Skocz do zawartości
IGNORED

Czy na Audio Show 2008 był system

meloman 62

Rekomendowane odpowiedzi

Maniakaudio, 20 Lis 2008, 22:01

i król barwy dźwięku 2008 Mr Mcintosh.

Czas umierać bo chyba dotknęła mnie głuchota. Dlaczego ?

Ja Maca na AS2008 odebrałem jako bezbarwne i pudełkowe granie, bez śladu swobody. Z tymi Thielami przekaz miał sporo szczegółów ale był monochromatyczny.Nastawiali znowu tych audiofilskich gratów ale to naturalności, swobody i "wygaru" niestety nie miało.

Ancient Audio ? Świetne klocki, pod warunkiem, że nie sterują firmowych kolumn.

Reimyo ? A niby z czego miał być ten naturalny dźwięk ? Z tych małych pierdziawek na stendach ? Epatowanie ceną i to wszystko, choć z innymi kolumnami to kto to wie.

Nie bierz tego do siebie. Ja tylko w mało kulturalny sposób sygnalizuję, że się z Tobą zupełnie nie zgadzam. ;-)

Ot, inne podejście do naturalnego dźwięku.

pozdrawiam

-> Kacperek

Przeca Maniak pisał, że McIntosh z firmowymi XRT 28, co było chyba w 2003 roku, albo jeszcze za Audioholików. Naucz się czytać - ja tylko w mało kulturalny sposób zaznaczam, że się z Tobą nie zgadzam.

-> Maniak

Chodzi Ci o ten pokaz Jadis + Guarnieri z 2000r. w Sheratonie? Rzeczywiście, to był mój pierwszy pokój na AS w ogóle i do dziś najlepszy dźwięk na AS jaki dane mi było słyszeć.

Co do tego roku, to nie zgodzę się z Ancient Audio, z którym na mój gust były 3 problemy:

- dopalenie średnicy (sądząc po Twoim systemie akurat to mogło Ci odpowiadać - śmieszne, bo ja też gram na Mac'ach i starych Contour'ach :-)

- przekolorowana i męcząca po 3 minutach góra

- brak spójności i bardzo słyszalny podział między średnicą a górą

Reimyo ok. oprócz skali i zejścia, po prostu taki malutki obrazek, jak orkiestra wielkości katarynki, ale barwy i poukładanioe sceny, oraz spójność bardzo ok.

Pozdr.

qb_1, 21 Lis 2008, 00:10

>Przeca Maniak pisał, że McIntosh z firmowymi XRT 28, co było chyba w 2003 roku, albo jeszcze za

>Audioholików. Naucz się czytać - ja tylko w mało kulturalny sposób zaznaczam, że się z Tobą nie

>zgadzam.

A cyferki 2008 mądrala qb_1 zauważył ?

Nie ? To zacytuję jeszcze raz.

>>i król barwy dźwięku 2008 Mr Mcintosh

Ósemeczka z trójeczką się popierniczyła ?

-> Kacperek

A jednak przepraszam, to ja się powinienem nauczyć czytać, rzeczywiście ManiakAudio napisał o królu barwy w 2008 r.

Ad. rem - ja się spierał nie będę, ale nie zawsze to, co najkolorowsze i najbardziej nasycone jest najbliższe prawdy. Z mojego skromnego doświadczenia wynika, że najprawdziwiej w kontakcie z instrumentami grają jednak systemy, które na pierwszy rzut ucha nie epatują nas barwami i nasyconą średnicą.

Niemniej McIntosh'a A.D. 2008 nie słyszałem, więc nie będę się zapędzał z daleko w teoretyzowanie.

qb_1, 21 Lis 2008, 00:27

>Ad. rem - ja się spierał nie będę, ale nie zawsze to, co najkolorowsze i najbardziej nasycone jest

>najbliższe prawdy. Z mojego skromnego doświadczenia wynika, że najprawdziwiej w kontakcie z

>instrumentami grają jednak systemy, które na pierwszy rzut ucha nie epatują nas barwami i nasyconą

>średnicą.

Z tym się zgadzam.

Może te Thiele z McIntoshem na AS 2008 nie były wygrzane bo nie grało to tak ciekawie jak rok temu.

qb_1, 21 Lis 2008, 00:29

>-> Kacperek

>

>Ósemeczka z trójeczką się nie popierdoliły, nadal rozróżniam pół bałwanka od całego...po prostu nie

>doczytałem do końca :-)

OK. Spoko. Nie ma problemu :-)

Kacperek,

Dzięki za opinię.

Napisałem o tych tylko o tych co wybili się ponad przeciętność a mie,że było bez wad.

Bywałem wiele lat i własnie ta osobliwa ciepła,uderzająca,delikatna i jakaś odmienna od wszystkiego co w życiu słyszałem barwa u Mr MC mnie zachwyciła,

Zgadzam sie z Tobą,że małe kolumny Ancient Audio nie dorównują poziomem do systemu Silwer i Lektor Grand bo to Światowy top Hi-End na króry mnie poprostu nie stać.Ku pokrzepieniu dodam,że słuchałem w LA kolumn Wing które obok XRT-28 zmieniły mój system oceny dźwięku.

Reimyo nie doceniłeś,ich małe kolumny można zmienić na inne i tak też ja słuchałem,namawiam spróbować będzie dobrze.

I zostańmy z naszym hobby,Pozdrawiam.

Maniakaudio.

PS.Nie czas umierać,było by żal bo tyle jeszcze zostało do posłuchania.

nick102, 19 Lis 2008, 17:56

>Pod względem przygotowania pokoi akustycznie - NIESTETY - prawie nikt się nie przygotował- na

>specjalne wytłumienie (oprócz tłumnych gości :) ).

Nie no, chyba trochę przesadzasz - np. taki APS miał adaptację - nawet całkiem normalną :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Szanowny gb_1

Zapewne mamy na myśli to samo spotkanie Jadis-Guarnieri bo innego pózniej na Audio Show w tym zestawioe nie było,cieszę sie ze wspolnej opinii.

Jak zauważyłeś zacząłem pisać zbliżeniu do ideału na AS2008 a nie wychwalać liderów,przeczytałeś jak doceniam wpływ pomieszczenia bo miesiąc temu byłem w szoku meczując moje Contury3.3 vs Consequence więc i rozumię Twój niedosyt w ocenie Ancient Audio i Reimyo.

Słuchałem również obu w innych warunkach i to nie ma porownania z targami.

Razem w innych warunkach oceniam nasze poglądy podobnie jak na spotkanio Sheraton 2000.

Życze wielu ciekawuch płyt i sesji audio.

Pozdrawiam,

Maniakaudio.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.