Skocz do zawartości
IGNORED

Kolejny koniec CD

asfanter

Rekomendowane odpowiedzi

Seba78, 10 Lis 2008, 15:38

Nie zarzucaj mi

>infantylnych zachowań bo to raczej głupie i bezrefleksyjne powtarzanie jakiś frazesów z gazetek

>reklamowych do takich zachowań należy. Acha, nie muszę się chwalić, mój DAC kosztował dwa razy

>mniej niż twój SACAD player:P

ale napewno gra lepiej niż mój odtwarzacz płyty SACD:)) założenie co najmniej infantylne, kto powtarza frazesy z gazetek? :/ SACD których słuchałem brzmią lepiej niż CD

>i abyś mnie dobrze zrozumiał - nie mam nic przeciwko gęstym formatom i pewnie niebawem sam będę

>gromadził płytki w wysokiej rozdzielczości na dysku - jeśli takie będą w moim zasięgu.

są sklepy które sprzedają pliki FLAC 24/96 także nie widzę problemu

infantylne zachowania..... też polecam aparat canon ixus każdy 5 M używka za 200 parę złociszy, więcej mega to po to chyba żeby potem zmniejszać, nic nie powiem na temat sacd bo niesłyszałem...

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

audioholik

10 Lis 2008, 13:02

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 356 / 1372 / 0

discomaniac71, 10 Lis 2008, 12:58

to Ty marzysz o super drogim CD playerze Accuphase posiadając 12 metrowy pokój i kto tu jest dzieckiem? Accuphase to sprzęt dla bogaczy...no chyba że jesteś jedną z tych 5 osób które wygrały 8 mln w lotto, jeśli tak to przepraszam.

Jak na razie realizuje swoje marzenia. Accuphase to nie jest sprzet dla bogaczy. Uzywana integre dobrej klasy kupisz ponizej 3kzl. Niedawno macrob zlowil znakomita koncowke mocy na ebay.de za 500 Euro. Na kazdym kroku nie wiesz co piszesz. Im wiecej tym bardziej sie osmieszasz. Szkoda ze nie mieszkamy w tym samym miescie bo przy porownaniu obu naszych Pioneerow moglbys byc niezle zdziwiony. Moze przy okazji pare mitow by upadlo.

Mylisz kompletnie pojecia, nie masz zielonego pojecia o czym piszesz (wytknałem Ci to na audiohobby gdzie pisałeś jakieś bzdury o formacie Flac) w dodatku nie czytasz tego co ja do Ciebie piszę poświęcając swój cenny czas. Przecież napisałem, że warstwa SACAD ma szansę lepiej zagrać o ile nie pochodzi z materiału który bardzo czesto w studio został już zcięty do rozdzielczości 16 bitów. Po co powtarzasz jako argument przeciwko mnie coś co napisałem w mojej wypowiedzi? NIkt zdrowo myślący nie podważy argumentu, ze gęsty sygnał, cześciej próbkowany będzie lepszy. Kwestia tylko odtworzenia tego, odpowiedniego DAC itd.

Co do problemu odtwarzania gęstych formatów - ja akurat mam takowy - ponieważ mój DAC przyjmie tylko sygnał 16/44. Dawno kupił bym sobie DACa który przyjmie sygnał w wiekszej rozdzielczości - ale mam problem z dobraniem takowego - niestety te, których próbowałem grają gorzej. Nie chce rezygnować z czegoś co gra dobrze tylko dlatego aby pobawić sie gadżetem wysokiej rozdzielczości.

nie jestem wrogiem dobrego - jestem wrogiem bezrefleksyjnego powtarzania bzdur typu: więcej megapikseli, 24 bity, czy hiper ceramidy zatrzymujące wodę w skórze. Postęp technologiczny to jedno a jakość to drugie. Te rzeczy wbrew pozorom nie są skorelowane.

>Postęp technologiczny to jedno a jakość to drugie. Te rzeczy wbrew pozorom nie są skorelowane.

Są ujemnie skorelowane w wielu kwestiach, zwłaszcza trwałości i niezawodności. Cholernie trafna uwaga, podobnie, jak ta o megapikselach.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Seba78 tak sie sklada ze zajmuje sie fotografia. Pracuje w plenerze i czasem w studiu z modelkami z poludniowej Polski. Jest dokladnie tak jak piszesz. Obecnie panuje moda na wciskanie klientowi marketingowego kitu w postaci duzej ilosci megapixeli tylko ze gabaryty matrycy sa malenkie co generuje ogromne szumy. Nie mowiac o kiepskiej optyce w tanich pstrykadelkach. Na szczecie jednak tendencja zapoczatkowana przez Canona na pakowanie matryc CMOS nawet do podstawowych modeli lustrzanek zaczyna sie przyjmowac. Wielu producentow rezygnuje z matryc CCD np nowy Nikon D 90 ma juz CMOS. Wszystkim milosnikom marketingowego belkotu polecam zdjecia z zawodowej lustzanki Nikon D 1 (premiera 2000 rok) o matrycy 2.6 miliona pikseli. Mozna je z powodzeniem powiekszac do wielkosci bilboardu. Ostatnio zadebiutowal nowy aparat Hasselblada o matrycy 50 MP z mozliwoscia rozszerzenia do 60 MP. Tyle ze to nie jest juz marketingowy chwyt a o cene nie pytajcie:)

Sorry za offtopa.

załączam kawałek opisu jednego z forumowiczów, bez komentarza... "Jest dobrze,gdyż jak mówi mój syn"czyściej już grać nie może". Kto dziś używa określenia "czysto gra" w stosunku do sprzętu? Ale dzieciak nie czyta tego forum i nie wie, że ono istnieje dlatego, by nie używać takiego prostego słowa."

