Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  525 członków

Yamaha Klub
IGNORED

Klub miłośników Yamahy

Rekomendowane odpowiedzi

Kolumny nie są dwukrotnie tańsze od Yamahy a za nią dałem 3tys za nową a missiony wybrałem dla tego, że w kwocie jaką dysponowałem z nimi zgrywała się ok i nie ma na nich żadnych wyostrzeń góry i średnicy, fakt gdyby mnie było stać to wiadomo:), za całość zapłaciłem niecałe 6 tyś za nowe ;)

Edytowane przez przemek_s

za całość zapłaciłem niecałe 6 tyś za nowe ;)

Za yamahy dałeś 3000zł. ,to ile dałeś za kolumny ?

Mowa o tych kolumnach?

http://www.google.pl....43287494,d.ZGU

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

• Redaktorzy

Ja wlasnie kierowalem sie podobna zasada, o ktorej przedmowca pisal. Wiekszosc zgromadzonego budzetu utopilem w kolumny 3-drozne Sonusy, ktore byly ponad 3 razy drozsze niz Yamaha R-S700. Pomyslalem, ze zestaw Yamahy moze kiedys wymienie, a Sonusy pozostana. Ladniej graly tylko Audio Physic Yara II Classic. Mialy lepsza scene i stereofonie, ale brakowalo dolu. Wrecz wcale go nie bylo. Testowane z Creek Evolution wzmak + CD oraz odtw. strumieniowy Linn Sekrit DS-1. Sonusy maja wszystko czego potrzebuje. Ja dopiero raczkuje w swiecie audio, ale jak na pierwszy krok chyba dobrze zrobilem zeniac dla siebie taki zestaw :-) Jeszcze tylko jakies kabelki...

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

ps cena tych kolumn podana jest za sztukę na linku który podałeś a nie za parę

Tak zauważyłem:) ,ale nie zmienia to faktu że adekwatnie do poniesionych kosztów za wzmacniacz,...kolumny powinny kosztować przynajmniej jeszcze raz tyle ,(mowa o cenach sklepowych),.. tak dobrany dobrze system daje nam gwarancje że wykorzystujemy nasz system w pełni.

Pozdr.

PS.kable mają duży wpływ

Pozdrawiam

Tomasz

Tomaszu masz rację tylko wiesz, te nasze polskie zarobki na naszej zielonej wyspie :D

Tak !,..te nasze polskie zarobki ,niech to szlak trafi :(...,ale cieszmy się z tego co posiadamy.

Życz rozwoju w systemie:)

Pozdrawiam

Tomasz

Pozdrawiam

Tomasz

Nie trzeba ,ale dzięki:)

Przy każdej wypowiedzi ,po prawej stronie masz szklaneczkę nad napisem "do góry" ,kliknij w szklaneczkę jak Ci się podoba wypowiedz ,tak

dajesz kolejkę ( + ) za wypowiedz .

Pozdr.

Pozdrawiam

Tomasz

medyku zadaj to pytanie na ogólnym forum stereo - to ma się nijak to wątku Yamahy. Te kolumny to jakieś marki Unitra z nieorginalnymi głośnikami basowymi i zresztą chyba z pozostałymi też nie orginalnymi.

Jak kolega powyżej napisał,... to pytanie jest ogólne i kwalifikuje się do zakładki stereo.

Skrzynki wyglądają na Unitra Tonsil Space`86 ,tyle że są mocno skopane!!!,... bass reflexy dorobione i nie ,oryginalne głośniki

Jeszcze mogą to być przerobione Mildtony Tonsil Unitra

.

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

ścianki zewnętrzne są tak cieńkie, że równie dobrze mogłyby być papieru.

Po czym wnioskujesz ?

Na ile oceniasz grubość ścianek ?

Pozdrawiam

Tomasz

Ścianka ma jakieś 2cm grubości. na zdjęciu widać tylko centymetr, bo jest podfrezowana pod przednią płytę. Miałem kiedyś podobne kolumny, i nie tęsknie za nimi:)

Ścianka ma jakieś 2cm grubości.

Większość tańszych kolumn ma taką grubość ścianek 1,8mm ,1,9mm czy 2,2mm

,>>>>ścianki zewnętrzne są tak cieńkie, że równie dobrze mogłyby być papieru.

Czyli ,standardowe jak na tą klasę kolumn;-)

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Kolumny dla koneserów,lepiej Medyku odpuść, tylko narobisz sobie problemów.

