Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  525 członków

Yamaha Klub
IGNORED

Klub miłośników Yamahy

Rekomendowane odpowiedzi

Wutam.Oprucz kabli sieciowych nic nie zmieniałem w okablowaniu ,jak napisałem wyżej.

Masz rację rodzina najważniejsza,ale klocków szkoda.

Pozdrawiam.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

C4 i M4 już w domu, na szczęście okazały się w bdb stanie. Imageshack mi coś świruje więc wrzuciłem na inny serwer, mam nadzieje ze coś widać:

M4: http://imageupload.org/?d=979079EA1

M4 w środku: http://imageupload.org/?d=0A0474241

Banda na stoliku: http://imageupload.org/?d=1F53BEB81

Zdjęcie z fleszem więc trochę kaszana, widać wszystkie odciski palców.

Edytowane przez czolgista778

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Szczerze? Podłączyłem Dueta z C4 interkonektem Linn-a, a C4 i B2 zwykłym IC za 5zł. Nie wiem teraz czy to ten kabel ale to nie gra źle, to gra po prostu okropnie. Dynamikę, średnie tony i wyższy bas szlag trafił a wysokie przewiercają mózg na wylot. Słychać szum i czasami strzela jak gramofon. Wskaźniki na B-2 zachowują się jak przy słuchaniu radia: dochodzą do pewnej pozycji i koniec, jakby w torze był jakiś limiter.

Spróbowałem inaczej - kabel za 5zł i bezprośrednio do B2 i wszystko wróciło do normy, wychodzi na to że ta C-4 to straszna padaczka?

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Olog, czy twoja C-4 też dość mocno szumi w torze i szum robi się głośniejszy w miarę odkręcania głośności?

Olog, w takim razie oddam C4 do przeglądu. Pograła cały dzień i narazie jest cisza, prawdopodobnie niektóre kondy już swoje lata świetności mają za sobą.

Elfuego,

Za komplet C4 i M4 (C4 porysowana z góry, M4 ma tylko zmioenione terminale) zapłaciłem 200 ojro.

B-2 kupiłem jako uszkodzoną za 30 euronów, normalnie kosztuje €500-600.

Witam ile ta przyjemność się ceni np. C4 i B2??? Jeżeli to nie jest sekretem Państwa oczywiście

Żaden sekret

C2 400-500

C4 100-200

M2 400-500

M4 200-250

ceny w euro, w zależności od stanu, na ebay-u, u nas czasem można trafić na okazję, jak ktoś nie bardzo wie co sprzedaje.

C2 za 400-500 ee, w życiu! :-)

Tutaj stoi jedna w bdb stanie, tylko ma jakieś oscylacje na przedwzmacniaczu MM ale gość nie wie czy to pre czy jego gramofon wariuje. W tej chwili jedna oferta - €80: http://link.marktplaats.nl/491050031

C2A ponoć jest duzo lepsza od C2A, niestety jeszcze takiej nie mam :)) Na chwilę obecną zachorowałem na jakiś wysoki model CD Yamahy a za jakiś czas FX-3 :)

Orientuje się ktoś czy Yamaha robiła kable głośnikowe/interkonekty?

No właśnie, pomimo podobnej nazwy, to zupełnie inne preampy.

Co do CD to w pełni popieram, wyzsze modele począwszy powiedzmy, od wersji 900 są doskonałe.

Z ciekawości przejrzałem stare katalogi, i o kablach nic w nich nie ma, wychodzi na to, że chyba nie robili ??

• 2 tygodnie później...

Witam kolegów, mój kolega kupił właśnie yamahe MX1000 w stanie bdb, 100% sprawną naprawdę ładną, jako wzmak przejściowy przed zakupem docelowego, bo go nie było do kupienia, akurat far fartem kupił docelowy a ten w sumie ma od paru dni ( kupiony na ebayu z 7-10 dni temu mogę dać linka w razie konieczności ), no i będzie chciał go sprzedać, generalnie za tyle ile kupił.

Stan jest naprawdę bardzo dobry, wszystko działa, 100% oryginał nie naprawiany, wskaźniki działają, żadnego martwego świecidełka na wyświetlaczu, śmiało wizualnie można ocenić go na 9/10.

Potem wkleję fotki, z zewnątrz jak i rozkręcę obudowę i wewnątrz. Wiem że to nie dział kupie sprzedam, ale z racji kluby pomyślałem że pierw tutaj zamieszcze to info.

Pzdr. Łukasz

MX1000 widziałem raz na żywo, potężny piec. Z tego co pamiętam podaawali max. pobór coś koło 1300W?

eee tam ktoś się rypnął a poboru ma o ile na szybko dobrze zauważyłem na tylnej obudowie bylo 850

choć w manualu pisze 1100 1300 dla wersji 110V.

No a tak to kawał grzmota :)

http://www2.yamaha.co.jp/manual/pdf/av/english/SepA/MX-1000U.pdf

fotka z netu http://media.photobucket.com/image/yamaha%20mx1000%20back/duffinator1/Stereo%2520System/P1010023.jpg pisze 850W czyli dobrze zauważyłem :).

pzdr. Łukasz

Edytowane przez łukasz

Ja mam takie zapytanko. Kupilem niedawno Yamahe A-S700. I troche szok, bo myslalem ze ona ma z tyłu wyjścia na wtyki bananowe. A tu sie okazuje ze jest tylko zwykla "dziurka" na wsadzenie kabelka. Zawsze mi sie wydawalo ze tam jest zlacze na banany. JEst to wersja jak najbardziej europejska zakupiona w Saturnie. Jak to mozliwe ?

