Skocz do zawartości
IGNORED

Kolejny koniec CD

asfanter

Rekomendowane odpowiedzi

rochu, 6 Lut 2009, 01:15

>Mnie w żaden sposób nie dziwi spadek sprzedaży CD.

>Przez 25 lat obecności nośnika na rynku ludzie już dawno się obkupili i mają spore kolekcje płyt.

>Istnieje tez sporo płyt w obrocie wtórnym. Nie ma więc parcia rynku na wzrost, czy nawet na

>utrzymanie poziomu sprzedaży.

napewno w ten sposób tego spadku nie można tłumaczyć, dzisiaj jest o wiele więcej muzyki, zespołów itd, po prostu młodziesz przechodzi na pliki

>SACD czy DVD-A wymyślono jedynie aby był ruch na rynku i zmusić ludzi do nowych, zupełnie

>niepotrzebnych im, zakupów.

>Niektóre słabe jednostki dały się nawet na ten lep marketingu złapać ; )

CD wymyślono mówiąc ludziom że zagrają jak vinyl, niestety słabe jednostki dały sie na to złapać ;)

>Mnie w żaden sposób nie dziwi spadek sprzedaży CD.

>Przez 25 lat obecności nośnika na rynku ludzie już dawno się obkupili i mają spore kolekcje płyt.

>Istnieje tez sporo płyt w obrocie wtórnym. Nie ma więc parcia rynku na wzrost, czy nawet na

>utrzymanie poziomu sprzedaży.

napewno w ten sposób tego spadku nie można tłumaczyć, dzisiaj jest o wiele więcej muzyki, zespołów itd, po prostu młodziesz przechodzi na pliki

pewnie , że jest o wiele więcej muzyki itp jak również jest globalny internet i i wymiana plików p2p gdzie faktycznie ludzie korzystają z plików bo mają je za darmo

Gość rochu

(Konto usunięte)

audioholik, 6 Lut 2009, 01:18

>napewno w ten sposób tego spadku nie można tłumaczyć, dzisiaj jest o wiele więcej muzyki, zespołów

>itd, po prostu młodziesz przechodzi na pliki

Być może ta muzyka o której piszesz jest wtórna a same zespoły nie mają nic ciekawego do zaproponowania.

Za PRL-u były dziesiątki tysięcy kapel ludowych. Myślisz że ktoś takiej kapeli słuchał poza zaprzyjaźnionym Kołem Gospodyń Wiejskich ?

swoją drogą, obecnie mam jeszcze około 200 tytułów do kupienia na SACD, będę potrzebował jakieś 2-3 lata na ich skompletowanie, a pewnie i więcej skoro cały czas wychodzą nowości, a wielu tytułów z serii Impulse jazz na przykład napewno sobie nie odmówię.

a czy ktoś ma w ogóle jakieś złudzenia że za 2, 3 lata będą jeszcze na rynku płyty CD niskiej rozdzielczości? to byłby absurd, mamy filmy HD (blu-ray), programy HD w kablówkach, w każdej gałęzi branży cyfrowej przechodzi się na HD, standard nagrań 16/44 za 2 lata będzie już tylko wspomnieniem.

rochu, 6 Lut 2009, 01:32

>Idź już spać bo bredzisz.

sklepy CD padają jeden za drugim, sprzedaż płyt CD spadła w 2008 roku najwięcej bo aż o 20%, to był już 7 z rzędu spadek sprzedaży płyt CD w ostatnich latach

to nie są brednie, to są fakty.

rochu, 6 Lut 2009, 01:34

>Gdy ludzie pozbywali się LP, ja kupiłem jakieś 3000 analogów.

>Jak myślisz straciłem czy zyskałem na tym?

oczywiście że zyskałeś, i pomyśleć że naiwniacy wymienili je na CD LOL

audioholik, 6 Lut 2009, 01:37

>rochu, 6 Lut 2009, 01:32

>

>>Idź już spać bo bredzisz.

>

>sklepy CD padają jeden za drugim, sprzedaż płyt CD spadła w 2008 roku najwięcej bo aż o 20%, to był

>już 7 z rzędu spadek sprzedaży płyt CD w ostatnich latach

Co ty wypisujesz za brednie. Jedyne co moge Ci zaproponowac w glebokim wspolczuciu zreszta to te ta pozycje. Bardzo latwa do zrozumienia mysle , ze nawet Ty jestes w sztanie ogarnac...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

... tik, tak...

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

>>sklepy CD padają jeden za drugim, sprzedaż płyt CD spadła w 2008 roku najwięcej bo aż o 20%, to

>był

>>już 7 z rzędu spadek sprzedaży płyt CD w ostatnich latach

>

>

>Co ty wypisujesz za brednie.

to nie są brednie, powtarzam, takie są fakty, chcesz dyskutować z faktami?

rochu, 6 Lut 2009, 01:45

>A tak w ogóle, czy na sali jest jakiś psychoanalityk, który zinterpretowałby fobię naszego kolegi

>do płyt CD?

a czy jest może ktoś od urojeń, bo kilka osób wmówiło sobie że nagranie w niskiej rozdzielczości jest lepsze niż w wysokiej?

>rochu,

z resztą co ja takiego powiedziałem? że nagranie w rozdzielczości 24bit/96kHz brzmi lepiej niż 16/44 - ot normalna sprawa, kto by przypuszczał że stwierdzenie, które jest ogólnie akceptowanym faktem na całym świecie wywoła na audiostereo taką sensację

No wiec widzicie panowie nie ma sensu.

Juz po audioholiku , "...szkoda audioholika, niezly byl z niego herbatnik."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.