Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  525 członków

Yamaha Klub
IGNORED

Klub miłośników Yamahy

Rekomendowane odpowiedzi

;)

Witam

to jest klub muzeum Yamahy ?

Wrzuć coś teraźniejszego, będzie ciekawiej.

Poczytaj kilka poprzednich stron, może znajdziesz

coś ciekawego dla Siebie z tej epoki.Pozdr.

Kolejka dla kolegi kiza

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Kolejka dla kolegi kiza

Tylko za co Kolego, jutro idę do pracy, obym nie musiał dmuchać ?? Pozdrawiam.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Kiza ani co do AS1000 ani co do CDS700 opinie z forum co do tego sprzętu i muzyki jakiej na nim słucham nie były miarodajne, mało tego sami którzy krytykują np AS1000 piszą, że jest to suchy wzmacniacz bez basu a zaraz inna osoba, że muli i ma przerośnięty bas:)

Polecanym często tu rotelem w konfiguracji z jego cd a także yamahy, gdzie yamaha okazała się być lepsza jeśli idzie o wzmacniacz i tyle, słucham takiej muzyki i yamaha zagrała ją według mnie i innej osoby lepiej.

Kiza ani co do AS1000 ani co do CDS700

Tak też myślałem, bo wszystko zależy nie tylko od samego sprzętu, ale od całej konfiguracji, i pomieszczenia.

Także gra cały system włącznie z pomieszczeniem.Miłego słuchania.Pozdrawiam.

Oczywiście w tej samej cenie co AS1000 czyli RA1520, ogólnie chodziłem 2 lata po sklepach nim zdecydowałem się akurat na ten wzmacniacz. Chciałem sprzęt nowy, pewnie można coś kupić używanego wyższej klasy ale wolałem mieć nowy. Oczywiście nie będę zachwalał, że to coś wybtnego, zawsze pisałem " dobry w swojej cienie"

A jakiego modelu rotela słuchałeś i z czym go porównywałeś ?

Kidy w końcu posłuchasz A-S2000, bardzo jestem ciekawy Twojej zdania na temat tego klocka?

Możesz u mnie. Pozdrawiam.

Kidy w końcu posłuchasz A-S2000, bardzo jestem ciekawy Twojej zdania na temat tego klocka?

Możesz u mnie. Pozdrawiam.

Planuje wyjazd w tym roku w twoje strony i na pewno nie omieszkam odwiedzić kolegę, tak, że smaruj....;)

Pozdr.

Tomasz

Oczywiście w tej samej cenie co AS1000 czyli RA1520

przemek

RA-1520 to faktycznie nie specjalna oferta Rotela, a czy słuchałeś innych konstrukcji z rodziny Rotela?

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Planuje wyjazd w tym roku w twoje strony

Jestem pamiętliwy, i "mściwy", także uważaj.?!

Pozdrawiam, i zapraszam.

Inne modele były znacznie ponad moje możliwości finansowe, niestety do 3500 ciężko było wybrać coś podobnej konstrukcji i brzmienia choć ja za swoją AS100 zapłaciłem 3100 za nową.

PS wielu tu RA1520 opisywało jako wybitne urządzenie w swojej cenie, w mojej opinii brakowało mu dociążenia w najniższych rejestrach i tyle. Co do CDS700 to jest to w moim odczuciu CD o delikatniejszej górze i charakterystyka przesunięta jest ku dołowi.

Edytowane przez przemek_s

Jestem pamiętliwy, i "mściwy", także uważaj.?!

Z jakim szlachcicem ma zaszczyt? ;))

Edytowane przez tomaszE

Pozdrawiam

Tomasz

Z jakim szlachcicem ma zaszczyt ;))

Jeśli "szlachcic", to do mnie, to ja jestem tylko skromnym giernkiem !! :)

• Redaktorzy

Yamaha zla nie jest. Jednak seria 700 nie kazde kolumny porzadnie wysteruje, a CD-S700 gra tylko ciut lepiej od BluRay/DVD Sony model... 490 cos tam. Rewelacji nie ma. Wszystko zalezy od osluchania. Wrocilem z niedzielnego Wroclawskiego Audiofila w Hotelu Radisson i moje postrzeganie brzmienia znowu sie przesunelo na osi doswiadczenia audio, hehehe. Pan Roger Adamek z RCMu jest jednak megawymiataczem. Zna sie czlowiek.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Tam wrony zawracają. :)

To niemożliwe żeby zawracały z powodu Yamahy 2000. Jak moje Yamaszki grają to wrony aż z ciekawości przysiadają na parapecie.

