Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  525 członków

Yamaha Klub
IGNORED

Klub miłośników Yamahy

Rekomendowane odpowiedzi

Odwiedziłem Twój profil.O klockach nic nie piszesz.Ja w swoim wymieniłem wszystko, ponieważ miałem dosyć tłumaczenia przy pytaniach, co mam, i do czego.

Nie jest to żadna rewelacja, ale chyba jeszcze długo tak zostanie.Podziwiam Twoje zacne klocki, i gratuluję.Z tego co widzę masz dwa piece, jakie poczki tymi potforami zasilasz?Oprusz stereo, to i chyba K.D. masz wypasione?Trochę "łomotu", to potrafi zrobić, prawda?Fajny zestawik.Mnie bardzo ogranicza jeszcze pomieszczenie 13m2.Twoje domyślam się 20-30m2.Zazdroszczę.Pozdr.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Kiedyś o mnie miałem opisany swój zestaw ,ale...

Mam trzy końcówki RB-1080 ,RB-1070 i RB-1050 .RB-1080 wykorzystuje do stereo i na fronty KD .

Kolumienki to DIY na scan speak Classic ,centralny na Vifa PL jak i tyły oraz sabwoofer.

Pomieszczenie to 28m2.

Ale ciągle mam niedosyt :)

Kabelki to Kimber 8tc oraz Van Den Hul The Second , zasilające Vincent Power Cable i kondycjoner neel

Nie jest to żadna rewelacja, ale chyba jeszcze długo tak zostanie.

Czemu tak sądzisz że to żadna rewelacja?, ...skoro się podoba to najważniejsze.

to masz coś z Yamahy?

Kiedyś trochę się tego przewaliło :)

Pozostały mi jakieś fotki z niektórych klocków

.Pozdrawiam

Tomasz

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Tomku, dzięki za wyjaśnienie,i opis systemu, teraz wiem z kim mam doczynienia, i jakie miejsce mam na widowni.

Ale podyskutować, z babolami mogę od czasu, do czasu?Idę spać, od 4 na nogach.Pozdr.

Proponuje się położyć już spać ;-)

Jakaś samokrytyka się wdała w ciebie :),...to objawy zmęczenia

Wszyscy jesteśmy ludzmi ,na równym poziomie

Pozdr.

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Gra z CDX-930 RS, T-85, KX-930 RS, KX-690 i C-45. Kolumny to stare yamahy NS-G-120.

Piękna góra, taka sama średnicy, bas rownież choć tu ciut gorzej, kolumny są niestety nie najlepsze i do wymiany. Ogromna przestrzeń i detaliczniść, przed m-50 miałem A-720 ( nadal jest u mnie) w porównaniu z M-50 brakowało mu energii i wykopu.... to moje zdanie.

aaaa z T-85 gra tak cudnie, że niejeden nowy kompakt nie dorówna, że o amplitunerze nie wspomnę :) podejrzewam, że nawet z nowej serii yamahy

medyku zadaj to pytanie na ogólnym forum stereo - to ma się nijak to wątku Yamahy. Te kolumny to jakieś marki Unitra z nieorginalnymi głośnikami basowymi i zresztą chyba z pozostałymi też nie orginalnymi.

Jak kolega powyżej napisał,... to pytanie jest ogólne i kwalifikuje się do zakładki stereo.

Skrzynki wyglądają na Unitra Tonsil Space`86 ,tyle że są mocno skopane!!!,... bass reflexy dorobione i nie ,oryginalne głośniki

Jeszcze mogą to być przerobione Mildtony Tonsil Unitra

Napisano 08.03.2013 - 09:13

Medyku, za wiecej niż 5zł nie kupuj, szkoda kasy, ścianki zewnętrzne są tak cieńkie, że równie dobrze mogłyby być papieru.

Dziękuje Panowie za opinie i przepraszam za nieodpowiedni dział ;)

Panowie, pytanie o NS-F500 - czy ktoś słyszał? Mam problem z odsłuchem, bo nigdzie nie ma. Więc albo tak dobrze się sprzedają, albo pokutuje opinia, że Yamaha robi nie najlepsze głośniki? Słuchałem promowanych przez Audioklan BW 684 ale nie pasują mi. Nie są uniwersalne, raczej pod kino domowe. Aktualnie oczarowany jestem RLS Deimos II ale zanim zamówię, chciałbym jeszcze sprawdzić te Yamahy. Druga rzecz, to czy jeśli już kupię je w ciemno, czy będzie problem ze sprzedażą, jeżeli będzie (dla mnie) z nimi coś nie tak?... Pytam, bo mi się uaktywnił wifefactor, któremu podoba się lakier fortepianowy....

Edytowane przez hadwaoo

Pozdr, Krzysiek

• Redaktorzy

Sam posłuchaj. Naczytasz się opinii, a potem będziesz załamany, że wybrałeś i kupiłeś takie głośniki, a nie inne.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Gra z CDX-930 RS, T-85, KX-930 RS, KX-690 i C-45. Kolumny to stare yamahy NS-G-120.

Piękna góra, taka sama średnicy, bas rownież choć tu ciut gorzej, kolumny są niestety nie najlepsze i do wymiany. Ogromna przestrzeń i detaliczniść, przed m-50 miałem A-720 ( nadal jest u mnie) w porównaniu z M-50 brakowało mu energii i wykopu.... to moje zdanie.

aaaa z T-85 gra tak cudnie, że niejeden nowy kompakt nie dorówna, że o amplitunerze nie wspomnę :) podejrzewam, że nawet z nowej serii yamahy

Ok! Dzięki! Też jestem miłośnikiem starych Yamah. Pozdrawiam!

