Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana głośników - na razie fronty

fecisko

Rekomendowane odpowiedzi

>zamiast wypisywac tu brednie tego typu skocz do pracy , wkocu musisz miec sprzet powyzej 5 zer ,

>ponizej nie graja

Jakbyś nie zauważył mam sprzęt typowo budżetowy (w dodatku kompletowałem go stopniowo z używanych klocków).

>z tego co wiem to wlasnie tonsile sie rozlaza na wszystkie strony

Teraz to już zdecydowanie "pokazałeś", że w pobliżu nowszych konstrukcji Tonsila (Siesta, Maestro czy Premium) nawet nie stałeś - więc czemu, tak autorytatywnie wypisujesz takie bzdury o sprzęcie, z którym nigdy nie miałeś do czynienia?

Stwierdzenia, że Tonsil jest "zły", bo to Tonsil trochę nie pasują do kogoś, kto mieni się być takim "znawcą sprzętu"...

krzyh

>zamiast wypisywac tu brednie tego typu skocz do pracy , wkocu musisz miec sprzet powyzej 5 zer ,

>ponizej nie graja

Jakbyś nie zauważył mam sprzęt typowo budżetowy (w dodatku kompletowałem go stopniowo z używanych klocków).

krzyh

>z tego co wiem to wlasnie tonsile sie rozlaza na wszystkie strony

Teraz to już zdecydowanie "pokazałeś", że w pobliżu nowszych konstrukcji Tonsila (Siesta, Maestro czy Premium) nawet nie stałeś - więc czemu, tak autorytatywnie wypisujesz takie bzdury o sprzęcie, z którym nigdy nie miałeś do czynienia?

Stwierdzenia, że Tonsil jest "zły", bo to Tonsil trochę nie pasują do kogoś, kto mieni się być takim "znawcą sprzętu"...

mam pytanie do Radula : w opisie Twego sprzętu stoi, że w KD posiadasz Tonsil Maestro II 180....dlaczego nie Siesty, które tak zachwalasz?

youtube.com/watch?v=azHdFUdMtqc

Siesty zastąpią Audio Academy Phoebe, chyba że trafią mi się jakieś rewelacyjne używki w bardzo atrakcyjnej cenie - Maestro "pracują" w kinie podłączone do amplitunera Onkyo.

posiadam siesty caly komplet napedza je mocna yamaha 2700

kolumny rewelacyjnie brzmia w kinie bardzo żywe nie bede opisywal ich walorów brzmieniowych powiem tyle ze są mało wymagajace takze napedza je swobodnie slaby amp a zarazem demony mocy potrafia naprawde dobrze i mocno zabrzmiec ! co wyglad o nich nei swiadczy bo są chudziutkei i bardzo wysokie stworzone do jazzu i rocku muzyki neutralnej czy klasycznej ale potrafia dac porzadnym basem i wyrazistą górą

...a czy autor tematu juz zdecydowal sie na wymiane ? jesli tak to na co a jesli juz zamienil to tym bardziej jestem ciekaw na co i jaki osiagnal efekt - poczytac opini nigdy nie zaszkodzi

• 4 tygodnie później...

Naczytałem się tyle, że głowa mała. W dodatku rozmowa zeszła trochę z tematu, co widać po powyższych postach, więc już się nie wcinałem ;) Co do odpowiedzi na pytanie - nie, na razie nie ruszyłem zestawu do KD, ale odpuściłem JBL-e na rzecz Paradigmów, bo miałem okazję je słyszeć i ten rodzaj dźwięku mi odpowiada. Docelowo więc skończy się na wymianie całego kompletu na model Monitor 9 v.5 + dodatki. A na tą chwilę przybyły mi Paradigm Titan Monitor v5, które grają w innym pokoju w stereo (też z Yamahą), a docelowo skończą jako tyły w systemie o którym piszę wcześniej. Dzięki wszystkim za opinie.

Radul ma racje. JBL E to mało subtelne głośniki a ES to typowe estradówki jeszcze bardziej zwalone od pierwszej serii E (patrz. opinie w czasopismie AUDIO).

Kiedys wyczytałem na forach, żeby wiedzieć jakich głosników nie kupować wystarczy spojrzeć w Media Markt lub Saturnie.

Bardzo słuszna decyzja bo te Paradigmy to dobry wybor,cieszy mnie ze nie uległes modzie panujacej i nie kupiłes Jbl,czy Siest bo te kolumny najbardziej tu polecaja.jakby nie było innych.Zgodze sie tez w 100 procentach ze nalezy omijac z daleka te kolumny ktore sa w MM i Saturnie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.