Może puszczasz im za ostrą muzykę ?

http://imgur.com/8lDZw39

(nie wiem jeszcze jak dodać zdjęcie w postaci miniaturki na tym forum).

Witajcie. Wiem, że to nie klub - muzeum, ale jednak każdy od czegoś zaczynał, jak wyjdę z okresu studenckiego no to pewnie pójdę wyżej.

Póki co posiadam zestaw Yamaha A-500 z tunerem T-700. Oczywiście gdybym mógł kupiłbym T-85, albo T-7, ale na nadmiar środków nie narzekam :) Sprzęt jeszcze przed czyszczeniem.

Sprzęt dobrany po serii przejść z innymi markami.

Jest świetnie jak na tą cenę. Nigdy nie słyszałem takiej jakości z radia, aż strach pomyśleć jak jest w wyższych modelach tunerów.

Cieszę się, że jest więcej Yamaha - maniaków, wbrew zdarzającej się krytyce co do marki.

Pozdrawiam

PS. Dziękuje użytkownikowi Varrol za fajne porównanie tunerów. Czyli jednak T-7 wygrywa.

Edytowane przez maniek21

Może puszczasz im za ostrą muzykę ?

Nie chodzi o muzykę, tylko lokalizację mojej metropolii. :) hehe

Chętnie bym posłuchał tej yamahy :-)

Poszło na PW.

Na rynku jest cała masa fajnych klocków - i prawda jest taka, że przy ograniczonym budżecie najlepszy zestaw składałby się z każdego elementu z zupełnie innej bajki, innego producenta itp. Ja niestety nie lubię mieszać producentów - wolę jak w szafce stoją np. same Yamahy - najlepiej z tej samej serii. Może kiedyś pobawię się sprzętem innych producentów - jak narazie mam dwa Nady i Pioneery (tuner analog + wzmak).

No i jeszcze pytanie - czy mając kolekcję niezbyt drogiego sprzętu sprzedałbym to wszystko i dołożył drugie tyle za jeden zestaw topowy - ostatnio jak na niemieckim ebayu za 6k zł poszedł zestaw AX-2000, TX-2000 i CDX-2020 myślałem nad tym - i gdyby była szansa na wysyłkę do Polski (a pytałem :) ) a zdjęcia nie były robione starym taboretem (i też innych sprzedawca nie chciał dać), to miałbym dylemat...

W końcu oddałem A-1020 którą kupiłem jakiś czas temu - oczywiście płakałem jak oddawałem bo grała pięknie, ale cóż, tak musiało być. Ale nieszczęście długo nie trwało, bo ustrzeliłem kolejną w dużo lepszym stanie - w środku jak nowa:

post-11903-0-76313000-1390841113_thumb.jpg

Ale niestety tranzystory w jednym kanale zmienione na trochę badziewiaste Sunkeny - ale nic to - właściciel poprzedniej A-1020 dał mi kilka dobrych rad i już jadą do mnie Toshiby o trochę lepszych parametrach (także będzie symetrycznie).

No i standard w A-1020 - padnięte kondensatory przy rządku rezystorów - oryginalnie Black Gate, ale tymczasowo pójdą tam Nichicony FG - do tego oczyszczę płytkę i powymieniam trochę zalanych rezystorków.

Na koniec największa niespodzianka:

post-11903-0-07364000-1390841108_thumb.jpg

Srebrny! :) Także może w przyszłości zrobię z niego A-2000 dla biednych:

post-11903-0-05550100-1390841962_thumb.jpg

W torze audio jest różnica w odsłuchu między kondami ? Bo różnie mówią... mi zmieniał gość na jakieś semicony... a ori były nichicony... dałem większe żeby poprawić bas ;-)

Wysłane z mojego GT-I9300

Edytowane przez Darooo82

Czy używa(ł) ktoś z powodzeniem lub nie bluray Yamaha BD673 w roli transportu plików flac do zewnętrznego daca?

DAPHILE, Arcam irDac, Musical Fidelity A3, Paradigm studio 40.4 + REL T5,ibasso DX120,DX100, Iriver H140 eph100 HD650. 

W torze audio jest różnica w odsłuchu między kondami ? Bo różnie mówią... mi zmieniał gość na jakieś semicony... a ori były nichicony... dałem większe żeby poprawić bas ;-)

Wysłane z mojego GT-I9300

Jest różnica - choć dla tego wzmaka akurat największa wynika z tego, że oryginalne są już stare i dwa z nich raczej wylane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.