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

Seba78, 10 Lis 2008, 16:13

>Mylisz kompletnie pojecia, nie masz zielonego pojecia o czym piszesz (wytknałem Ci to na audiohobby

>gdzie pisałeś jakieś bzdury o formacie Flac)

chyba mnie z kimś pomyliłeś

> NIkt zdrowo myślący

>nie podważy argumentu, ze gęsty sygnał, cześciej próbkowany będzie lepszy. Kwestia tylko odtworzenia

>tego, odpowiedniego DAC itd.

są jednak osoby niezdrowo myślące które sieją zamęt i podważają ten fakt

Seba78, 10 Lis 2008, 16:16

>to było do audioholika.

>Nie obrażaj się tylko chłopie - Po prostu nie powtarzaj ciągle w kółko tego samego w temacie w

>którym nie czujesz się pewnie merytorycznie.

a Ty czujesz się merytorycznie? ile masz płyt SACD i FLAC 24/96??

Abstrahując od spraw technicznych, jednego nigdy nie zrozumiem: jak można sobie samemu i świadomie ograniczać dostęp do muzyki, tylko dlatego, że nie została wydana w jakimś formacie?

A niestety tak to zaczyna wyglądać. Zwolennicy SACD i innych "lepszych" formatów dziarsko ogłaszający upadek "ograniczonego CD" skazując się na bardzo ograniczony katalog, chyba zapominają o najważniejszym.....no chyba, że nie chodzi o muzykę??

przeglądałem spisy tego co jest na SACD - bida straszna - z tego co mnie interesowało to było Dead Can Dance, trochę starego rocka i koniec! żadnej alternatywnej muzyki - do znudzenia jazz i muzyka poważna...

Gość rochu

(Konto usunięte)

audioholik, 10 Lis 2008, 17:29

>ja wybieram z 6000 płyt, jak dla mnie to nie mały wybór...

Prawie tyle mam na analogu. Mieści się to na jednej ścianie niedużego pokoju.

6000 pozycji to na prawdę niewielka ilość płyt w porównianiu do tego co wydano i co warto posłuchać.

Współczuję Ci, że tak zawężasz swój horyzont.

I po co to wszystko?

Dla durnej ideologii.

rochu, 10 Lis 2008, 17:50

>audioholik, 10 Lis 2008, 17:29

>

>>ja wybieram z 6000 płyt, jak dla mnie to nie mały wybór...

>

>Prawie tyle mam na analogu. Mieści się to na jednej ścianie niedużego pokoju.

>

>6000 pozycji to na prawdę niewielka ilość płyt w porównianiu do tego co wydano i co warto

>posłuchać.

>Współczuję Ci, że tak zawężasz swój horyzont.

>I po co to wszystko?

>Dla durnej ideologii.

Rochu,

patrz post wyżej ja nie zawężam horyzontu wręcz przeciwnie

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

audioholik jestes chamski w stosunku do innych userow. Co do bartasaxx to moglbys sie bardzo mocno zdziwic jak gra jego konfiguracja. PD-D6J nawet na hiper super duper SSAAACCDD nie ma startu do PD 93. Niestety. Za uzywana 93-ke mozna sobie kupic trzy takie nowe PD-D6J a o cenie nowego PD 93 nie wspomne. Dzwiekowo jest to przepasc kilku klas.

discomaniac71, 10 Lis 2008, 18:08

>audioholik jestes chamski w stosunku do innych userow. Co do bartasaxx to moglbys sie bardzo mocno

>zdziwic jak gra jego konfiguracja. PD-D6J nawet na hiper super duper SSAAACCDD nie ma startu do PD

>93. Niestety. Za uzywana 93-ke mozna sobie kupic trzy takie nowe PD-D6J a o cenie nowego PD 93 nie

>wspomne. Dzwiekowo jest to przepasc kilku klas.

