Skocz do zawartości
IGNORED

Infocus x10, panasonic AE3000 czy inny?

darekdz

Rekomendowane odpowiedzi

widzialem hc 7000 , ale sam napisales , ze cena infocusa Ciebie interesuje czyli okolo 7 tysiecy, mitsu kosztuje okolo 10 tysiecy i ma obraz jak zyletka, naturalny i porownywalny jak dla mnie bezposrednio z panasoniciem 3000 , mnie w tym porownaniu trudno wybrac faworyta, sanyo 2000 nie swieci tak jasno, nie daje takiego komfortu ogladania jak tamte projektory, obraz z niego nie jest taki wyrazisty , czern nie jest spektakularna, tylko taka blada jak dla mnie, mysle , ze moze bialy ekran i calkowicie zaciemniony pokoj pomoglby duzo temu projektorowi, ale tak jak pisalem zaskoczylo mnie , ze mitsu daje super obraz na zwyklej szmacie do 1000 zlotych, co dopiero jak sie mu kupi dobry ekran...ja juz prawie kupilbym mitsu, ale nie zeszli mi z ceny i dlatego zapoznam sie jeszcze z sanyo 3000 i jak bedzie ok to go kupie prawdopodobnie, nie chcialem kupowac mitsu na allegro , bo potrzebna mi faktura, ale pamietam , ze za 9100 pln byl do kupienia jakis czas temu...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

nie wiem czy mnie dobrze zrozumiales. Zakladamy, ze HC7000 kosztuje tyle samo co X10 no moze kilkaset zl wiecej. Co wtedy? Czy przy takim poziomie ceny na HC7000 znajde cos lepszego od Mitsu?

Ekran bedzie szary bo ponoc do kina stosuje sie wlasnie takowe ekrany - opieram sie na opinii czlowieka sprzedajacego projektory i ekrany.

Szare ekrany zdobyły popularność w kinie w czasach, gdy w projektorach bardo kulały czerń i kontrast. Teraz, gdy sprzęt jest dużo lepszy, szarym ekranem można nieco nadrobić w przypadku pomieszczenia o białych (jasnych) ścianach i suficie.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

darekdz

ekran powinien byc szary bo pieknie wydobywa np. gradacje barw i ja tez widze przewage szarego ekranu w dedykowanym , zaciemnionym pomieszczeniu, natomiast w okreslonym przypadku tego sanyo 2000 i innych starszych i tanszych sanyo , ktore nawet na najmocniejszych ustawieniach swieca z niezbyt duzym natezeniem bialy ekran moze pomoc, nie dotyczy to panasonica i mitsu, i sadzac po parametrach sanyo 3000, jakbym mial miec niewiele drozej mitsu niz infocusa wzialbym mitsu...ale to tez kwestia gustu, mnie sie ten projektor bardzo podoba...na tyle ze 700 czy 1000 pln bym doplacil...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

A soniak HW10 to niby nie piękny? obraz malina, jasny i naturalny jak z CRT, zero siatki. Moim zdaniem lepszy od HC6000, alternatywą jest tylko epson TW-2000 choć to inna szkoła. I epsona i sonego można mieć za 7000 nuffki sztuki.

Ale nie będę namiawiać, da się oglądać z różnych pj.

• 3 tygodnie później...

Musze sie pochwalic bo juz mam... HC7000.

Pierwsze wrazenia dotycza jakosci samego sprzetu i estetyki.

Jest piekny i bardzo elegancki. Kawal dobrze wykonanego cacka.

To co moge tez ocenic po rzuceniu na sciane to fakt zdecydowanie lepszej regulacji Focusa niz to mialo miejce w testowanym HC6000. Duza precyzja Focusa. Niesamowicie cichy sprzet. Trzeba sie mocno wsluchac i to w cichym pomieszczeniu aby uslyszec wentylator.

Skoro wyglada duzo lepiej niz HC6000 to mam nadzieje, ze obraz tez mnie mocno zaskoczy na plus. Z ocena tego musze jeszcze poczekac. Poniewaz zakupilem sprzet za duzo wieksza kase niz planowalem teraz musze poczekac na ekran i okablowanie :)

pozdrawiam z Nowym Rokiem... wszystkiego dobrego

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.