Sam posłuchaj. Naczytasz się opinii, a potem będziesz załamany, że wybrałeś i kupiłeś takie głośniki, a nie inne.

w sumie to też jakaś informacja... chętnie ale nigdzie nie ma...

Pozdr, Krzysiek

• Redaktorzy

Poznański TH miał sprowadzić i jakoś się nie palą... Na wrocek nie mam czasu....

W Poznaniu masz też TopHiFi, ul.Garbary26.Pozdr.

Edytowane przez kiza

• Redaktorzy
Na wrocek nie mam czasu....

To zastanów się czy naprawdę tego chcesz. Na audio trzeba mieć czas :)

W zasadzie to już się zdecydowałem na RLSy. Jestem ciekawy NS-F500, tego czy zagrają równie dobrze i będą równie uniwersalne i zakreślą podobną scenę. Swoją drogą Yamahy są droższe od RLSów i mają cieńsze ścianki ale jest kratownica ;-)

Pozdr, Krzysiek

Witam serdecznie miłośników Yamahy na chwilę obecną posiadam Amplituner Yamaha rv-x 567 podpięte pod Jamo S606 5.0 + Sub Jamo 650 a w sypialni gra Yamaha rv-x 373 i Magnat Monitor Supreme 200. W najbliższym czasie zamierzam kupić amplituner stereo Yamaha R-S300 lub R-S500 tylko jeszcze nie wiem, który wybrać choć skłaniam się ku drugiemu. Pozdrawiam

Witam serdecznie miłośników Yamahy na chwilę obecną posiadam Amplituner Yamaha rv-x 567 podpięte pod Jamo S606 5.0 + Sub Jamo 650 a w sypialni gra Yamaha rv-x 373 i Magnat Monitor Supreme 200. W najbliższym czasie zamierzam kupić amplituner stereo Yamaha R-S300 lub R-S500 tylko jeszcze nie wiem, który wybrać choć skłaniam się ku drugiemu. Pozdrawiam

To miłe, że ma Kolega ten sprzęt:) ale co my mamy z tym postem zrobić?

• Redaktorzy

W najbliższym czasie zamierzam kupić amplituner stereo Yamaha R-S300 lub R-S500 tylko jeszcze nie wiem, który wybrać choć skłaniam się ku drugiemu. Pozdrawiam

Ja wybrałem R-S700, jednak po lekturze na forum widzę, że większość proponuje osobno wzmacniacz i osobno tuner, bo brzmienie ponoć lepsze. Tak samo mówił mi pan z salonu. Poprosiłem o test porównawczy i jednak tych niuansów nie usłyszałem, niestety. No, ale nikt mi nie powiedział, że mam słuch audiofila ;) Zależało mi na radiu w jednej skrzynce, zatem wybrałem amplituner stereo.

R-S700 jest zdecydowanie cięższy od serii 500 i 300. Ma również dużą moc i solidny współczynnik tłumienia DF. Jeśli słuchasz rocka i potrzebujesz poczuć jak drżą nogawki, to Twój wzmacniacz czy amplituner musi mieć moc. Jeśli ma być to typowo audiofilskie pitolenie na fleciku czy harfie (jak to bywa na wystawach audio), to moc ma już mniejsze znaczenie. R-S300 jest słaba, 500-tka ciut lepsza. Idealnie A-S1000 lub A-S2000, ale to już droga zabawa.

Najlepiej gdybyś zrobił odsłuchy. Jeśli zdecydowałbyś się na test wzmacniacz Yamahy i amplituner Yamahy tej samej serii, to chętnie wysłuchałbym Twojej opinii w tej sprawie :)

Edytowane przez kangie

Muzyki słucham różnej od Schillera po Linkin Park. Ale większa moc przyda się zawsze dlatego raczej tak jak pisałem zdecyduję się na R-S500 na wyższe modele w chwili obecnej mnie nie stać. Raczej nie kupię osobno wzmacniacza i tunera bo za te pieniądze wolę kupić CD tym bardziej, że radia nie słucham aż tak często. Plan mam kupić w ciągu najbliższych dwóch miesięcy i wtedy chętnie się podzielę moimi opiniami co do sprzętu. Pozdrawiam

• Redaktorzy

Chyba, że ja bym opchnął swoją RS-kę 700 (kupiłem nówkę, stan idealny, ma rok, gwarancję ma jeszcze na 4 lata, sprzęt jużwygrzany) i kupiłbym używane A-S2000 :)

Idź na całość, jak szaleć, to raz a ... :) Wiem. Koszt to chyba będzie w okolicy 2 tyś. Euro.

Edytowane przez kiza

R-S300 lub R-S500 tylko jeszcze nie wiem, który wybrać choć skłaniam się ku drugiemu.

Ja też chciałem R-S500 ale wybrałem R-S700. Czy lepszy? Pan w sklepie zachwalał, że ma lepszy wzmacniacz względem pozostałych. Decyzja należy do Ciebie ;-)

Pozdr, Krzysiek

Idź na całość, jak szaleć, to raz a ... :) Wiem. Koszt to chyba będzie w okolicy 2 tyś. Euro.

Ja raczej polecam trzeżwe myślenie i poczekać na opinie! ...czy AS-3000 będzie wart swojej kasy .

Pozdrawiam

Tomasz

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.