Skocz do zawartości
IGNORED

jakie paczki do nad 3020

sygid

Rekomendowane odpowiedzi

Przeglądałem wszystkie wątki na temat i nie znalazłem tego o co mi chodzi. Kupiłem zestaw nad 3020 razem z cd 4020 gra bardzo ładnie ale chciałbym teraz dokupić dobre kolumny do tego zestawu.Teraz słucham na monitorach saba które dają dobrą średnicę i szczegółowość ale nie mają dobrego basu, bas mam na mb-qartach ale bez średnicy bo są lekko stłumione.Teraz planuje zakup dobrych podłogowych paczek o niezbyt wielkiej mocy i cenie do 500zł które zagrają tak jak im wzmak nakazuje.Może ktoś znalazł złoty środek i chce o nim opowiedzieć? Słucham rocka, klasyki, jazzu czyli nie ma preferencji muzycznych, pozdrawiam przy okazji wszystkich nad-owców.

https://www.audiostereo.pl/topic/46592-jakie-paczki-do-nad-3020/

Hehe Snell za 500 zl dobre.

Jesl uuda Ci sie kupic Castle Pembroke 1 to stare monitory za 400-600 zl dzwiek bajka (Takie AN J za ulamek ceny)

Kupilem przypadkiem a okazalo sie ze to wysmienite paczki a troche tego zlomu juz przewalilem i porownanie mam - polecam :)

robix

a może ktoś wie co to jest

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

...dokładnie: Kef, miałem przez parę lat zestaw nada i kef Q30 i nie narzekałem. Z perspektywy mogę ocenić, ze grało to spokojnym i zrównoważonym dźwiękiem, co prawda może w rocku zabraknąć "pazura", jednak z jazzem czy muzyką akustyczną jest ok.

Kolumny sprzedałem za 600PLN, zatem pewnie wyszukasz i w cenie tańszej obecnie.

pzdr i życzę trafnego wyboru!

• 2 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) albo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ktoś mi to zaproponował,z wyglądu dość ciekawe ale jak to gra i czy nad 3020 da radę.Mam mb qarty i szukam czegoś lepszego.Nie mogę trafić zadnych fajnych kef-ów, wszystko mi zwijają bo mam marny budżet.Może ktoś wie jak to gra.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To może i ja dołącze się do tematu, tak samo szukam skrzynek do mojego nada (ale jest perspektywa jego zmiany). Myślałem nad jakimiś tannoyami, ale to co dzieje się z ich cenami na allegro przechodzi ludzkie pojęcie. Na allegro są fajne kefy, ale to 1000,- Potrzebuję "muzykalnych" kolumn, lubię słuchać nocami muzyki, to powinny się też nadawać do cichego słuchania muzy, w moich pioneerach np. nawet po cichu słychać pomruki basu i fajnie by było jakby ich następcy miały ich zalety.

Dokładnie zauważyłem na allegro istne szaleństwo dotyczące cen paczek.Też poluje na kefy albo tannoye ale chyba się nie uda dlatego szukam opini na temat tych niemieckich tubek.Życzę powodzenia w poszukiwaniach ,chociaż szukamy podobnych paczek i należało by życzyć niepowodzenia ale nie jestem taki.

• 1 miesiąc później...

Czyli mam juz kilka typow, oto one, co szanowni Forumowicze na to?:

1.Mission m32i

2.Mission 700

3.Mission e30

4.Magnat Quantum 503

5.B&W 600s3

6.Kef Coda7

Przede wszystkim bas nie moze byc "mientki", mruczacy, stwarzajacy tlo, ma sie pojawiac kiedy trzeba.

Lubie dzwiecznosc i twardosc elementow perkusyjnych. Odsluch smooth jazzu, latin jazzu, bossanovy.

Wierze, ze wspolnie cos wymyslimy, pozdrawiam.

Ja rowniez szukalem kolumn do nada i muzyki rockowej z "niemietkim" basem i po przeczytaniu wszystkich recenzji na audioreviews.com i audiostereo doszedlem do wniosku ze missiony 700/701 beda idealne,sa pdobno bardzo dynamiczne i bas jest tam gdzie trzeba i tyle ile go trzeba

Problem w tym ze ciezko je dostac

Wszystkie opinie jakie usłyszałem odradzały Bowersy do Nada podobno dżwięk traci analogowy charakter, ale sam nie miałem okazji się przekonać. Nie każdy też oczekuje od swojego Nada takiego właśnie brzmienia. Jak już posłuchasz to opowiedz trochę.

Zastanawialem sie i zastanawialem az Bowersy znalazly amatora, zastanawiam sie czy brac Missiony700,

czy jeszcze wstrzymac sie?, a moze ktos slyszal cos o JBL ES20?

Mam chec skusic sie na 700, tylko jakos brak mi odwagi.

O Boze!, nie rusz!, nie dotykaj!, ja w dobrej wierze, a Ty zaraz swirujesz pawiana, zebym wiedzial, to bym nie pisal. Albo informujesz, albo sie "honorujeasz". Chodzi o kolumny a nie o duperele, kto z kim i od kogo, co masz nieczyste sumienie, oszukales kogos, ze tak piszesz?

We wtorek pojechalem do pewnego komisu audio w Warszawie i zobaczylem Eposy ELS3. Poprosilem goscia coby podlaczyl. Podpial do srarego wzmaka Yamahy, chyba model 700, muzyczke zapodal z cd Denona, model 700. Dzwiek bardzo neutralny, diabelnie przestrzenny, niedokuczliwa gora, ale wyrazista i dosyc czysta, solidne wykonanie, przyzwoicie wygladajace przetworniki, pojedyncze, ale solidne terminale.

W srode pojechalem, zaplacilem i mam:)

Podlaczenie i odsluch dopiero w sobote(brak czasu). W sobote wieczorem cos wiecej napisze o tych "małych urwisach".

swego czasu napędzałem takim wzmakiem b&w602 (z pierwszej serii), obecnie napędza je marantz . Ale czasami w przypływie nostalgii wyciągam stareńkiego 3020 podpinam ...i jest całkiem przyjemnie .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.