no tak każdy vintag gra lepiej, Ty naprawdę w to wierzysz? że stary pionek zagra lepiej CD niż D6/D9 płytę SACD?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Jak juz pisalem wielokrotnie od roku 1996 firma Pioneer zaprzestala produkcji zrodel konkurujacych z playerami najlepszych producentow. W 1989 roku pisano nawet o wejsciu Pioneera w high-end ale moim zdaniem to za daleko idace okreslenie. Od kiedy zaprzestano produkcji modeli PD 75 i PD 95 skonczyla sie era dobrze grajacego Pioneera. W katalogu pozostal PD-S 904 a wkrotce dolaczyl wielokrotnie tanszy od poprzednich topowych modeli oszczednosiowy PD-S 06. Po zmianie logo w 1999 roku zaczeto interesowac sie glownie kinem domowym. Takich tanich cdekow jak PD D6J i PD D9J firma w historii wykonala kilkadziesiat modeli. Wszystkie byly dobre w swojej klasie i na tym ich zalety sie konczyly. Model PD 93 o ktorym wspominalem jest wykonany bezkompromisowo i gra znakomicie. Nie ma w nim tylu oszczednosci co w PD D6J i PD D9J bo to zupelnie inna klasa produktu. Zanim zaczniesz wyglaszac tak kontrowersyjne tezy a tym samym osmieszac sie na oczach innych forumowiczow zdecyduj sie wreszcie na jakis odsluch bo jak na razie pieprzysz trzy po trzy i chyba sam tylko wierzysz w te swoje dyrdymaly. Zaraz sie dowiemy ze Twoj Pioneer tylko dlatego ze ma SACD jest lepszy od Linna CD 12 i Ancient Audio Lektor Grand (jesli w ogole wiesz o czym pisze).

audioholik czytając ten watek nic faktycznie merytorycznego nie napisałeś zachęcam cię do przeczytania go od "dechy do dechy" i być może chwilka refleksji uświadomi tobie jakie piszesz pierdoły tak aby tylko pisać . Faktycznie analizując dyskusję wynika ,że nie za bardzo wiesz o czym piszesz? a kiedy zaczynasz sie denerwować stajesz się opryskliwy. Jeżeli chodzi o wklejanie fotek z targów to przecież jesteś w tym mistrzem swiata w każdym wątku w jakim się wypowiadasz wklejasz prasówki z reklamą PIONEERA lub JVC i juz wielokrotnie forumowicze pytali cie czy jesteś jakimś przedstawicielem handlowym bo wiele na to wskazuje.

a jezeli chodzi o moje vintage... po prostu zapraszam do porównania

ja słyszałem PD-D6J fakt nie w idealnym pomieszczeniu , ale słyszałem a czy ty słyszałeś jakieś stare Pioneery ?

co więcej z przyjemnością zadam sobie trud porównania u mnie w domu PD-DJ6 z moim vintage i z wielką przyjemnością podzielę się wrażeniami

a jezeli chodzi o ilość tytułów 6000 jakie podajesz ,że jest to wystarczająca ilość to naprawdę wynika ,że jesteś osobą , która naprawdę bardzo mało wymaga i rozumiem ,że plumkanie dźwieków z twojego ultra kosmicznego SACD produkowanego w technologiach kosmicznych i nad którym pracowali najlepsi specjaliści z NASA tobie wystarczy.

i jeszcze jedno spostrzeżenie bardzo trudno jest przekazać tobie jakąkolwiek informacje po prostu nie słuchasz i nie analizujesz a z uporem maniaka pitolisz w kółko o tym samym jak rozmowa z głupim

discomaniac71,

>Od kiedy zaprzestano produkcji modeli PD 75 i PD 95 skonczyla

>sie era dobrze grajacego Pioneera.

tak było do czasu wydania dwóch nowych sacd playerów przez Pioneera, które zostały bardzo dobrze przyjęte, Twoje historyjki o tym nie wspominają, opowiadane są z perspektywy wyznawcy 15 bitów i tym samym dalekie od obiektywnej wersji historii.

podstawowe pytanie, słyszałeś w ogóle jak D6/D9 gra SACD?

bartasxx, 10 Lis 2008, 18:39

>audioholik czytając ten watek nic faktycznie merytorycznego nie napisałeś zachęcam cię do

>przeczytania go od "dechy do dechy" i być może chwilka refleksji uświadomi tobie jakie piszesz

>pierdoły tak aby tylko pisać . Faktycznie analizując dyskusję wynika ,że nie za bardzo wiesz o czym

>piszesz? a kiedy zaczynasz sie denerwować stajesz się opryskliwy.

przepraszam, ale sam nic merytorycznego nie napisałeś w tym wątku tylko przychodzisz na wstępie z głupimi uwagami pod moim adresem, i piszesz że jestem opryskliwy? no zastanów się

bartasxx, 10 Lis 2008, 18:39

>ja słyszałem PD-D6J fakt nie w idealnym pomieszczeniu , ale słyszałem a czy ty słyszałeś jakieś

>stare Pioneery ?

ale słyszałeś SACD? bo o tym przecież rozmawiamy

audioholik wiesz jaka jest miedzy nami różnica? ponieważ gdy nie mam za wiele do powiedzenia to nie zabieram głosu w twoim przypadku jest przeciwnie gdy nie masz nic do powiedzenia pierdzielisz jak nakręcony w dodatku sam nie wiesz o czym

a napisałem to wszystko czytając watek od dechy do dechy i jeszcze raz polecam abyś zrobił to samo i być może wyciągniesz jakieś wnioski

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.