Ja mam takie zapytanko. Kupilem niedawno Yamahe A-S700. I troche szok, bo myslalem ze ona ma z tyłu wyjścia na wtyki bananowe. A tu sie okazuje ze jest tylko zwykla "dziurka" na wsadzenie kabelka. Zawsze mi sie wydawalo ze tam jest zlacze na banany. JEst to wersja jak najbardziej europejska zakupiona w Saturnie. Jak to mozliwe ?

A odkręciłeś do końca zaciski i wyciągnołeś zatyczki?? Ja tak miałem w s2000 może tu też tak jest

Tak, odkrecilem, nic tam nie ma (zadnych zatyczek). Zgodnie z instrukcja to by sie zgadzalo. Ale niektorzy twierdza ze maja w swoich A-S700 wtyki bananowe, dlatego 'HELOU', co jest ? Moze sa jakies rozne wersje na europe ? To chyba glebszy temat. Trzeba by zrobic jakies rozeznanie u innych posiadaczy A-S700. Z tego co pisalem po sklepach na allegro, to wszyscy twierdza ze maja banany...

Witam serdecznie całe grono klubowiczów Yamahy zarówno posiadaczy jak i przymierzających się do zakupu. Jako że jestem nowy na forum to chciałbym się przywitać i zaprezentować cząstkę mojej kolekcji. Skromnie zacznę od zestawu serii 30 z lat 90 zestaw składa się z najwyższych modeli tej serii. Przedwzmacniacza CX-830, Końcówki mocy MX-830, Tunera TX-930 oraz Odtwarzacza CDX-1030. Brakuje oczywiście Magnetofonu KX-930 nie posiadam ani jednej kasety i szkoda mi miejsca na niego. Zestawu dorobiłem się poprzez aukcję allegro. Zajęło mi to kilka lat zanim uzbierałem te klocki.

Napiszę coś o sobie jestem młodym elektronikiem pasjonatem Yamahy uwielbiam słuchać muzyki. Już od dziecka miałem styczność z marką swoją karierę rozpocząłem w wieku gimnazjalnym od modeli Yamahy DSP-A592 oraz DVD-S520. Przechodzę długą drogę z tą marką do dziś. W posiadaniu miałem modele wzmacniaczy zintegrowanych niskiej klasy typu AX-392 po takie modele jak AX-1070 po jakimś czasie spróbowałem czegoś nowego idąc w kierunku starszych modeli z lat 80 Yamahy, nabyłem Yamahę A-1000 równocześnie miałem przyjaciela którego zaraziłem swoją pasją następnie miałem do czynienia z modelami Yamahy A-720 A-1020 zagłębiając się w przeszłość trzeba było spróbować czegoś nowego a zarazem starszego czyli Yamahy A-960 oraz A-960II wiadomo że jest wyższy model A-1060 ale nie miałem z nim styczności. Pominąłem Yamahę AX-900 której nie miałem zważywszy że na allegro częstą trafiały się modele naprawiane wystarczyło spojrzeć na tranzystory w końcówce żeby się o tym przekonać. Kolejnym przełomem był zakup przez znajomego przedwzmacniacza Yamahy C-70 to otworzyło mi oczy że nie samą integrą człowiek żyje. Tak zaczęła się przygoda z zestawami dzielonym i trwa po dziś dzień.

Proszę się na mnie nie złościć jeśli coś będzie nie tak jest to mój pierwszy wpis na tym forum. Z mojej strony to chciałbym troszkę upiększyć ten nasz klub w zdjęcia Yamah które znajdują się w mojej kolekcji. Nie ukrywam że troszkę się znam na sprzęcie Yamahy dosyć sporo ich naprawiłem. Na razie wklejam zdjęcie kompletu z lat 90 Pozdrawiam

post-30615-0-10839000-1319716514_thumb.jpg

Jeszcze dodam dwa zdjęcia kompletu -XX30 Pozdrawiam

post-30615-0-82521200-1319717287_thumb.jpg

post-30615-0-47805800-1319717358_thumb.jpg

Witaj,piękne klocki.Tylko pozazdrościć.Z jakimi kolumnami grasz??

Pozdrawiam serdecznie.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Super sprzet! Jaka to koncowka z C-70?

Ja tam wole Yamaszki tylko do 1990 roku, same kanciaki :-)

Witam ponownie szanowne grono Dzisiaj dorzucam kolejne zdjęcia z mojej kolekcji lata 80 i 70. Nie podam na jakich kolumnach gram bo nie o tym jest temat w każdym bądź razie nie są to kolumny Yamahy. czolgista778 to nie jest C-70 tylko C-80 a pod nią znajduje się M-80. Szkoda że ten nasz klub jest taki skryty i tak niewiele jest zdjęć starych pięknych maszyn Pozdrawiam was serdecznie

I jeszcze te rupiecie :]

post-30615-0-37275500-1319828078_thumb.jpg

post-30615-0-14127000-1319828129_thumb.jpg

post-30615-0-08416500-1319828212_thumb.jpg

post-30615-0-72729900-1319829030_thumb.jpg

post-30615-0-02542700-1319829058_thumb.jpg

post-30615-0-25768900-1319829095_thumb.jpg

Piekna sprawa.

Sam sie caly czas rozgladam za Yamaszkami ale albo same amplitunery ew. niskie modele albo ceny z kosmosu :-(

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.