuchiwałem ją z CD N 500 i powiem, że brzmienie mnie urzekło, teraz pytanie jak ma się CD N 500 do CD S 700 i Marantza CD 6004? Miał ktoś okazję porównać te CD?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.