TomaszE, ale się czepiasz tej grubości, napisz jak tam nowy nabytek od Sittek.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Większość tańszych kolumn ma taką grubość ścianek 1,8mm ,1,9mm czy 2,2mm

,>>>>ścianki zewnętrzne są tak cieńkie, że równie dobrze mogłyby być papieru.

Czyli ,standardowe jak na tą klasę kolumn;-)

Przepraszam, podszedłem do tematu zbyt egoistycznie, dla mnie są to do niczego nieprzydatne kolumny, szkoda kasy a potem nerwów, że wszystko nie gra.

TomaszE, ale się czepiasz tej grubości, napisz jak tam nowy nabytek od Sittek.

Pepasiam :-),... już nie będę męczył kolegi Maciej Bieliński ,mam nadzieje że nie ma mi tego za złe:)

po ( + ) na zgodę :)

>>>>napisz jak tam nowy nabytek od Sittek.

To była rozmowa merytoryczna:-),to nie ja go kupiłem ,...myślałem że to wynikało z rozmowy ,...

...wszystkich przepraszam ,którzy myślą że kupiłem od kolegi sittka rcd-06 .

Ja mam swojego RCD-1072 i puki co jestem zadowolony ;-)

Ostatnio co wymieniłem to RC-1070 na RC-1082 też fajna zabawka .

Pozdrawiam

Tomasz

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Pepasiam :-),... już nie będę męczył kolegi Maciej Bieliński ,mam nadzieje że nie ma mi tego za złe:)

po ( + ) na zgodę :)

>>>>napisz jak tam nowy nabytek od Sittek.

To była rozmowa merytoryczna:-),to nie ja go kupiłem ,...myślałem że to wynikało z rozmowy ,...

...wszystkich przepraszam ,którzy myślą że kupiłem od kolegi sittka rcd-06 .

Ja mam swojego RCD-1072 i puki co jestem zadowolony ;-)

Ostatnio co wymieniłem to RC-1070 na RC-1082 też fajna zabawka .

Pozdrawiam

Tomasz

Zgoda to zawsze była, sory za moją dociekliwość co do rcd-06.

Nie wiedziałem że gustujesz w Rotel-ach, zmyliły mnie wpisy Twoje w klubie Yamaha.

A może się mylę?Ja powoli się zastanawiam nad końcówką mocy Rotel, tylko to na razie

małe rozeznanie, bo nie jestem pewien czy jak połączę ją z AS 2000, to będzie działać

tylko końcówka, a as 2000, tylko jako przedwzmacniacz, bo zależy mi żeby puścić sygnał w przyszłości,

na bass, z zewnętrznej końcówki, a średnicę, i wysokie napędzić as2000, tylko to przyszłość, i nawet nie wiem czy taki sposób jaki sobie wymyśliłem jest możliwy z wykożystaniem as2000?Martwić się będę jak nadejdzie na to czas, a to chyba tak szybko nie nastąpi.

Pozdr.

Nie wiedziałem że gustujesz w Rotel-ach, zmyliły mnie wpisy Twoje w klubie Yamaha.

;-) ha ha;-),... widać że nie tylko ja świętuje dzień kobiet

Ja powoli się zastanawiam nad końcówką mocy Rotel

A którą?

bo nie jestem pewien czy jak połączę ją z AS 2000, to będzie działać

tylko końcówka

Powinna

bo zależy mi żeby puścić sygnał w przyszłości,

na bass, z zewnętrznej końcówki, a średnicę, i wysokie napędzić as2000,

Nie zawsze to może wyjść na plus .

Wszystko zależy od tego co zamierzasz kupić

Martwić się będę jak nadejdzie na to czas, a to chyba tak szybko nie nastąpi.

Więcej wiary ;-)

Pozdrawiam

Tomasz

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Tomku, dzień kobiet, świętowałem, przy kawie, alkoholu nie było, bo mam trochę innych problemów, i muszę (chcę), być na wszelki wypadek w pogotowiu.Co zamierzam kupić, to jeszcze pewna niewiadoma, ponieważ najpierw muszę sprzedać swoje kolumny.Mam swojego faworyta, ale jeszcze nie słuchałem, czekam na wiadomość z salonu kiedy sprowadzą ten model, i wstępnie jestem umówiony na odsłuchy ze swoimi gratami.Wtedy dopiero zapadnie decyzja, czy koniec z poszukiwaniami, czy początek.

Miłego świętowania, pozdr.serdecznie.

Te moje faworyty mają tri-wire, ale nie tylko dla bajeru, są wymagające prądowo.

Jeśli po odsłuchach stwierdzę że as2000, daje radę (jak dla mnie), to temat odpuszczę.

Edytowane przez kiza

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.